Бабини Зъби, или Трибулус Терестрис – Българската Билка за По-Силно Либидо!

Време за четене: 4 min

Бабини Зъби, Трибулус Терестрис

Нуждата да бъдем харесвани заради онова, което сме, и личните си способности ни кара да искаме да надскочим себе си. Това важи за всяка една област от живота, включително интимната. Искаме партньорът ни да ни намира за привлекателни. Желанието да задоволим нуждите на любимия в леглото са продиктувани от копнежа да знаем, че сме способни да го направим. За съжаление, сексуалните дисфункции също са ни присъщи.

Науката тепърва разбира и осмисля, как точно функционира човешката сексуалност. Резкият скок в развитието на медицинските технологии в края на 20-ти век ни позволи да научим, как точно функционира мъжкият полов член. Този удивителен орган, включващ сложна композиция от мускули и неврони, е носител на важна генетична информация и на безмерно удоволствие. Разбирането на точния начин, по който той функционира, логично, доведе и до пускането на „розовото“ („синьото“) хапче на пазара.

Но мнозина не са доволни от страничните ефекти и противопоказания, до които приемът му понякога води. Все повече и повече потребители избират да се обърнат към натуралните алтернативи за благоприятстване на доброто либидо и споделеното удоволствие в леглото. Такова са и натуралните капки с билкова формула за повече мъжественост Erexol. Алтернативно може би предпочитате капсули – тогава вижте мненията за Тестой тук.

Добре е, като българи, да знаем, че и ние сме дали нещо на света в тази насока. Билката Бабини зъби, известна още и с латинското си наименование Трибулус терестрис (Tribulus terrestris), се препоръчва от уролози. Основно за подобряване на репродуктивните функции в зряла възраст. А, също така, и за улесняване на уринарните функции и благоприятстане на дейността на простатната жлеза. Тя може да бъде приемана под формата на тинктура, капсули, отвара и като чай.

Нека научим още любопитни подробности за нея!

Tribulus Terrestris – Билката-Приятел на Либидото на Мъжете и Жените!

двойка, бабини зъби, интимност

Растението Бабини зъби се бере през горещите и страстни летни месеци. Точно подобно на свойството му да обостря сетивността и възбудимостта. Научни изследвания, провеждани върху контролирани групи мъже и жени, са показали, че Трибулус терестрис действително може да подсили либидото и при двата пола.

На представителите на силния пол, страдащи от понижено сексуално желание и различни интимни дисфункции, са били давани по750 мг. – 1,500 мг от билката дневно. Това се е извършвало в продължение на 2 календарни месеца. Резултати показват, че техният апетит за ласки се е увеличил с близо 60% ‰. Регистрирани са и добри промени по отношение на улеснената диуретика и функция на простатната жлеза.

Дамите, които са приемали чист екстракт от 500 мг. – 1,500 мг., също са отчели обостряне на сетивността и желание за интимен контакт с 45%. Не трябва да да забравяме, че тялото ни обикновено напомня, когато има нужда от повече ласки. Затова и трябва да се отнасяме с внимание и грижа за интимната зона. Превръщайки ги част от ежедневните ритуали за красота. Също както го правим и за косата и фигурата си.

А ето и някои от основните положителни свойства на билката Бабини зъби:

 • Богата на благоприятни за състоянието на кожата и косата антиоксиданти;
 • Наситена с голям брой важни за нормалното функциониране на тялото елементи – cтepoидни caпoнини, aлĸaлoиди, флaвoнoиди, глиĸoзoди и pyтин.
 • Води до забързване на процесите по клетъчна и мускулна регенерация, забавяйки стареенето им.
 • Добър антисептик и антибактериален агент, туширащ вътрешните и външни възпаления.
 • Спомага за премахването на холестеролните плаки в тялото.
 • Спомага за натрупването на чиста мускулна маса.
 • Силен диуретик, който улеснява уринирането и извеждането на токсини извън тялото.
 • Спомага за възстановяване след тренировка или при усилена физическа работа.
 • Активно стимулира либидото и добрия сексуален апетит и при двата пола.
 • Прави ни по-физически издръжливи.

Трибулус Терестрис Е Полезен и за Сърцето (❤)!

Трибулус Терестрис, двойка, целувка

Една от най-важните, но не толкова добре познати, функции на билката Бабини зъби е способността и да понижава нивата на кръвна захар. Тя отговаря и за правилното балансиране на нивата на добрия и лошия холестерол HDL и LDL. Особено благоприятна е а хората, които имат диабет тип-2. Дори е препоръчвана от нутриционисти. Тя има и превантивно въздействие. Приемът на Tribulus terrestris заздравява стените на кръвоносните съдове и ги предпазва от увреждане.

Други Потенциални Ползи от Прилагането на Бабини Зъби

Както всяко друго растение, което е известно с положителните си характеристики в определена сфера, Бабините зъби благоприятства цялото тяло. То не просто подсилва либидото и предпазва сърдечно-съдовата система от образуването на шлаки.

По-долу сме изброили и другите потенциални ползи от приема на Трибулус терестрис:

 • Подсилва имунитета и способностите за защита на човешкия организъм;
 • Въздейства положително на нервната система, премахвайки напрежението и повдигайки настроението.
 • Облекчаване на различни видове болка;

Кога Се Берат Цветовете и Плодовете на Билката Бабини Зъби?

щастлива двойка

В Южната ни съседка наричат Tribulus terrestris ‚демирбозан‘. Средновисокото многогодишно растение е широко разпространено на Балканския полуостров, както и в Азия и Африка. Стеблата му стигат от 0,80 см. до 1 м. на височина. Цветовете му са обагрени в лимоненожълтите, яснозелените и по бледите им вариации от палитрата на Майката Природа. Когато плодовете му узреят, те се разпадат на 5 своеобразни ‚орехчета‘. Покрити са с бодли. Затова бъдете внимателни при събирането им.

Билката, обаче, се бере преди узряването им в знойните летни месеци юли, август и септември. Най-добре е да се суши на тъмно и сухо, но проветриво място. Обича топлия климат и каменистата или песъчлива почва. У нас се среща по продължението на цялото Черноморие, включително крайморските пътища и лозя.

Как Бързо Да Забъркаме Чай с Бабини Зъби за Споделена Интимна Наслада?

чай, билка бабини зъби

Вече научихме повечето от полезните свойства на Трибулус терестрис. Освен за доброто либидо, билката може да бъде благоприятна и за сърдечно-съдовата дейност. Балансира кръвната захар и холестерола. Подобрява настроението и тонизира тялото.

По-долу сме подбрали бърза рецепта за приготвянето на билкова отвара с Бабини зъби:

 1. Взимат се 5 с. л. от сушените листа и цветове на Tribulus terrestris и се варят около час на слаб и бавен огън.
 2. Съдът се отдръпва внимателно от котлона и се добавя още 1 л. вода.
 3. Получената отвара преседява 24 часа на стайна температура в тъмно, сухо и проветриво помещение.
 4. Използва се филтърна хартия за прецеждане. После се минава и през цедка, за да се почистят бодлите.
 5. Пие се всеки ден за добра диуретика, по-силно либидо и сърдечна хармония!.

Интимното Щастие – Възможно и По Натурален Начин!

Проблемите във връзката често могат да доведат до търкания и незадоволеност в леглото. Направете всичко възможно, за да ги разрешавате, преди да стане време за креватна гимнастика. При нужда винаги можете да се обърнете и към натурално средство за повече интимна хармония, като билката Бабини зъби или Prostalis с екстракт от Трибулус терестрис за повече интимна наслада.

Иглика Попкирилова

Leave a Reply