11 Удивителни Факта за Пениса – Какво Трябва Да Знаете?

Време за четене: 5 min

мъж с палто, учудена жена

Мъжкият полов член е източник на удоволствие. Той е и източник на вдъхновение и предмет на голям брой произведения на изкуството. Ако женският му еквивалент е наподобява цвете и символизира плодородието, то пенисът въплътява силата, твърдост, смелост и непоколебимост. Както има голям брой артефакти от древността и праисторията, изобразяващи Богинята Майка, то точно толкова са и фалическите символи. Животът не би бил възможен без гордостта на всеки един представител на силния пол, тъй като тя е носител на безценна генетична информация. Бидейки главния инструмент на Ерос и Амур, нека разберем няколко любопитни и невероятни факта за него.

Мъжкият Полов Член и Представянето Му в Древността

статуя на мъж

Ако към днешна дата всеки иска да се похвали с голямо достойнство, което донякъде е обяснено от факта, че във филмите за възрастни всички актьори имат титанични гордости, създавайки нереалистични очаквания, то при нашите предци ситуацията е била съвсем различна. Обръщайки повече внимание на древногръцките скулптури, керамика, гравюра, мозайка и стенописи, ще забележим една-единствена част от телата на изобразените мъже, която би могла да бъде описана като миниатюрна и несъразмерна с останалата част – техните пениси.

Мнозина представители на съвременното общество се чудят, защо това е така. Истината се крие във факта, че древните гърци издигали в култ умереността като черта на характера. За тях това е била една от главните добродетели. Според професорът по класическа история Андрю Лир именно на това се дължи и факта, че мъжкото достойнство рядко е в еректирало състояние на тези скулптури и гравюри.

Само олимпийските богове и прилежащите им митологични създания (фавни, кентаври, сатири и др.) са имали право да бъдат изобразявани с голям и еректирал полов член. Както и злодеите и антигероите, които също били изобразявани с щръкнали исполински достойнства, блед тен и тесен гръден кош.

Малкият пенис в тези произведения на изкуството сочел, че мъжът е носител на основните ценности в Древна Елада:

  • Рационализъм;
  • Интелектуалност;
  • Авторитарност;
  • Достойнство;
  • Атлетичност;
  • Умереност.

Колко Всъщност е Средната Големина на Пениса?

банан и сантиметър

Американският журнал за сексуално здраве ‘Journal of Sexual Medicine’ е изчислил, че средната големина на инструмента на удоволствието в световен мащаб е 14.2 см. в еректирало състояние. Анкетираните мъже е трябвало да отбележат какви са били обстоятелствата, довели до ерекцията – маструбация на филм за възрастни, вследствие на фантазия, орална любов или секс с партньор.

Любопитно е да се спомене, че при последните две категории резултатите са били значително по-големи и сериозни, отколкото при първите. Ако и вие искате да се радвате на титанична ерекция, пробвайте Testoy или Uromexil Forte– за видимо по-грандиозни резултати!

Нека научим 10 удивителни факта за мъжката гордост, защото само онези, които познават както своето собствено тяло, така и това на половинката си, знаят, как да си доставят взаимен сексуален екстаз.

Факт #1: Ева е Създадена от Реброто на Адам или … Не Съвсем!

мъж Купидон, руса перука, сърце, ангелски крилаВсеки знае, че жените имат ХХ хромозоми, а мъжете – XY. Но по време на първите 5-6 седмици от ембрионалното развитие, всички бъдещи бебета имат само ХХ. След това доминантния ген поема контрол и може да накара Х да се превърне в Y. Така се изменят и физиологичните черти на детето. Бъдещите мъже всъщност стартират съществуването си, екипирани с миниатюрни яйчници, клитори и вулви, които впоследствие слизат надолу или се слепват и образуват тестисите и скротума.

Факт #2: С 45 км/ч Той Е №1!

В точния момент на еякулация семенната течност лети със средна скорост от 45 км/ч, като тя може и да нарасне значително, в зависимост от степента на възбудата. Това се случва, защото сперматозоидите бързат да намерят топла и влажна среда, в която да оцелеят. Щом влязат във влагалището, те забавят темпото и им трябват няколко минути, за да стигнат до матката.

