7 Признака, Че Тялото Ви Се Нуждае от Секс

Време за четене: 5 min

Нашето тяло е нашият храм и ние трябва да го обгрижваме, ако искаме то да функционират нормално. Сексът не е просто физиологичен израз на инстинкта за оцеляване, той е емоционална и психологическа нужда на организма. Някои скептици може и да повдигнат въпросително вежда, но когато правим любов, ние отделяме специфичен стероид , наречен дехидроепиандростерон (ДХЕА). Той поддържа имунната система и се опитва да и помогне да се справи с атаката на вируси и бактерии, когато сме подложени на прекомерен стрес и мозъкът и отделя кортизол.

ДХЕА има ключова роля и за доброто състояние на дермата и свежия външен вид. А дори и баба знае, че липсата на интимни ласки често води до появата на акне дори и в зряла възраст. Сексът води и до по-засиленият синтез на допамин и серотонин – хормоните на щастието. Той подобрява настроението и ни кара да приемаме с усмивка несгодите на живота. Затова и обикновено му се отдаваме с всяка фибра на тялото си. Понякога ние трудно да намерим достатъчно време за него в забързания ход на ежедневието си, както и да разпознаем по правилен начин, от какво точно имаме нужда. Нека се опитаме да разберем.

ВИЖ ОЩЕ:  Билки за По-Голям Бюст

Преодоляването на Сексуалните Страхове и Бариери

мъж и жена в легло

Еректилните дисфункции не са толкова рядко срещани, колкото страдащите от тях си мислят. Почти всеки мъж е изпитвал невъзможност да задържи ерекцията си достатъчно дълго време, за да може и партньорката му да изпита удоволствие. Всички знаем и, че представителките на нежния пол невинаги успяват да достигнат до оргазъм. Подобни проблеми понякога се получават в резултат на прекомерно притеснение, стрес, умора или липса на хармония във взаимоотношенията между двамата партньори. Затова и разговорите и споделянето са толкова важен компонент в една връзка. Има и лесни стъпки за по-добър секс, които всеки може да изпълни.

Първата крачка винаги започва с осъзнаването на достойнствата на отсрещния. Пенисът е един удивителен орган, но вагината не му отстъпва по нищо. Макар и да функционират по различен начин, те са способни да ни доставят неимоверен екстаз, особено, когато действат заедно и в синхрон. Най-важното винаги е да не оставяте да вземе превес в личните ви взаимоотношения. Споделяйте интимните си фантазии и им се отдавайте изцяло.

Ето и няколко полезни съвета за преодоляване на спънките пред цялостната наслада от интимното споделяне на тялото:

 • Внимавайте какви храни и напитки консумирате преди секс. Мазните продукти трябва да са извън предактовото ви меню, тъй като понижават либидото и не спомагат за добрия сексуален апетит. Червеното вино се води афродизиак, но само в умерени количества. Същото важи и за шоколада. По-добре наблегнете на плодовете, водата и чашата кафе.
 • Оставете тревогите за работата и стреса там, където им е мястото – в офиса, а не в спалнята!
 • Създайте подходяща романтична атмосфера – свещи, музика, сметана, рози и всичко, което може да предразположи половинката ви.
 • Раздвижвайте се редовно, това повишава нивата на серотонин и допамин в кръвта.
 • Експериментирайте и не бързайте!

Кои Са Най-Чувствителните Ерогенни Зони При Жените?

шоколадСтепента на влечение и нивото на възбуда не зависят единствено от оказване на въздействие върху органите от пикочно-половата система. Ерогенните зони могат да бъдат различни за всеки човек, поради което е нужно да комуникирате с партньора си, за да ги определите. Понякога могат да бъдат най-малко очакваното място. Затова и хората често прилагат различни натурални средства за подчертаване на сексуалния апетит, като например Erectil.

ВИЖ ОЩЕ:  Топ 10 Натурални Афродизиака

Чисто статистически погледнато, най-чувствителните части от женското тяло са:

 • Косата;
 • Долната част от корема;
 • Вътрешната част от бедрата;
 • Стъпалата;
 • Ушите;
 • Дланите;
 • Гърба;
 • Зоната зад колената;
 • Ключиците;
 • Тила;

А 7-те сигнала, че тялото ви жадува за интимни ласки са:

№1. Усещате Се Напрегнати Без Причина!

