5 Чая за Отслабване

Време за четене: 4 min

Чаят се счита за най-древната напитка в света. Когато човечеството за първи път е открило ползотворното въздействие на различните билки и плодове върху тялото, то е започнало да ги смесва с гореща вода и да ги приема под формата на сгряващата течност. Има и специален вид чай за отслабване, който се води изключително добро средство за влизане във форма.

В някои страни питието се поднася като символична демонстрация на гостоприемност, а в други като Япония е развито цяло изкуство, посветено на поднасянето на чай. Жените се обучават в продължение на години, а накрая получават различни майсторски титли в зависимост от уменията си. Той се приема с различни цели – спазване на етикет, традиция, лечебно средство.

Богатата гама от различни видове чай в света произлизат от един единствен вид – Camellia Sinensis. Засаждайки го в почви с разнообразна структура и условия, в които да расте, човекът е успял да култивира десетки, ако не и стотици, разновидности на питателната напитка.

Неговите функции могат да бъдат различни – от сгряващи в студените месеци, през лечебни, като почти за всяко заболяване се предписва консумацията на чай, така и естетически – с цел отслабване. Някои хора сигурно биха възроптали, че чаят не е най-подходящата напитка за горещите летни месеци, но не е задължително той да бъде приеман в топло състояние. Някои разновидности са дори по-препоръчителни студени, а за други изрично се упоменава, че запазва свойствата си само горещ.

Знаете ли, че …?

Англичаните също имат своите традиции, свързани с чая. Една от по-необичайните им привички е свързана с това, как елегантно да се демонстрира по време на гостуване, че вече сте се наситили на напитката и бихте желали да преминете към друг вид питие. Просто оставете лъжичката си отстрани на чашата и по нейната дължина. На известния принц Де Бролие му се наложило да разбере за този обичай по трудния начин, след изпиването на близо 12 чаши чай.

По-долу ще опишем най-популярните разновидности чай за отслабване, но имайте предвид, че можете успешно да постигнете идеални пропорции за лятото с помощта на РедуСлим.

Черен чай – Отвара за Вталяване

Практиката допреди близо десетилетие беше черният чай да се консумира само с добавено мляко. Наскоро, обаче, се потвърди, че това изобщо не е полезно ще се касае до отърването от излишните килограми, тъй като комбинацията между двете блокира рецепторите, отговорни за разграждането и абсорбирането на мазнините и антиоксидантите от тялото.

Самият черен чай е изключително богат на антиоксиданти и когато се пие чист, води до активно отслабване и пълна детоксикация на организма. Изследванията сочат, че неговият редовен прием намаля и рисковете от развиване на диабет и висока кръвна захар. Подобен е ефекта и на капките CleanForte.

Чай от Роза Дамасцена – За Красива Кожа и Стегнато Тяло

Розата е изящна на външен вид и символизира различните проявления на любов и уважение. Бялата е на чистата и невинна обич, червената – на страстната, жълтата – на приятелската, а розовата – на влюбването.

Нейните листа могат да бъдат и изключително подходящи що се отнася до бързото вталяване. Спомага за здравословното влизане във форма, тъй като забърза метаболизма и тялото може по-бързо да чисти излишните калории. Улеснява извеждането на токсини.

Розата дамасцена е богата на витамини и полезни минерали, увеличава енергийните нива и изчиства кожата от неравности и подутини.

ВИЖ ОЩЕ:  Изгорете 500 Kалории Докато сте Вкъщи

Чай от Мента – Освежаващо Тонизиране

Ментата е прекрасно растение, което има силно антибактериално и антисептично действие. Лесно разпознаваемите и вкус и аромат са изкушение за всеки, затова и са често ползвани в кулинарията. Те придават свежест и тонус.

Билката има способността да активно да подобри храносмилането, премахвайки нервното напрежение и задържането на течности и вредни за организма вещества. Подобрява перисталтиката и отпуска стомашно-чревния тракт.

Токсините и мазнините излизат по-лесно, а тялото по-лесно може да усвои полезните за него минерали и протеини.

Чай от Пресен Копър – Подобрява Стомашните Процеси

Мнозина сигурно биха се учудили да видят копъра в тази статия, но има основателна причина той да се ползва толкова често и като подправка, освен приятният му, леко тръпчив вкус.

Той успешно подтиска усещането за глад и води до активно покачване на нивата на мелатонин в кръвта. Има успокояващо въздействие както върху стомаха, така и върху психиката.

Успява да втали чрез умело балансиране на механизмите за изгаряне на мазнини и хармонизиране на вътрешните биохимични процеси.

Виж Още: BacteOff – Спрей с Иновативна Формула за Повлияване на Вътрешната Флора!

Чай от Джинджифил -Диетичен и Екзотичен

Джинджифилът е екзотична подправка, която е изключително богата на диетични фибри, полезни вещества, минерали и протеини. Има леко тръпчив и пикантен вкус, затова е и изключително широко прилаган в източната (в частност – индийската кухня).

Подхранва тялото и го кара да се чувства енергично, докато в същото време убива апетита и усещането за глад. Ползва се като средство за успокояване на хипертоничен изблик (високо кръвно налягане).

Ускорява метаболитните процеси и спомага за активното горене на мазнини и калории. Предпочитан е от мнозина като средство за вталяване.

Не забравяйте, че ReduSlim има подобно действие, но ще ви помогне да се влезете във форма още по-скоростно.

Иглика Попкирилова

One Response

  1. Дафина Кирова 02/08/2017

Leave a Reply