Collanol – Какво Е Въздействието Му Върху Ставите?

Време за четене: 6 min

Collanol за стави България

Collanol Ревю
 • 2.5/10
  Ефективност - 2.5/10
 • 4.3/10
  Отзиви - 4.3/10
3.4/10

Collanol са двойно филмирани капсули, произведени от френската компания ‘Capsigel’ за марката ‘Витаслим’ ООД, България. Тяхното основно предназначение е да допринесат за нормалното и хармонично функциониране на опорно-двигателния апарат. Макар и да са широко рекламирани по почти всички големи медии у нас, това не означава, че потребителите са доволни. По-голямата част от отзивите и мненията за Коланол, споделени по онлайн форумите за ставно здраве, не се изказват особено ласкаво. Те са с негативна насоченост, а в коментарите се споменава за противопоказания – кожни обриви, вътрешни възпаления и стомашно-чревни смущения. Липсва и експертна оценка на включените във формулата компоненти.

признаци за болки в ставитеТаблетките за въздействие върху ставния апарат и усещането за свобода на движение Коланол би трябвало да съдържат интактен или натурален неденатуриран колаген тип 2. Той следва да е извлечен от рибен и пилешки колаген чрез патентован нискотемпературен производствен процес. Информацията не може да бъде потвърдена към настоящия момент. Другите съставки на Collanol включват Витамин C, мицеларен екстракт от корен от куркума, манган, мед и Витамин D3. Твърди се, че средството може да бъде закупено единствено през своя официален уебсайт. Но то е налично и в онлайн каталозите на портали от типа на eMag, Framar и други аптеки. По-долу следват още любопитни детайли за продукта с био-козметично приложение.

ВИЖ ОЩЕ:  10 Лека за Разширени Вени

травма по време на мач

Кои Видове Колаген Са Познати на Човека?

Това е основния градивен елемент на ставите, хрущялните тъкани, костите, косата и кожата. Неговата концентрация в тялото започва да намалява все повече с течение на годините. Изчислено е, че темпото е с горе-долу 1% на година. Това се дължи не само на процесите по стареене на клетките, но и на цялостното забавяне на метаболизма. Препоръчва се пиенето на чаша топла вода веднага след събуждане с цел забързването му. Съществуват и редица натурални методи за третиране на болките в ставите и кръста.

Колагенът е един от основните протеини в нашето тяло. Той се състои предимно от есенциални и неесенциални мастни киселини. Неговите натурални разновидности са 16. Хранителните добавки за благоприятстване на дейността на опорно-двигателната система обикновено включват колаген тип 1 или 2. Те включват, съответно, телешки, свински или говежди стави, крака, кости или същите органи на пилето.

Най-важните видове колаген за човешкия организъм са:

 • Колаген Тип 1: Отговаря за образуването на сухожилия, лигаменти (ставни връзки), дермата, вътрешните органи, костите, както и определени части от стомашно-чревния тракт. Есенциален за еластичността и свежия и младежки вид на дермата.
 • Колаген Тип 2: Основната му задача е да отговаря за формирането на ставните връзки и здравината на костите. Добрата му концентрация в тялото действа превантивно срещу артрит.
 • Колаген Тип 3: Придава здравина на дермата и я запазва гладка и без бръчки. Градивна роля за изграждането на кръвоносните съдове и сърцето.
 • Колаген Тип 4: Благоприятства формирането на защитните структури на органите, мускулатурата и мастната тъкан.
 • Колаген Тип 5: Участва в образуването на клетъчните повърхности ( нишките на космите, плацентата на плода и др.).

яйчени черупки, купа

Кои Се Водят Основните Източници на Колаген?

Учените все още спорят за начина, по който тялото усвоява този протеин. Затова и за много малко хранителни продукти може да се каже със сигурност, че са естествен негов източник. Те биват следните:

 • Костите, мускулите и кожата на крави, телета и говеда: Служи за образуването на колаген тип 1 и тип 3. Помагат на тялото само да започне да го образува.
 • Пилешки колаген: Благоприятства изграждането на хрущялна тъкан и цялостното подобряване на състоянието на опорно-ставната система. От него се формира колаген тип 3.
 • Хрущяли, тъкани и кости на риба: Снабдяват организма главно с колаген тип 1. Редовната консумация на рибни изделия и морски дарове е препоръчителна за хора, които искат да противодействат на развиването на болки в ставите и кръста.
 • Черупки и белтъци на яйца: Най-често срещан в колаген тип 1. Може да присъства и в тип 3, тип 4 и тип 10. Важен за изграждането на съединителна тъкан, заздравяването на рани, премахването на усещането за болка и натрупването на мускулна маса.

