5 Упражнения за Стегнато Дупе

Време за четене: 3 min

Женско стегнато дупе, гири, клин

А кой не иска да има стегнато дупе? Истината е, че най-лесния начин за постигане на завиден силует са упражненията за стегнато дупе.

Поддържането на висок тонус, стабилна енергичност и цялостно чувство за свежест през деня, е нещо, към което е препоръчително да се стремим. В случай, че правим необходимото, ще се чувстваме добре през целия ден. Предвид факта, че ежедневието на повечето хора е натоварено и стресиращо, от голяма важност е редовно да се стремим към това да имаме някакъв вид физическа активност. Освен това, работата от вкъщи също предразполага за покачване на килограмите и отпускане на фигурата. Хората, които работят хоум офис, споделят мнението, че това води до залежаване и отпускане на всички мускули, дори на седалищните. Препоръчително е физическата активност да се превърне в ежедневна част от графика на всеки човек.

Една положителна тенденция, която се наблюдава в последните няколко години, е това че все повече хора се занимават със спорт. Дори в по-напреднала възраст е добре да се поддържа висока физическа активност. Специално за жените, от най-голямо значение е това да поддържат стегната си и елегантна фигура, която е присъща за представителите на нежния пол.

Сред ключовите зони, на които всяка физически активна дама обръща внимание, е областта на ханша. Упражненията за стегнато дупе са разнообразни, приятни за изпълнение и изключителни ефективни. Много дами дори споделят, че успешно комбинират физическата си подготовка с козметични продукти. Сред най-популярните решения за стегнато и добре оформено дупе е ReduSlim.

Упражнения за Стегнато Дупе – Примери

В следващите няколко параграфа ще представим на вашето внимание, някои от основните и най-ефективни упражнения за стегнато дупе, които бихте могли да изпълнявате.

1. Клекове

Много фитнес инструктори и специалисти категоризират това упражнение като базисно. Те го наричат „майката“ на упражненията за оформяне на краката и седалищните мускули. То се използва еднакво успешно както от жени, така и от мъже. Когато става дума за дамите, обикновено се препоръчва да се изпълняват няколко серии с клекове или със собствени тегло, или с лек лост (не повече от 20кг).

Имайте предвид, че ако започнете да вдигате прекалено много тежестта, с която клякате, краката ви ще започнат да натрупват мускулна маса, а това не е нещо, което се харесва като ефект от всички жени.

2. Ходене на Пътека (Под Наклон)

Това упражнение също се смята за високоефективно, когато става дума за стягане и оформяне на дупето. Ключовото нещо при него е наклонът. Той е необходим, за да създава определен вид натоварване, което се отразява благоприятно на задните части и краката като цяло.

Разбира се, най-добрият вариант за вас би бил да предприемате редовни походи в планината, на чист въздух. За съжаление малко хора разполагат с необходимото време да практикуват това приятно и полезно занимание, затова ходенето на пътека под наклон във фитнес залата е най-близкият заместник.

3. Лег Преса

Това е още едно упражнение, което можете да изпълнявате във фитнес залата. То е лесно и много приятно, но най вече е доказано ефективно. Още докато го изпълнявате ще усетите напрежение и стягане в областта на краката и седалищните мускули. За дамите отново е препоръчително да не прекаляват с килограмите, които слагат на уреда при изпълнение на упражнението.

4. Разтягане

Това упражнение можете да изпълнявате и вкъщи. Просто се хванете с 2те ръце за някаква опора и започнете да движите единия си крак напред и максимално назад.

Повторете същото и с другия крак като можете да сменяте активния крак на всеки 10 повторения. Това упражнение за стегнато дупе е лесно и приятно.

5. Повдигане от Легнало Положение

За изпълняването на това упражнение за стегнато дупе трябва да легнете по гръб. Поставете ръцете си плътно до тялото. Свийте колената и с помощта на опората, която получавате от краката и ръцете, изтласквайте торса си нагоре. Ако изпълнявате движението правилно, веднага ще усетите натоварване.

Упражненията за стегнато дупе са разнообразни и много полезни. Тяхното изпълнение е приятно, лесно и не отнема много време, а дава невероятни резултати. В комбинация с някой натурален и ефективен козметичен продукт, всяка жена би могла да постигне завидна форма на своето дупе.

Иглика Попкирилова

Leave a Reply