Лунна Диета – Идея за Есенен Фаст и Детоксикация

Време за четене: 4 min

Лунна Диета Есенен Фаст

Лунна диета – защо? Луната – източник на мистика и нощна светлина. Небесното тяло – спътник на Земята – символизира магията на любовта, чувствеността и романтиката. Но и оказва пряко влияние върху човешкия живот и събитията на планетата. Науката е установила, че въздейства на цикъла на приливи и отливи, благодарение на гравитационното си привличане. Хиндуистите пък спазват лунната диета, за да пречистят тялото от токсини, чревни паразити и негативни емоции.

Режимът на хранене се нарича още лунен фаст и диета на върколака. Според много източници, холивудски звезди, като Мадона и Деми Мур, я спазват, за да поддържат топ форма. Лунният фастинг предлага 2 варианта за детоксикация на организма и премахване на стреса. Независимо, дали ще изберете 24-часовата, или 3-дневната вариация, по време на лунната диета ще консумирате екслузивно чайове за отслабване, плодове, зеленчуци и вода. Счита се, че така ще елиминирате токсичната страна на готвенето на хранителни продукти. Както и да направите мощен захарен детокс, който да ви освободи от излишни мазнини.

Разбира се, трябва да бъдете внимателни. Лунният фастинг може да има и своите негативни странични ефекти. Това споделят множество експерти в своите мнения за лунната диета. Както и извършващи лечебно гладуване, според фазите на луната. Можете значително да олекотите процеса, ако си помогнете с приема на определени био-продукти. Сред най-популярните в България през 2024 г. средства за вталяване и детокс са разтворимата напитка Keto Black и билковия чай Parazol.

Как се гладува според фазите на луната? Може ли спазването на лунната диета да доведе до отслабване? Какви са страничните ефекти? За всеки ли е подходящ лунният фаст? Как се спазва?

Научете всичко интересно за лунната диета по-долу!

Лунна Диета – Есенен Детокс

Лунна Диета Лунната диета, известна още и като лунен фастинг и режим на върколака, придоби широка популярност в Холивуд в последно време. Отскоро, много българи също започнаха да я спазват, считайки я за добър метод за отслабване и детоксикация. Всъщност, корените и идват от хиндуистката религия. В нея се вярва, че божеството Чандра отговаря за човешките емоции и променящите се фази и лица на луната.

Последователите на палео диетата се стремят да подражават на хранителните навици на пещерния човек. А лунните ентусиасти се превръщат в своеобразни върколаци, за да впрегнат силата на луната. Лунният фаст може да ви помогне да отслабнете с от 2 до 6 кг за един 24-часов или 3-дневен период. Освен това, дава и полезни насоки, как да се храните през останалата част от месеца.

По-долу сме подбрали основните неща, които трябва да знаете за лунната диета и гладуването според фазите на луната, преди да ги предприемете:

  • Луната оказва същото влияние върху водата (pH-нивата) в тялото, както върху океаните, приливите и отливите.
  • Когато спазвате лунен фастинг, организмът ви реагира по-обострено, изхвърляйки излишната вода и токсините.
  • По време на обикновен лунан фаст, следва да консумирате единствено изворна или минерална вода, билкови чайове, прясно изцедени сокове и плодове.
  • Позволените храни също изключват тежките и се фокусират върху приема на плодове и зеленчуци.
  • Кафето е частично разрешено.

Как Работи Лунният Фаст – Препоръки за Спазването Му

Как Работи Лунният Фаст

Този фастинг действа, като детокс-режим. Спазващите я споделят мнения, че трябва да се практикува на равни интервали от време. Това може да се случи по време на пълнолуние или новолуние. Не е задължително да е 2 пъти месечно. Гладуването според фазите на луната трае 1 или 3 пълни дни. Детоксикиращата диета включва хранене със зелева супа, зеленчукови бульони и чайове.

