Какво Трябва Да Знаем за Секса, Според Науката?

Време за четене: 4 min

секс, наука, език, близалка

Любовта, любовта, тя върти света. Така гласи популярен цитат от „Алиса в страната на чудесата“ на автора Луис Карол. А кой е неизменният спътник на любовното чувство? Нуждата от физическа близост и сливане с човека до теб. Интимността е дълбоко вкоренена в нашата природа. Това се дължи на изконния ни инстинкт за оцеляване. Ако не беше импулсът на Ерос, ние нямаше да просъществуваме. Може да се поспори, че почти нито една част от живата природа на планетата нямаше да го направи. Тъй като всяка нейна фракция подлежи на размножаване.

Дори скептично настроеният баща на психоанализата – Зигмунд Фройд – приравнява човешкото либидо с жизнената енергия на индивида. Освен това, науката е установила, че честото практикуване на любовния акт поддържа духа младежки, а тялото – добре смазано. Сексът предпазва от болести и повдига имунитета. Той ни прави и по-малко податливи на лошо настроение, грипове и настинки и депресивни състояния.

Неслучайно съществува и популярната народна поговорка за сърдита стара мома. Всеки възрастен веднага би се досетил, защо е сърдита старата мома! Представителите на силния пол пък непрекъснато се тормозят, че не се справят достатъчно добре в леглото. Затова и много от тях избират да прилагат различни билки и храни за подсилване на либидото. Бабините зъби (Трибулус терестрис – Tribulus terrestris) са техен представител, който се среща често на наша територия.

Поддръжката на простата в изправност също е важна. А за нея отговаря и правилната диета. Мъжкият полов орган има удивителна физиологична структура и функция. Грижете се за него. Тялото обикновено е способно и само да ни подскаже, кога се нуждае от секс. Научете се да разпознавате сигналите му! Стъпките за по-добър секс не са трудни за предприемане. Средства, като гелът Maxisize, Erexol и капсулите Testoy, могат да помогнат.

Нека научим най-важното за секса, според науката!

Няколко Бързи Факта, Които Не Знаем за Своята Интимност!

мъж, жена, интимност

Независимо, дали мислите за себе си, като за титан в леглото, или сте срамежливи, сексът е пълен с изненади. Те са повече, отколкото дори бихте могли да си представите. Интимността е нещо много повече от просто хоби в спалнята или тест за вашата мъжественост. Тя е сложно явление с физически, биологични и химични последици. Не става въпрос за размер, издръжливост или техника. Макар, че това е от значение. Химията между двама души (или липсата и!) зависи от много неща.

Нека направим малко обобщение на важните неща, които да знаете за секса:

  • Размерът има значение.
  • Не е невъзможно да не си подхождате с партньора си в леглото.
  • Жените могат да достигнат до кулминация повече пъти от мъжете.
  • Самоувереността е секси.
  • Редовните интимни гимнастики повдигат имунитета.
  • Жените заспиват по-бързо от мъжете след акта.

А сега е време да обърнем повече внимание на нещата, които трябва да знаем за секса, според науката.

#1. Жените Го Искат Също Толкова, Колкото и Мъжете!

жена, оргазъм

Въпреки, че не е изненада за повечето от нас, науката най-накрая ни подкрепя: Жените искат да правят секс. Проучване, публикувано в американския „Журнал за личностна и социална психология“ (‘Journal of Personality and Social Psychology’), мъжете в дългосрочна връзка подценяват нивото на сексуално желание на своята партньорка. Директорът на лабораторията за сексуалното здраве в Университета в Кентъки Кристен Марк споделя пред ‘The Wall Street Journal’ няколко неща. Едното е, че предположението, че жените имат по-ниско желание, трябва да бъде изцяло отхвърлено. Затова общувайте с партньора си. Не се срамувайте от желания си, бъдете овластени от сексуалността си и се чувствайте удобно, като преминете към любовна игра. За танго са нужни двама.

#2. Партньорът Ви Е По-Добър Източник на Информация от Наръчниците!

интимни партньори, легло

Ако наистина искате да подобрите сексуалния си живот и да задоволите партньора си, не търсете отговора във филмите за възрастни или „Кама Сутра“. Единственият начин да разберете, какво наистина желае отсрещния, е като попитате. Според изследователката Никол Праузе, ако наистина искаме да „взривим“ партньорката си в леглото, трябва да започнем да водим по-интимни разговори. Най-вече за това, какво харесваме и какво не. Никой не иска да се представя зле в леглото. И колкото повече сексуални преживявания имаме, по-голям става и шанса за успех. Изследване от 2012 г., публикувано в ‘The American Sociological Review’, установи, че най-добрият предиктор на успешната кулминация при младите жени е броят на преживяванията с партньор. Така, че говорете и действайте повече. Преди да отворите списание или да кликнете върху това заглавие, попитайте човека до вас за желанията му.

#3. Сексът в Зряла Възраст Е Полезен за Здравето!

двойка, легло

Хората правят секс и в напреднала възраст. И това е особено полезно за тяхното здраве. Изследване, публикувано в ‘The Journal of Health and Social Behavior’, включващо жени на възраст между 57 и 85 години, които правят секс поне веднъж седмично, сочи тъкмо това. Практиката намалява риска от високо кръвно налягане. Авторът на изследването Хюй Лю заяви, че активният сексуален живот може значително да подобри психическото и физическото здраве. Не е чудно, че и възрастните хора са по-щастливи. Затова не позволявайте на възрастта ви да определя качеството на вашето сексуално желание. Наслаждавайте се на живота и се чувствайте по-освободени с всяка една година.

#4. Приятните Хора Го Правят Повече!

мандарина

Ако искате да се радвате по-често на интимни приключения, науката казва, че трябва да сте по-добър човек. Ново проучване, публикувано в ‘British Journal of Psychology’, открива хора, които са много съгласни да имат повече секс. Тъй като изследването се основаваше на самооценка и докладване, има много променливи, което означава място за грешки. Но може би няма нужда и от твърда фактология, за да го докажете. И така, време е да променим това добре познато клише за ‘лошите момчета’. Защото най-вероятно заспиват сами. Бъдете по-приятен за околните човек. Това не само ще подобри сексуалния ви живот, но и всичко останало в живота ви. Направете го.

#5. Щастливите Двойки Го Правят Поне Веднъж Седмично!

кондом, мъж, жена

Ново проучване на изследователи от Университета в Торонто установи, че хората, които правят секс поне веднъж седмично, са най-щастливите. Важно е да поддържате сексуална връзка с романтичен партньор. Но, също така, е добре да имате реалистични очаквания за своя интимен сексуален живот. И все пак, Мечо Пух е казал, че ‘колкото повече, толкова повече’.

Радвайте Се на Повече Интимно Щастие с Повече Романтична Близост!

 

Няма нищо по-хубаво от това да се радваш на хармоничен интимен живот. Важно е той да бъде удовлетворителен и за двамата партньори. Затова си обръщайте повече внимание и разговаряйте по-често помежду си. Това само ще ви направи по-щастливи. Дори и да имате разминавания в началото, те не са непреодолими. Важно е да практикувате и работите по тяхното разрешаване. А най-важното? Да има и шоколад бе, Уили!

Иглика Попкирилова
Follow me

Leave a Reply