Мицеларна Вода – Идеална за Почистване и Хидратиране на Кожата!

Няма жена, която да не иска да види чиста, гладка и младежка кожа на лицето, когато се погледне сутрин в огледалото. Когато сме в началото на 20-те си години, не е нужно да полагаме почти никакви грижи, за да изглеждаме добре. Напредването на годинките, обаче, забавя метаболизма и процесите, свързани с клетъчната вода. Мицеларната вода може да ни помогне ефективно да освежим и хидратираме най-горния епидермален слой.

Мицеларната вода се появи на пазара в последните две десетилетия, но вече се превърна в задължителна част от ежедневните козметични процедури на всяка една уважаваща себе си жена. Обръщането на повече внимание на детайлите, като например най-подходящите за нанасяне на определен тип грим четки, може да ни спести доста главоболия.

Известна още и като мицеларен разтвор, флакончето с течност спомага за успешното почистване, овлажняване, тонизиране и заглаждане на неравностите по кожата на лицето. Друго известно свойство е способността да премахва успешно наслоените мъртви епидермални клетки, давайки на епидермиса възможност да диша свободно.

Знаете ли, че …?

Функциите на мицеларната вода могат да бъдат характеризирани по-скоро като медицинско-дерматологични, отколкото козметични. Тъй като включва единствено натурални съставки, тя е подходяща за премахване на микроскопичните частици мръсотия, които могат да полепнат по нежната кожа на бебета.

Основното предимство на качествените марки, които предлагат този продукт, е фактът, че той не включва добавени консерванти, оцветители, ароматизатори, алкохол или производни на сапуна.

 

 

Винаги е добре да разчитаме на 100% органичните компоненти, когато се опитваме да поддържаме топ форма и външен вид на тялото. Това важи и за средствата за отслабване. Добър пример за естествен начин за справяне с излишните килограми е ChocoLite за бързо изгаряне на калориите. Това кафе с кокос е напълно натурално и ще ви помогне да постигнете мечтания плосък корем.

Нека сега разберем повече подробности за създаването, състава и начина на употреба на мицеларната вода.

Какво Всъщност Е Мицеларна Вода?

Първата компания в света, която разработва мицеларен разтвор, е френскияt производител на медицинска козметика Bioderma. Водата е наситена с мицели, състоящи се от естери и мастни киселини.

Вътрешната част от мицелите е на водна основа и се нарича хидрофобна, а външната е хидрофилна и не образува контакт с H2O. Мембранните протеини позволяват на мицеларната вода да проникне в дълбочина в кожата.

Тъй като тя се състои изцяло от натурални съставки, без да има добавен алкохол в компонентите и, най-точното описание за нея би било, че е хипоалергенна. Подходяща е за всички типове кожа и има свойството успешно да почиства, хидратира и тонизира повърхността на лицето.

Как Се Прилага Мицеларния Разтвор?

Субстанцията е лесна за нанасяне и не изисква последващо измиване, тъй като е създадена под формата на воден разтвор, а не е крем или масло. Това позволява не само лесното проникване в няколко епидермални слоя, но и освежаващото въздействие.

Може да се прилага по всяко време от денонощието. Леката формула на повечето видове мицеларна вода не водят до запушване на порите или неприятни странични ефекти. Спомага за ефективното и дълготрайно отстраняване на излишния себум, мръсни частици и мазнина.

Използването ѝ изисква единствено наличието на малък памучен тампон, който се напоява. Движенията трябва да са леки, за да не се упражнява допълнителен натиск върху кожата и тя да се раздразни.

Ежедневно носещите грим е добре да имат предвид, че почистването и овлажняването на кожата е добре да се извършва на два етапа. Първо се премахва използваната козметика, а после допълнително се почиства и лицето. Мицеларният разтвор е подходящ и за двете.

Приготвяне на Мицеларна Вода в Домашни Условия

Съществуват много изпитани рецепти за направата на домашен почистващ разтвор. Първото нещо, с което дамите трябва да се снабдят е празно 100 мл. – 150 мл. флаконче. Стъклените бутилки с малки сосове за готвене или натурален сок са изключително подходящи.

Използваните съставки може да са различни, но най-популярните компоненти са розова вода, рициново масло и етерично масло от шипка. Те се смесват в шишето, след което то се затваря плътно и разклаща изключително добре.

Полученият разтвор може да има жълтеникав цвят поради наличието на рициново масло в него, но това не следва да притеснява потребителите. Лекия аромат, който се носи от домашния ви флакон ще има приятен аромат.

По-долу следва кратък списък на необходимите за направата на домашна мицеларна вода компоненти:

  • 90 мл. розова вода – Можете да я намерите в почти всички парфюмерии или магазини за природни продукти.
  • 3 мл. предварително сулфатирано рициново масло – Обърнете специално внимание на факта, че маслото трябва вече да е сулфатирано. То ще направи мицеларната вода водоразтворима. Ще го намерите в био-магазините.
  • 20 капки Витамин Е – Продава се в аптеките на капсули. Има способността да активира процесите, свързани с клетъчната регенерация, подмладява, освежава и заздравява кожата на лицето.
  • 5 мол. Етерично шипково масло – Потърсете го на изгодна цена в големите вериги аптеки или магазините за натурални продукти. Ефективно овлажнява и тонизира горните слоеве на епидермиса.

Мицеларна Вода за Свежа, Здрава и Младежка Кожа!

Този разтвор може лесно да бъде направен в домашни условия. Активно спомага за подобряване на здравето на кожата, като в същото време я подмладява и освежава. Може да се прилага сутрин, вечер и по всяко едно време на деня. Заложете на качеството от природата!

Иглика Попкирилова

Обновена на

2 коментара

  1. Невена Филипова 09/11/2017
  2. Жана Иванова 09/11/2017

Коментирай