5 Метода за Натурално Избелване на Зъбите

Време за четене: 4 min

Непризнат факт е, че по дрехите може и да посрещат, но усмивката е тази, която печели сърцата на хората. Всеки човек има свой характерен чар, но особено омайни са онези, които владеят до съвършенство изкуството на изразяването на усещането за щастие по ослепителен начин.

Природата, макар и справедлива, не винаги успява да дари всеки с перфектните зъби. Понякога ние самите допринасяме за техния изтощен външен вид, недобро здраве и неприятен цвят, благодарение на вредните си навици. Пушенето е един от основните фактор, влияещи зле на тази част от нашето тяло. Има ли как да си помогнем в домашни условия?

Всеки иска да има красива усмивка. Тя никога не излиза от мода и е мощно притегателно средство, което прави отделния индивид естествено чаровен и привлекателен. Мнозина експерти по човешки ресурси споделят, че дори и кандидат-служителят на дадено интервю за работа да не притежава всички необходими качества или да не е с натурално хубост, те са готови да го наемат само заради усмивката му.

Вдъхваща доверие и позитивизъм, тя също не винаги е отредена по рождение. Проблемът е, че дори и да е, зъбите лесно се износват. Вредните ни навици оказват най-много влияние именно върху тях, както и годините. Редовните козметични посещения при зъболекар също не представляват адекватно решение за блестяща и сияйна усмивка, тъй като са скъпоструващи. Но как иначе можем да помогнем на зъбите си да придобият здраве и елегантно излъчване?

Традиционните домашни рецепти за разкрасяване често крият повече истина, отколкото предполагаме. Много научни и медицински изследвания са тръгнали тъкмо от установени през годините натурални практики.

Така се е стигнало до редица сериозни открития в тези определени области. Нека разгледаме най-популярните и ефикасни домашни методи за натурално избелване на зъбите.

Знаете ли, че …?

Зъбите са един от малкото органи в човешкото тяло, които за разлика от кожата и косата, не преминават през процес на клетъчна регенерация и възобновяване. Хората ги сменят само веднъж, когато млечните им зъби паднат и биват заменени от нови. Затова и правилната грижа за тях е толкова важна. Snap-On Smile могат да ви помогнат да постигнете бляскава и сияйна усмивка.

1. Паста за Избелване на Зъби с Мед и Сол

Паста за Избелване на Зъби с Мед и СолМедът представлява истински дар от боговете, а солта често е наричана от готвачите “най-важния съставка”. От там идва и популярният израз “солта на живота”, описващ нещо от изключително значение. Пастата от тези две съставки не изисква кой знае колко усилия.

Те се натрошават и разбъркват в купа до получаване на хомогенна смес. Зъбите се натъркват с нея 2 вечери седмично, когато човек вече е приключил с храненията си за деня. Освен избелващ, тя има и превантивен ефект, тъй като ефективно изчиства зъбния камък.

След не повече от 2 месеца усмивката вече е станала бляскава, сияйна и чисто бяла!

 

2. Паста за Блестяща Усмивка с Масло от Кокос

Паста за Блестяща Усмивка с Масло от КокосКакто всички знаем много добре, кокосът има множество полезни свойства. Той спомага за отслабването, тъй като е изключително богат на диетични фибри, полезни и подхранващи протеини и минерали.

Маските с кокосово масло към подобряват здравето на кожата, хидратирайки я в дълбочина и правейки я отново жизнена и подмладена. Затова не е и учудващо, че този млад би могъл да има положително влияние и върху здравето на зъбите.

Това се дължи на факта, че е богато на полезни мастни киселини, които стават на ензими, постигащи избелващ ефект, щом се смесят със слюнката. Чрез тяхната симбиоза се образува кислородна молекула, която открива петната по зъбите и ги премахва.

Лесна рецепта за паста за зъби с масло от кокос включва затоплянето на кокосовото масло, докато то не се превърне в подобна на олио субстанция. Към него се добавят 2 чаени лъжици сода и 5-10 капки есенция от мента.

 

3. Пепел от Дърво за Избелване на Зъбите

Пепел от Дърво за Избелване на ЗъбитеПепелта от дърво е изключително богата на калиев пероксид. Този елемент е способен да стигне до места, на които четката за зъби и е трудно. Един от негативните му ефекти е, че дългосрочното му прилагане може леко да нареди на емайла.

Когато просто ви трябва ефективно средство, което да ви помогне да постигнете блясък и естествена белота за предстояща среща, дървесната пепел може да бъде изключително ефективна.

ВИЖ ОЩЕ:  Упражнения за Корем - Най-Ефективните

4. Каша от Ягоди за Чиста и Натурално Красива Усмивка

Каша от Ягоди за Чиста и Натурално Красива УсмивкаЯгодовата паста или каша може лесно да бъде приготвена в домашни условия чрез смачкване на 2-3 големи ягоди и смесването им с 1 чаена лъжица сода за хляб. Към сместа се прибавя и малко количество детска паста за зъби, за да се получи запенващ ефект.

Зъбите се търкат близо 5-6 минути с кашата, след което тя се отмива. Ефектът е невероятен, тъй като ягодите са изключително наситени на ябълкова киселина и могат да се използват за чистене на петна от кафе, червено вино и чай.

5. Избелваща Паста от Лимон

Избелваща Паста от ЛимонЗа постигане на избелващ ефект е достатъчно да се втрие меката, вътрешна част на лимона в зъбите. Киселината му е изключително тръпчива, какъвто е и характерният му вкус, затова не е добре да ползва повече от веднъж седмично. Иначе би могъл да предизвика нараняване на венците.

Може да бъде приготвен и разтвор от лимонена киселина и ½ лъжица сода бикарбонат. Разтворът за избелване е изключително мощен и е добре да се ползва веднъж на всеки 2 седмици и не повече.

Ако пък имате нужта от крем за избелване на кожата и изравняване на тена вижте актуалните мнения за Ultimate Whitening Cream – Bright Skin=

 

Иглика Попкирилова

One Response

  1. Краси Желева 20/07/2017

Leave a Reply