5 Упражнения за Стегнато Дупе

Женско дупе, гири, клин

Поддържането на висок тонус, стабилна енергичност и цялостно чувство за свежест през деня, е нещо, към което е препоръчително да се стремим. В случай, че правим необходимото, ще се чувстваме добре през целия ден. Предвид факта, че ежедневието на повечето хора е натоварено и стресиращо, от голяма важност е редовно да се стремим към това да имаме някакъв вид физическа активност. Препоръчително е тя да се превърне в ежедневна част от графика на всеки човек.

Една положителна тенденция, която се наблюдава в последните няколко години, е това че все повече хора се занимават със спорт. Дори в по-напреднала възраст е добре да се поддържа висока физическа активност. Специално за жените, от най-голямо значение е това да поддържат стегната си и елегантна фигура, която е присъща за представителите на нежния пол.

Сред ключовите зони, на които всяка физически активна дама обръща внимание, е областта на ханша. Упражненията за стегнато дупе са разнообразни, приятни за изпълнение и изключителни ефективни. Много дами дори споделят, че успешно комбинират физическата си подготовка с козметични продукти. Сред най-популярните решения за стегнато и добре оформено дупе е Nano BB Shaper.

 

В следващите няколко параграфа ще представим на вашето внимание, някои от основните и най-ефективни упражнения за стегнато дупе, които бихте могли да изпълнявате.

1. Клекове

Много фитнес инструктори и специалисти категоризират това упражнение като базисно. Те го наричат „майката“ на упражненията за оформяне на краката и седалищните мускули. То се използва еднакво успешно както от жени, така и от мъже. Когато става дума за дамите, обикновено се препоръчва да се изпълняват няколко серии с клекове или със собствени тегло, или с лек лост (не повече от 20кг).

Имайте предвид, че ако започнете да вдигате прекалено много тежестта, с която клякате, краката ви ще започнат да натрупват мускулна маса, а това не е нещо, което се харесва като ефект от всички жени.

2. Ходене на Пътека (Под Наклон)

Това упражнение също се смята за високоефективно, когато става дума за стягане и оформяне на дупето. Ключовото нещо при него е наклонът. Той е необходим, за да създава определен вид натоварване, което се отразява благоприятно на задните части и краката като цяло.

Разбира се, най-добрият вариант за вас би бил да предприемате редовни походи в планината, на чист въздух. За съжаление малко хора разполагат с необходимото време да практикуват това приятно и полезно занимание, затова ходенето на пътека под наклон във фитнес залата е най-близкият заместник.

3. Лег Преса

Това е още едно упражнение, което можете да изпълнявате във фитнес залата. То е лесно и много приятно, но най вече е доказано ефективно. Още докато го изпълнявате ще усетите напрежение и стягане в областта на краката и седалищните мускули. За дамите отново е препоръчително да не прекаляват с килограмите, които слагат на уреда при изпълнение на упражнението.

4. Разтягане

Това упражнение можете да изпълнявате и вкъщи. Просто се хванете с 2те ръце за някаква опора и започнете да движите единия си крак напред и максимално назад.

Повторете същото и с другия крак като можете да сменяте активния крак на всеки 10 повторения.

5. Повдигане от Легнало Положение

За изпълняването на това упражнение за стегнато дупе трябва да легнете по гръб. Поставете ръцете си плътно до тялото. Свийте колената и с помощта на опората, която получавате от краката и ръцете, изтласквайте торса си нагоре. Ако изпълнявате движението правилно, веднага ще усетите натоварване.

Упражненията за стегнато дупе са разнообразни и много полезни. Тяхното изпълнение е приятно, лесно и не отнема много време, а дава невероятни резултати. В комбинация с някой натурален и ефективен козметичен продукт, всяка жена би могла да постигне завидна форма на своето дупе. В тази връзка бихме препоръчали този продукт.

Постижимо ли е Идеалното Тегло за 90 дни с Б. Йотовска?
Какво Представляват Естрогенът и Фитоестрогенът?

Виж Още

Коментирай