Микродермабразио – Какво Представлява и За Кого е Подходящо?

Различните климатични условия влияят драстично върху състоянието на кожата и това е всеизвестен факт. Сезонните промени на времето са свързани с редица метеорологични изменения, които неминуемо оказват своето отражение върху нас. Самият факт, че кожата ни е изложена на показ всеки ден е доказателство за това. Учените отдавна се занимават с тези процеси, предприемайки различни подходи към това да се намери работещо решение, което да може да оказва грижа за епидермиса в момента, когато той има нужда от това.

С течение на годините, слънчевите лъчи, замърсяването и други неблагоприятни климатични промени създават натрупване на едно постоянно влияние върху състоянието на нашата кожа. Летният сезон например се характеризира с високи температури, ниска влажност на въздуха и прекомерно силни слънчеви лъчи. Именно затова краят на този сезон се смята за изключително подходящо време, в което дамите биха могли да се погрижат за своята красота като неутрализират вредните влияния, които са били активни върху тяхната кожа месеци наред.

Различни процедури, продукти и методи се предлагат на пазара точно с тази цел. Есента е най-подходящият сезон за тяхното използване тъй като времето навлиза в по-умерен период и метеорологичните условия са благоприятни. Важно е да се отбележи обаче, че голяма част от наличните козметични средства, не се отличава с висока ефективност и трайни резултати. В тази връзка е важно всеки да успее да намери точното решение, което да му донесе желания ефект.

Терапията Микродермабразио се счита за един от най-ефикасните неинвазивни методи за грижа за кожата в дълбочина, затова е и толкова популярна сред потребителите. Тази процедура е способна да намали или премахне напълно бръчиците и фините линии по лицето. Освен това, тя освежава и регенерира кожата, премахва „пачи крак“, старчески петна, белези от акне, както и лека пигментация. Всичко това превръща този метод в успешно средство за козметична грижа, което много хора използват.

В следващите няколко реда ще ви предоставим малки повече информация за Микродермабразиото. Така ще имате възможността да се запознаете по-отблизо с него и ще можете да прецените дали то е подходящо за вас или не.

Какво Представлява Микродермабразио?

Както вече споменахме, това е една неинвазивна процедура, която по своята същност е и нехимична. При нея се използват микрокристали за отстраняване на най-външния слой на кожата – сухите мъртви клетки. Така тя става по-здрава, а и изглежда по-млада. Тази процедура е полезна и поради факта, че насърчава производството на нов слой клетки на кожата с по-високи нива на колаген и еластин. Това от своя страна неимоверно подобрява не само външния й вид, но и нейната еластичност и здраве.

Тук е редно да се спомене и това, че за разлика от стандартното Дермабразио Микродермабразиото е много по-нежна и щадяща процедура. При нея възстановяването е бързо и не е свързано с болезнен период на адаптация на кожата към извършената намеса.

Видове Микродермабразио

Има два вида миркодермабразио – кристално и диамантено като те се различават по своята същност. Ето малко повече информация за техните индивидуални характеристики и ефективност.

  • Кристално микродермабазио – то се използва за намалява на белези по кожата, както и с цел ексфолиация. При тази процедура се изстрелват малки кристалчета, които почистват кожата в дълбочина. В същото време в действие е и един лек вакуум, който служи за премахване на мъртвите клетки от епидермиса. Тук трябва отбележим, че популярността на този метод вече намалява поради факта, че диамантеното микродермабразио се смята за по-ефективно.
  • Диамантено микродермабразио – при тази процедура се използва специфичен инструмент с диамантен връх, откъдето идва и името на тази терапия. Тя спомага както за премахването на мъртвите клетки така и за това да се освежи кожата или пък да се заличат/намалят белезите от акне по лицето. Някои хора смята този вид микродермабразио за болезнен, но истината е, че при него интензитета на работа на машината нараства много бавно. Благодарение на това усещането е по-скоро леко дискомфортно, отколкото болезнено. Тук също се използва и система за изсмукване на мъртвите клетки с вакуум.

За Кого е Подходящо Микродермабразио?

Смята се, че тази козметична процедура е предназначена предимно за хора с фини линии на лицето или малки бръчки, слънчеви увреждания, старчески петна, неравномерна пигментация, запушени пори или дребни белези. Интересно е да се отбележи, че пациенти, които страдат от акне или розацея също биха могли да се възползват от този тип процедури.

Микрокристалите имат способността да премахнат горния слой клетки и така те положително повлияват различните кожни несъвършенства. По този начин се развива една нова и освежена кожа, която изглежда по-млада и здрава. Истината е, че козметичната терапия е подходяща за хора, които имат сравнително незначителни несъвършенства по кожата и имат реалистични очаквания за това, което биха могли да постигнат като ефект.

Предимства

  • Достъпен Метод за Освежаване и Заздравяване на Кожата
  • Без Странични Ефекти
  • Незначителен Възстановителен Период
  • Успешно Средство за Премахване на Стрии

Недостатъци

Важно е всички потребители да имат предвид, че се необходими няколко процедури, за да се стигне до получаването на видими резултати от микродермабразиото. Състояния като захабена кожа или акне изискват постоянство, за да се постигне максимално задоволителен ефект.

Хубаво е да съчетавате тази терапия с хидратиращ крем, който да нанасяте върху кожата си след всяка процедура. Така ще й помогнете да се възстанови по-бързо. Избягвайте и по-продължителното излагане на слънце, тъй като това би било противопоказно.

Това е и основната причина да препоръчваме тези процедури за есента. Определено това е най-подходящият сезон за тяхното редовно прилагане.

Токсичната Страна на Готвенето - Как Да Бъдем Здрави и Слаби?
Тайната Лечебна Сила на Лимона

One Response

  1. Лили 04/10/2018

Leave a Reply