Причините за провеждането на тези пости са две:

  1. Първо, хиндуистите вярват, че умовете и телата на хората, по своята същност, са свързани с фазите на луната. Това се обяснява, че във времето преди изкуствените източници на светлина, нашите предци са практикували определени действия по-често, когато е било по-светло. Това се свързва с циклите на плодовитост и фазите на луната.
  2. Второ, приливите са най-големи, когато Слънцето и Луната са от една и съща или от противоположните страни на Земята. Това се случва при новолуние и пълнолуние. Тялото задържа вода и да отделя други съединения, включително мазнини. Ако постите в тези цикли, ще загубите по-малко водно и повече действително тегло.

Важно! Лунната диета може да бъде комбинирана спокойно и с друг режим на хранене или добавки. Последните са чудесен способ да подсилите тялото си и да забързате процеса на детоскикация и горене на мазнини. Можете да се обърнете към много био-продукти, налични на достъпна цена в България през 2024 г. Сред най-предпочитаните от тях се нареждат биокапките за пречистване на организма и вталяване Keto Guru и натуралният чай Nefro Aktiv.

2 Варианта за Лунен Фастинг

Лунен Фастинг

Привържениците на лунната диета казват, че има 2 основни вариации за гладуване според фазите на луната. Експертите пък публикуват мнения, че е по-добре да започнете с основния 24-часов, ако никога досега не сте се подлагали на детокс. Това е така, защото се преминава към почти изцяло „течно“ пречистване на организма от паразити и шлаки.

Изключително важно е да се отбележи, че следва да започнете лунен фаст в момента, в който небесното тяло премине от една фаза в друга. Процесът продължава от 1 до 3 дни, в зависимост от собственото ви желание и възможности. Можете да спрете веднага, когато започнете да се чувствате зле.

Не е нужно да се измъчвате. Нито пък да го правите изцяло самостоятелно. На ваше разположение е голямото разнообразие от натурални средства за поддържане на топ форма и детоксикация. Мнозина българи избраха да направят лунен фастинг в България, който да е съпътстван с приема на био-чаят за пречистване Apolloss. Както и с капките W-loss. Те дават тонус и добро настроение и могат да бъдат поръчани на достъпна за джоба цена през своите лицензирани уебсайтове.

2-та начина за спазването на лунна диета са следните:

  • Основен Вариант: Продължава 24 часа, през които се консумират единствено изворна или минерална вода, както и плодови и зеленчукови сокове, чайове и смутита. Разрешено е и малка доза кафе, ако усетите липса на енергия или физическа немощ. Извършва се веднъж месечно.
  • 3-Дневен Удължен Вариант: Неговата продължителност е 3 дни, като трябва да следите внимателно смяната на фазите на луната. Започва с еднодневен фастинг, а през останалото време е позволен минималния трием на някои твърди храни. Това става, когато луната започва да намалява. Минималното количество вода на ден е 8 чаши. Не трябва да ядете нищо след 18 ч., когато е тъмната част от денонощието.

Има Ли Странични Ефекти от Лунна Диета – Кой Да Се Пази

Ефекти от Лунната Диета

Лунният фастинг е чудесен начин да се пречистите от токсините и паразитите, които влизат в организма с храната, през есента. За да го спазвате правилно, обаче, следва да имате предишен опит с придържането към хранителни режими. Разбира се, позволено е да приемате различни био-продукти за детокс и вталяване, като разтворимата напитка Keto Black Premium и Nemanex.

Както всяка диета, лунната следва да бъде избягвана от определени хора. Тези със сърдечно-съдови заболявания, могат да развият странични ефекти или противопоказания. Бременните и кърмещите жени също следва да се въздържат от нея. Ако искате да сте сигурни в здравословния си избор, консултирайте се със своя лекуващ лекар.

Лек Есенен Детокс с Помощта на Лунна Диета

Ако искаме да изглеждаме и да се чувстваме добре, трябва да се лишаваме от някои от любимите си изкушения. Особено, преди характерния с предразполагащия към преяждане сезон на коледните празници. На ваше разположение за извършването на лек есенен детокс е лунната диета. Спътникът на Земята оказва пряко влияние не само върху приливите и отливите, но и върху телата и емоционалността ни. Доверете се на силата на природата и собствената си интуиция!

Иглика Попкирилова
Follow me

Leave a Reply