Нежна Грижа за Кожата на Лицето при Пушачите

Време за четене: 3 min

жена с цигара

Всеизвестно е, че кожата на пушачите се изтощава и състарява много по-бързо от тази на хората, които не поглъщат тютюнев дим. Най-често срещаните последици за трайно засъхване на устните и областта около устата, тъмни кръгове и бръчки около очите, както и развиване на т. нар. ‘червени звездички’ или купероза по лицето и шията. Последните могат да се появят и върху всяка една друга част от тялото. Някои изследвания дори сочат, че кожата старее много по-бързо в резултат на цигарите, отколкото при редовно излагане на ултравиолетовите лъчи на слънцето. Статистиките пък показват, че преобладаващата част от населението на нашата страна са пушачи. Има ли начини за противодействие?

Лесно можете да различите пушачите в тълпата. Освен, че обикновено се разхождат с цигара в ръка, лицата им имат една идея по-блед и леко белезникав отенък от тези на околните. Отпуснатата кожа говори за загуба на еластичност и плътност на епидермалната тъкан, а малките розовеещи петна пък подсказват, че най-вероятно вредният навик е част от живота им повече от десетилетие.

Всички знаем, колко трудно е да се откажат цигарите. Те имат свойствата на силен опиат, макар и да не причиняват халюцинации или замайване. Липсата им, обаче, води до тежка за преодоляване абстиненция. Един от малкото работещи методи за спиране на пушенето са капките за отказ от тютюна NikotinOff. Билковият им състав пък подсигурява потребителя, че прилагането им няма да доведе до появата на негативни странични ефекти.

Знаете ли, че …?

Редовното тонизиране, почистване, подхранване и хидратиране на кожата на лицето е от жизненоважно значение за доброто и състояние при пушачите. Дерматологичните изследвания сочат, че клетъчните стени на епидермиса при редовните любители на тютюна е с до 40% по-тънък от този при непушачите.Затова и прилагането на прекалено мазни и тежки кремове би довела до запушване на порите. Най-доброто натурално средство, което бихте могли да използвате в подобен случай, са етеричните масла.

Никотинът и другите вредни вещества, които се съдържат в цигарите, имат способността буквално да ‘изяждат’ колагена и еластина, които са най-важните елементи, отговарящи за здравината и еластичността на кожата.

Нека разберем повече за правилната и нежна грижа за кожата на лицето на пушачите.

Какъв е Ефектът от Тютюневия Дим Върху Кожата?

цигарен дим от пушач

Дори и пристрастените към тютюневите изделия осъзнават много добре, какво е пагубното влияние на никотина върху техните тела и организъм. Има ситуации, в които той е дори по-опасен за околните непушачи, чиито бели дробове и сърца не са привикнали към него, отколкото за самите пушещи.

Сред основните действия на никотина върху кожата попада влиянието му върху производството на себум и последващото го запушване на порите. Този ефект изсушава повърхността на епидермиса, нарушава плътността на клетъчните стени на епителната тъкан и я изтънява. Тя няма почти никаква защита срещу слънцето, фините прахови частици, мръсотията и свободните радикали.

Преките ефекти от никотина могат да бъдат обобщени като следните:

 • Състарява и Изсушава Кожата на Лицето;
 • Изтънява Епидермалния Слой и Пропуска По-Лесно UV-Лъчи и Свободни Радикали;
 • Запушва Порите и Прави Епителната Тъкан Лесно Раздразнителна;
 • Образува Полепи По Белите Дробове;
 • Придава Отпаднал, Изморен и Белезникав Отенък на Кожата;
 • Намаля Концентрацията на Колаген и Еластин;
 • Води до Формирането на Фини Бръчки Около Очите и Устните;
 • Допринася за Образуването на Тъмни Кръгове Под Очите;
 • Утежнява Абсорбирането на Антиоксидантите от Организма;
 • Оцветява Пръстите на Ръцете в Жълто и Кафяво;
 • Води до Косопад;
 • Може да Причини Купероза, Обриви, Розацея и Псориазис;

Как Да Възвърнем Свежото Излъчване на Кожата на Лицето?

жена мие лицето си с водаИзлишно е да казваме, че ежедневната грижа за лицето е абсолютно задължителна за всеки, който иска да контрира негативния ефект на цигарите върху кожата. Това включва подбор на подходящи почистващи и тонизиращи продукти.

Кремът за лице следва да е селектиран с изключително внимание, тъй като прекалено тежката му консистенция би имала по-скоро обратния на освежаващ и регенериращ ефект. Редовното почистване на замърсените пори също е повече от задължително.

Най-препоръчителни са продуктите с високо съдържание на Витамини А, C, E и K, растителни екстракти с подчертано антиоксидантно действие, както и киселини, извлечени от плодове. Хидратиращите кремове за лице с екстракт от конски кестен и полски хвощ, тъй като придават еластичност, укрепват стените на кръвоносните съдове, регенерират и детоксикират.

3 Лесни Стъпки за Регенерация на Епидермиса При Пушачите

По-долу сме описали три изключително приятни и удобни за прилагане по няколко пъти на ден съвета, чрез които ще успеете да контрирате част от негативните ефекти от пушенето на цигари. Не се свенете, а побързайте да ги вкарате в действие, ако искате да освежите тена и излъчването на лицето си преди лятото.

3-те метода за освежаване на кожата на лицето на зависимите към никотиновите изделия са следните:

 1. Започнете Да Прилагате Анти-Ейджинг Козметика В Началото на 30-те – пример крем RevitaNaturalis.
 2. Пийте По Половин До Цяла Чаша Вода След Изпушването на Всяка Една Цигара, Но Внимавайте Да Не Надвишите 3 Литра На Ден.
 3. Мийте Кожата на Цялото Си Тяло С Хладка До Топла Вода, А Не С Леденостудена Или Вряла.

Оставете Лицето Си Да Диша!

Отказването от цигарите е сложен физиологично-психологически процес, на който не всеки пристрастен е способен. С предприемането на няколко прости мерки, обаче, всеки може поне малко да тушира негативното влияние, което никотинът е оказал върху кожата на лицето му. Това изисква лека промяна в дневния режим, но в нея няма нищо плашещо, защото е за добро. Ако пък ви трябва верен и доказал се помощник с натурален характер вижте повече за Nicozero тук.

Оставете я да диша, а тя ще ви се отплати с освежено излъчване.

Иглика Попкирилова
Follow me

Leave a Reply