Интимна Грижа при Жените – Златни Правила

Време за четене: 4 min

женаИнтимната хигиена при нежния пол е от изключителна важност. Жените са много по-застрашени от навлизането на опасни бактерии и вируси в половата система. Голяма част от нея представлява отвор, който има пряк досег с околната среда. Затова и гинеколозите съветват да извършваме редовна поддръжка, дезинфекция и отлични лични хигиенни навици спрямо тайната градинка. Инфекциите могат бързо и почти безпрепятствено да навлязат в нея, разваляйки здравето и качеството на сексуалния живот. Добрата новина е, че тя има редно необикновено свойство.

Мъжкият пенис е един наистина удивителен орган, но женската вагина и влагалище не му отстъпват по абсолютно нито един критерий. Дермата по първото е изключително суха с цел минимализиране на вероятността от създаването на сред, подходяща за развитието на спори и дрожди на гъбички. Втората пък има влажна среда. Тя е богата на естествени и полезни пробиотични бактерии. А те пък имат антибактериално, имуностимулиращо, противовъзпалително и антимикотично действие.

Тялото ни може и само да ни подскаже, кога имаме нужда от секс.Тогава ставаме нервни и по-податливи на грип и настинка. Ако искате да сте винаги готови за порция зареждащо креватно родео, то не трябва да забравяте, че вашата най-чувствителна зона трябва да бъде в изрядно хигиенно и здравословно състояние. Лесно можете да я поддържате в такова с помощта на златните правила за правилна интимна грижа. Решите ли да използвате продукти за дезинфекция на тази част от тялото, нека те да бъдат натурални.

Хигиената в Интимната Част – Нещата, Които Не Знаете!

жена с бяло бельо

Напредъка на съвременните технологии ни позволи да останем информирани за всяко едно нещо по всяко едно време. Днес жените са експерти по всичко – грижа за кожата на лицето, детоксикация и билкови средства за стимулиране на либидото. Но стане ли на въпрос за собственото ни тяло и най-личната част от него, ние не знаем, какво да правим. Това става ясно от всички разговори между приятелки и техните ежедневни ритуали по интимна хигиена. Бърза проверка на препоръките от експерти в Интернет показва, че нямаме представа, как правилно да поддържаме градинката на своята женственост.

В това няма нищо странно или плашещо. Голяма част от мъжете също не знаят, кои храни са полезни за простатната жлеза. Никога, обаче, не е късно да се информираме относно това, как точно функционират отделните системи в тялото. Особено, когато отговарят за нещо толкова важно, каквото е репродуктивната функция. По-долу сме подбрали няколко специфични детайли за т. нар. ‘тайна градинка’, които я характеризират.

Преди да определите своя дневен ритуал по почистване и поддържане на ‘цветята’ в свежо състояние, имайте предвид следното:

  • Женското влагалище е с естествена алкално-киселинна среда, която е богата на полезни пробиотични бактерии. Продуктите за интимна хигиена, предназначени за тази област, следва да имат млечна киселина или друг подобен на нея елемент.
  • Вагината има способността да се самопочиства. Дневната грижа за най-личната зона следва да е фокусирана главно върху външната част на половата система при жените.
  • Вземането на душ преди или след полов акт е част от предпазните мерки срещу заразяване с болести и забременяване.

Какво Бельо Е Най-Подходящо за Грижата за Интимната Хигиена?

жена, бельо от цветя

Осланянето на модата може да е подходящо за специални случаи и поводи. Но стане ли на въпрос за здравето на репродуктивната хигиена, понякога е добре да забравим за преходните тенденции. Най-доброто бельо, от гледна точка на интимната грижа, е направено от дишаща и свободна материя (памук, лен), която не притиска кожата. Избягвайте носенето и на бикини тип ‘стринг’ или ‘прашка’.

Всякакъв вид синтетика само повишават степента на влажност около влагалището. Банският също следва да се съблече възможно най-скоро след намокряне. За да не започне да се носи ‘гнил’ аромат. Повечето гинеколози съветват да избягваме и ползването на интимни дезодоранти и талкове.

Нека научим, кои са златните правила за интимна грижа при жените.

№1: Мийте Интимната Област Поне 2 Пъти Дневно!

жена във вана

Задължително е да изплакнете своята най-лична зона поне два пъти дневно с хладка вода и подходящ за целта антибактериален сапун. Най-подходящото време е сутрин и вечер. Препоръчително е и след ползването на публична тоалетна. Не забравяйте, че сексуалният контакт също може да стане повод за пренасянето на редица бактерии и вируси!

№2: Интимната Хигиена по Време на Менструация!

дамска превръзка

Дамските превръзки е необходимо да се сменят повече от редовно – на всеки 2 или 4 часа. Нечистата кръв, изхвърлена от организма, става повод за пренасянето на създаването на благоприятна среда за развитието на редица опасни бактерии и вируси. Ако сте податливи на алергични реакции – използвайте дамски превръзки без ароматизатори и от органичен памук. Тампоните пък е препоръчително да не се ползват след първите няколко дни от месечния ви цикъл.

№3: Избирайте Внимателно подходящата Интимна Козметика!

Имайте предвид, че pH-нивата на кожата в деликатните ви зони е по-ниско от това по останалата част от тялото. Неговите проценти са 3,3 спрямо 5,5 на дермата по лицето, например. Киселинната среда спомага за процеса на ‘самопочистване’. Както и за поддържането на киселинна и силно алкална среда, която унищожава вируси и бактерии. Не прилагайте обикновени душ-гелове там, тъй като убиват пробиотичните организми.

№4: Бършете Се Правилно!

жена, тоалетна хартия

Областта между външните стени на дупето и вагиналния кладенец следва да се почисти старателно. Посоката също трябва да е съобразена с възможността за превенцията на попадането на повече мръсотия в интимната област. Ръцете следва да са предварително измити и почистени.

№5: Бръснете Бавно, Нежно и Внимателно!

бръснене на интим

Голяма част от жените използват бръснарско ножче с цел премахване на излишното окосмяване. Иначе рискувате да замърсите излишно ‘градинката’ си. Не прилагайте устройството повече от няколко пъти. След това го заменете с ново. Кола маската също е добър начин за бръснене.

Нежната Грижа за Градината Създава Цветя с Приятен Аромат!

женски ръце, цвете

Ако искате да не се срамувате да освободите въображението си в леглото, следва да се грижите добре за своята деликатна зона. Така не само предпазвате себе си и партньора си от инфекции с болести и вируси, но и благоприятствате здравето на половата и репродуктивната система. Следете за pH-нивата на продуктите за интимна хигиена, които ползвате. Нека съставът и е натурален.

Иглика Попкирилова

Leave a Reply