Как да Удължим Миглите си в Домашни Условия?

Д амите от всяка възраст знаят, че едно от големите им оръжия са очите. Дългите и изразителни мигли правят погледа на всяка жена пленяващ. За съжаление обаче не всички са дарени генетично с такива и по тази причина те използват спирали и други способи за удължаването им. Например поставянето на изкуствени мигли реално уврежда естествените такива.


В тази статия ще ви покажем, че има по-лесен и натурален начин, за да постигнете желаната дължина и здравина на миглите. Често действието е по-бавно, но е сигурно и няма нужда да прибягвате към употребата на химикали. Тези малки трикове в домашни условия ще ви донесат желания ефект.

Бърз Растеж на Миглите с Помощта на Зелен Чай

Зеленият чай е известен с множеството си полезни действия, но това е едно от малкото познати. Благодарение на антиоксидантите в съдържанието си, зеленият чай предпазва миглите ви от вредни, външни фактори.

След сваряването на чая, натопете вътре клечка за уши или малко памук, напоете добре и изчкайте малко да се отседи. След това с леки движения, без да натискате излишно, нанесете в основата на миглите. Хубаво е процедурата да се извършва ежедневно.

ВИЖ ОЩЕ:  Четки за Грим – Как Да Се Разкрасим По Най-Подходящия Начин?

Кокосово Масло за Дълги Мигли

Популярна употреба на кокосовото масло е като заместител на лосиона за тяло. То е дълбоко подхранващо, но твърде честата му употреба може да запуши порите, заради гъстата му консистенция. Чисто извлеченото кокосово масло почиства кожата и премахва всички видове замърсители.

Също така е полезно за косата и миглите. Стимулира растежа на миглите като ги подхранва и ги прави по-здрави. Употребата му преди грим предотвратява проникването на химикали и други неблагоприятни вещества от макиажа. Нанасянето отново става лесно с помощта на клечка за уши или четка от спирала (добре почистена), разнесете добре по миглите без да прекалявате с количеството.

Витамин Е

Този витамин подхранва миглите и подпомага растежа им. Заздравява косъма и също, както гореизброените, предпазва от вредните влияния.

Нанасяйте вечер обогатеното с витамин Е масло, което можете да закупите от всяка аптека. Някокло пъти в седмицата са достатъчни, за да получите желания резултат.

Рициново Масло

Маслото, извлечено от семената на растението рицина, оказва благоприятен ефект върху миглите и косата по отношение на гъстотата и плътността им.

Любопитно…

Това не е единствената употреба на рициновото масло. Много от дерматолозите го препоръчват при проблемна кожа, акне и пъпки. Хората с проблеми в ставите пък го пият с цел да им облекчи болките.

Рициновото масло е доста по-лепкаво и мазно от останалите етерични масла, които можете да намерите на пазара. Това е и причината да е толкова популярно, именно структурата му го прави полезно при различни здравословни болежки или проблеми свързани с външния вид.

Маслото от рицина е дълбок хидратант и има бързо регенериращ ефект върху косата и кожата. На миглите се нанася с клечка за уши, по цялата им дължина. Няколко пъти седмично биха били достатъчни.

Рецепта за Дълги и Гъсти Мигли

Сега ще ви представим рецепта, която включва всички горепосочени съставки. Тя е изпитана и би имала най-добър ефект. Всички, съдържащи се в това мазило продукти, са лесни за намиране и на достъпна цена. Приготвянето е лесно и бързо:

Състав:

  • 3 ½ с.л. рициново масло;

  • 40 мл витамин Е на ампули;

  • 3 с.л. кокосово масло;

Имате нужда също така от буркан с винтова капачка, дървена лъжица и чиста четка от спирала. Смесете рициновото и кокосовото масло в буркана, разбъркайте с дървената лъжица (трябва да е дървена, защото в реакция с желязо или алуминии се отделят киселини, които не биха навредили на сместа, но е по-добре с дървена бъркалка). След като се получи хомогенна смес добавете течния витамин Е, разбъркайте отново. Затворете добре буркана и го разтръскайте.

Приложението е вечерно, преди сън. С движения от корена към върха на миглите, нанасяйте с четката от спирала. Не изплаквайте и оставете да подейства през нощта. Процедурата трябва да се извършва редовно и за по-дълъг период от време.

Как да Изберем Слънцезащитна Козметика?
Ползите от Кокоса и Кокосовото Масло

Виж Още

1 Коментар

  1. Мирела 22/06/2017

Коментирай