6 Лесни Стъпки За По-Добър Секс

Време за четене: 4 min

двойка с проблеми в леглото

Всяка една двойка изпитва проблеми в сексуално отношение от време-навреме. Рутината е основният убиец на страстта, затова и трябва да се стремим всячески да разнообразяваме ежедневието и отношенията си с нашия партньор. Спалнята е и мястото, където трябва да се освободим от задръжките си и да оставим въображението си да се вихри на воля. Мнозина, обаче, изпитват чувство на свян, щом се наложи да говорят с половинката си за секс и изобщо отказват да отидат на консултация с експерт. По-долу сме подбрали няколко добри и лесни за ежедневно прилагане практики, които ще ви помогнат да разпалите наново интимната искра.

Сексът не е просто физиологична нужда и функция на нашите тела, появила се вследствие на инстинкта за размножаване. Той е способ за укрепване на всяка една сериозна връзка, както и за подсилване на нейната емоционална и психологическа дълбочина. Факт е, че стабилните двойки се радват на пламенен и удовлетворяващ сексуален живот.

Редица фактори могат да бъдат причина за появата на сексуални дисфункции. Най-честите от тях са психологическите, както и неправилната диета, подлагането на прекомерен стрес и липсата на активни физически упражнения.

Знаете ли, че …?

Афродизиаците са различни храни, напитки и билки, за които от древността се счита, че имат способността да възбудят сексуалния апетит у човека. Името на термина идва от древногръцката богиня на любовта и секса – Афродита. Макар и науката все още да спори, дали тяхното ползотворно влияние върху либидото е в резултат на веществата, които съдържат, или благодарение на всеизвестния плацебо ефект. Без значение, на коя от двете теории сте привърженици, вижте, кои са 5-те Мощни Афродизиаци!

А какво друго ни казва науката за секса – четете тук?

Истината е, че с няколко приятни и удобни за прилагани в ежедневието правила всеки човек може да разпали искрата наново във връзката си. По-долу сме подбрали изпитани методи за повишаване на либидото, които не отнемат много време, но могат да помогнат на Вас и партньора ви да постигнете пълна сексуална хармония.

Разбира се, винаги можете да разчитате и на мощното действие на гела за взаимен екстаз и по-дълго време за задържане на ерекцията Maxisize или Testoy. Изцяло натуралните му съставки не водят до появата на никакви неприятни странични ефекти, а удоволствието е споделено при всички случаи.

Нека видим, какво трябва да променим в ежедневието си, за да се радваме на хубав и здравословен сексуален живот.

Стъпка №1: Разберете Какво Харесва Партньорът Ви и Му Споделете Вашите Желания

Много често не успяваме да задоволим партньора си, защото не разбираме неговите или нейните желания. Обратното важи с пълна сила. Затова и споделянето в една връзка е толкова важно за хората в нея.

Не се страхувайте да говорите с човека до вас и да му разкажете за желанията си. Изслушайте и неговите или нейните. Бъдете винаги готови да експериментирате и разнообразявате. Може и новите неща да ви харесат повече от предишните.

Стъпка №2: Внимавайте Какво Консумирате!

Правилната диета е жизненоважна за доброто здравословно и физическо състояние на нашето тяло. То пък е главното действащо лице в секса. Старайте се да поддържате максимално изчистен от вредни храни режим на хранене.

Не се свенете да включвате и някой друг афродизиак от време-навреме. Към тях спадат всички видове морски дарове, богатата на Омега-3 риба, магданозът, шоколада, червеното вино, авокадото, индийското орехче, меда и канелата.

Имайте предвид, че не е добра идея да поднесете на любимия си човек обилна вечеря или обяд преди да се впуснете в креватно родео. Натежалият стомах е най-големият враг на пълноценното изживяване в леглото. Можете да си позволите по някой дребен ордьовър, но като цяло запазете кулинарните изкушения за след половия акт.

Стъпка №3: Не Позволявайте на Стреса Да вземе Най-Доброто от Вас!

Тревогите в работата, грижите за децата и прекомерният стрес карат имунитета да спада и мозъкът произвежда по-малко количества допамин. Вие се чувствате по-изморени, а можете да изпитате и симптомите на хормонален дисбаланс, който ще ви попречи да оползотворите максимално времето за интимности с партньора.

Измислете си ритуал, който да ви помогне да се освободите от излишното напрежение след работа. Може да е медитация на тиха музика, правене на йога, четене на книга или танцуване. Оставете задълженията далеч от спалнята. Не позволявайте на странични фактори да влияят на връзката ви!

Стъпка №4: Създайте Подходяща Атмосфера за Сексуални Приключения!

Много от нещата, считани за клишета, наистина работят за нажежаване на атмосферата в спалнята. Не е нужно да разстилате килим от рози, за да впечатлите скъпия за вас човек. Приглушете светлините, разлейте по чаша-две от любимото вино, пуснете малко музика и запалете свещите.

Старайте се да правите по нещо подобно поне веднъж седмично и ще видите, как сексът ще стане по-хубав и удовлетворяващ и през останалите дни от седмицата. Дори и да не сте фенове на традиционната идея за романтика – помислете какво я олицетворява за вас и го превърнете в личното клише на връзката ви!

Стъпка №5: Не Бързайте По Време На Полов Акт и Пробвайте Нови Неща!

Статистика сочи, че 70% от дамите не могат да получат оргазъм при класически секс в стил мисионерската поза. Цифрата може и да е леко преувеличена, но в нея има известна доза истина. Мъжкото въображение и либидо също имат нужда от стимулация.

Дайте си и достатъчно време, за да се потопите в еротичната атмосфера и да постигнете хармония и наслада. Забързаното ежедневие не винаги ни дава възможност за това, но откраднете толкова минути или часове, колкото считате за нужни.

Затова и внасянето на определено разнообразие е от ключово значение за изпитването на взаимно удоволствие. Не участвайте в неща, които не ви допадат, но не се страхувайте да изследвате нови територии от частите на тялото на партньора!

Стъпка №6: Бъдете Физически Активни!

Работата и преумората не винаги ни оставят достатъчно време, за да поддържаме тялото си във форма. Но тук дори не става въпрос за чисто естетическата страна на нещата, а за физиологичната.

Физическата активност засилва кръвообращението, което спомага за по-лесната и силна възбуда и при двата пола. То оправя настроението и ни кара да произвеждаме серотонин и ендорфин в по-високи концентрации. Тези хормони пък регулират сексуалността. Както е казал народът – “Движение му е майката!”.

Сексът с Партньора Само Става По-Хубав с Времето!

Понякога е нужно да мине време или и двамата партньори да обменят достатъчно количество практика помежду си, за да се разбере точно какво допада и на двамата в леглото. Разговаряйте ежедневно с човека до Вас и не позволявайте на рутината да развали интимната хармония помежду ви. Насладете се един на друг и на телата си напълно.

А познавате ли знаците с които тялото ни дава сигнал, че имаме нужда от секс?

Иглика Попкирилова
Follow me

One Response

  1. Петко 04/10/2018

Leave a Reply