Факт #3: Да Имаш Малък Размер Не е Толкова Зле!

чушка и череши

Учените са изчислили, че малките размери пениси увеличават големината си няколко пъти повече, отколкото по-колосалните, чиято обширност почти не се променя от еректирало в нееректирало състояние. Много жени считат, че дебелината е значително по-важна от големината. Плюс това, мъжките полови членове с по-плътни и масивни главички са чудесен стимулатор за клитора, съответно и източник на безмерно удоволствие!

Факт #4: Гъвкави, Устойчиви и Подобни на Бумеранг!

През 1999г. в холандската болница „Грьонинген“ се провежда експеримент, по време на който с помощта на ядрено-магнитен резонанс (ЯМР) са заснети двойки, които правят секс. Докторите с изненада установяват, че по време на мисионерската поза (единствената, която е била възможна за изпълнение в машината), пенисът се огъва във формата на бумеранг. Ако и вие искате да сте пластични и ковки по време на креватното родео, то може би е добра идея да приложите някои добре известни йога-упражнения за по-добро интимно представяне.

Факт #5: Способен Да Напълни 1/3 от Вана за Цял Живот!

вана с пяна

Средното количество сперма, които мъжете произвеждат за цял един живот, е около 52 л. Ако трябва да го съпоставил с вместителен уред, то една обикновено вана обикновено събира 135 л. Това означава, че семенната течност на представител на силния пол ще я запълни на 1/3.

Факт #6: Колкото По-Възбуден, Толкова По-Способен!

По време на еякулация обикновено се отделят около 40 милиона сперматозоида, но тяхното количество може да стигне и до 600 милиона, ако мъжът е силно възбуден. Те буквално излитат в света със скорост, която е повече от позволената за шофиране по малка квартална уличка!

Факт #7: Да Стои Изправен Или Да Не Стои Изправен? Това е Въпросът!

Уролози са успели да установят, че мъжкият полов член се намира в еректирало сътояние средно по 11 пъти на ден, а докато спи всеки представител на силния пол се възбужда поне още 9. Както повечето се досещат, сутрешната ерекция е нещо напълно клинично и медицински нормално и натурално!

Факт #8: Първите По Големина Стават Последни По Секс!

яйца и въже

Досегашният рекорд на американския актьор от филмите за възрастни Джона Фалкън, чийто размер е 24.13 см. в спокойно и 34.29 см. във възбудено състояние, бе подобрен от обикновения мексикански гражданин Роберто Кабрера от гр. Салтильо, чиято мъжка гордост е 48 см. в нееректирало състояние. За съжаление, носителят на приза никога не е правил секс и не е достигал до състояние на ерекция, тъй като е невъзможно на тялото му да изпомпа такова количество кръв в масивните кавернозни тела!

Факт #9: Малък, Малък, Направо Невидим!

Другата страна на монетата също не е особено приятна. Мъжът с най-малък полов член в света има достойнство от едва 1.5 см. Самият той признава, че никога не е успял да задоволи жена, използвайки го, а само с подръчни средства!

Факт #10: Средната Големина на Пениса е Различна Според Състоянието!

мъж и жена

Когато е в спокойно състояние, средностатистическият пенис е не повече от 8.5 см. – 10.5 с. Ако е във възбудено състояние, то големината му нараства до 14.2 см. Редица фактори влияят върху големината му, включително времето, температурите, степента на възбуда и др.

Факт #11: Колкото По-Голям е Коремът, Толкова По-Малък – Пенис!

Мъж с корем

С напредването на възрастта всеки един от нас натрупва излишни килограми и калории. Но тези мастни тъкани могат да накарат пениса буквално да “изчезне”. Това, разбира се, не означава, че той е намалил размера си. Просто визуалният ефект е такъв!

6 Лесни Стъпки За По-Добър Секс

Иглика Попкирилова
Follow me

3 Comments

  1. Ирина Малина 07/12/2018
  2. Цветан 10/01/2019

Leave a Reply