жена с главоболие

Вече обяснихме, че сексът кара тялото да синтезира хормоните на щастието и стероида ДХЕА в много по-големи количества. Те повишават общия имунитет на организма и настроението, давайки ни енергия и тонус в ежедневието. Ако напоследък се чувствате отпаднало или страдате от склонност да избухвате в нервни изблици пред приятели без видима причина, то може би е крайно време да се отдадете на интимни ласки. Възползвайте се и от ползите от капсулите за либидо Testoy за допълнителен инструмент за контрол на ерекцията и акта.

№2. Имунитетът Ви Е Нисък и Постоянно Се Чувствате Настинали!

Основната функция на стероида ДХЕА в човешкото тяло е да поддържа имунитета ни завишен, предпазвайки ни от болести и вируси. Другата му задача е да се погрижи за добрия външен вид и да придава свеж и младежки отблясък на нашата кожа. Ако нямате други симптоми на грип или настинка, то може би се чувствате недооценени в личен план. Станете от леглото, теглете си един топъл душ, сложете новите дрехи и отидете на бар.

№3. Често Имате Мокри Сънища!

За Фройд и Юнг подсъзнанието е всичко. Неосъществените желания и мечти – всичко, което ни липсва в реалността – често успяват да ни напомнят за себе си чрез сънищата. Ако напоследък сексуалните копнежи ви спохождат все по-често, то може би е време да потърсите варианти за случването им и наяве.

№4. Загуба на Всякакъв Сексуален Апетит!

мъж без желание за секс

Сексът е вид физиологично упражнение, което изисква цялата ни концентрация. Също както при фитнес-активностите, ние имаме кодирани знанията за него в нашата мускулна памет. Но пак подобно на тях, можем лесно да изгубим тренинг. Колкото по-рядко ни се случва, толкова и тялото свиква да се нагажда към новия режим, възприемайки го за норма. Не позволявайте на най-първичните ви инстинкти да бъдат притъпени!

№5. Започвате Да Проявявате Асоциално Отношение Към Околните!

щастлива двойка

Ако по принцип сте социална личност и изведнъж започнете да се затваряте в себе си, то най-вероятно жадувате да слеете тялото си с нечие друго, но наскоро не ви се е отдавала тази възможност. Тъй като по-принцип заниженият синтез на стероида ДХЕА ни прави по-склонни към разболяване, а недостига на допамин и серотонин в организма – по-раздразнителни, може и сами да отблъскваме околните от себе си. Помнете – няма да успеете да вкарате някой в постелята си, ако се държите грубо!

ВИЖ ОЩЕ:  Йога за По-Добро Интимно Представяне

№6. Изпитвате Фантомна Физическа Болка!

Отпадналостта и липсата на желание за живот вървят ръка за ръка с липсата на сексуален апетит. Не е невъзможно да се появи и т. нар. ‘фантомна болка’ в определена част от тялото, която не е пострадала при травма или инцидент. Отидете на лекар – ако и той ви каже, че всичко е наред, то организмът ви се опитва да ви покаже, че е време за малко интимни ласки. А физическия дискомфорт най-вероятно се дължи на понижените нива на допамин и серотонин.

№7. Понижено Самочувствие!

щастлива двойка

Независимо, дали го желаем или не, степента ни на сексуална активност нерядко става обществено достояние. Дори можем да станем обект на подигравки. Това е и основна причина да започнем да гледаме на собствената си личност под по-негативен ъгъл, занижавайки самочувствието си. Но никога не трябва да забравяме, че околните обикновено ни възприемат огледално на начина, по който ние се виждаме. Започнете да се обичате, ако искате и те да го направят. И помнете – за всеки влак си има пътници!

Редовният Секс Ни Прави По-Щастливи!

щастлива двойка

По-горе обяснихме подробно за хормоните и стероидите, отделяни от мозъка в тялото по време на секс. Актът на върховна интимна наслада и екстаз ни кара да се чувстваме щастливи, а според някои източни учения – дори ни доближава една идея по-близо до духовното. Отдайте му се изцяло. Ако имате вътрешни задръжки и притеснения, избирайте продукти за положително повлияване на усещането за възбуда с натурални съставки. Такива са капсулите Уротрин – вижте повече.

Иглика Попкирилова
Follow me

Leave a Reply