Нека обърнем по-детайлно внимание на двойно филмираните капсули за повлияване на ставите Коланол от производителя ВитаСлим. Макар и тяхната медийна реклама да е видима за всички, мненията и отзивите на потребителите за тях не са категорични. Мнозина сигнализират и за противопоказания. Лесно могат да се намерят отзиви на потребители срещнали проблеми. Но защо?

Какво е Collanol?

Collanol е хранителна добавка, а не лекарство. Продукта е силно рекламиран и му се приписват способността да отърве човек от болките в ставите и гърба. Според наличната информация употребата на Collanol капсули може трайно да помогне на тялото да се справи с причинителите на болка. Активните съставки във формулата на капсулите са комплекс от известни вещества, които наистина са нужни на тялото.

За съжаление не се споменава никъде за клинични изследвания на Collanol резултатите. Всъщност това, което е сигурно, е че капсулите Коланол се разграждат в стомаха и той, а и червата трябва след това да усвоят формулата. Истината обаче е, че концентрацията на активните съставки е ниска. Няма никаква гаранция, че те ще достигнат до правилните места, които имат нужда от третиране. Агресивната реклама с изображения и видео материали на хора, които обичат да се движат и не изпитват болка са именно това – рекламен трик. Няма никаква гаранция за постигане на ефект или вариант за връщане на продукта.

Коланол Състав – Какво Точно Включват Филмираните Капсули?

коланол Състав и формула, жена с болки

Натуралните таблетки за повлияване на опорно-двигателния апарат Коланол следва да въздействат добре на усещането за свобода на движение. Техният разпространител на пазара в България – компанията ‘Витаслим’ – определя състава им като изцяло органичен. Липсва оценка от специалист-ортопед. А са налични и голям брой негативни мнения и отзиви по онлайн форумите на различни аптеки, като ‘Фрамар’. Поради което не можем да препоръчаме употребата и приложението му като работещи способи за раздвижване.

ВИЖ ОЩЕ:  Детоксикация на Организма със Сокове – Полезно или Опасно?

Официално разпространената информация от производителя гласи, че средството за въздействие върху подвижността на ставите включва долуописаните съставки. Не можем да потвърдим, със сигурност, тази информация към настоящия момент.

Състав на Collanol капсули:

 • Мицеларен екстракт от корен на куркума – 471 mg;
 • Неденатуриран натурален колаген тип 2 – 40 mg;
 • Витамин С – 80 mg;
 • Манган – 2 mg;
 • Мед -1 mg;
 • Витамин D3 – 5,5 µg;

collanol мнения отзиви България

Collanol Мнения и Отзиви от Форуми

Объркващо е за човек да проследи различните тенденции в наличните Collanol мнения онлайн. Все пак имайки известен опит в тази сфера можем да кажем, че количеството отзиви и коментари е огромно. На практика трудно се намира дискусия във форум без Коланол мнения.

Най-много Collanol отзиви открихме във Фейсбук. Там хората се оплакват от липсата на какъвто и да било ефект. След като дискутират различните цени и пакети на продукта обаче пак остават недоволни. Няма отзиви за проблеми с приема, но имаше няколко оплаквания от чревни разстройства.

Проверихме подробно и чужбина и останахме изненадани. Продукта на френския производител се предлага само в няколко държави в източна европа. Благодарение на колегата владеещ Румънски остановихме, че и над Дунав хората изразяват недоволство в своите Коланол мнения и отзиви.

Типичните форуми за здраве в България определят продукта като разочарование. Отзивите за Коланол по форумите са дълги и цветущи. Продукта предимно се купува от възрастни хора, а техните умения да работят с интернет не са отлични. И все пак някои са успели да споделят опита си с Collanol.

Клиентските коментари във форума ‘БГ Мама’ за Collanol говорят за следните негативни характеристики на био-козметичното изделия:

 • Завишена Цена за Средните Стандарти и Доходи в България;
 • Наличие на Противопоказания – Поява на Обриви по Кожата, Вътрешни Възпаления и Стомашно-Чревни Смущения;
 • Липса на Одобрение и Оценка от Експерт-Ортопед;
 • Несигурен Произход на Основните Съставки;
 • Неясно Въздействие Върху Опорно-Двигателния Апарат;

Nota Bene! Липсва одобрение от страна на потребителите и водещи експерти-кинезетерапевти. Към настоящия момент, не можем да препоръчаме употребата на био-козметичните таблетки за повече движение Collanol, нито неговата покупка!

Collanol – Как Се Пият Таблетките за Стави?

collanol прием инструкция и дозаНе препоръчваме редовното прилагане на филмираните капсули Collanol за въздействие върху усещането за свобода на движение. Но ще опишем начина на тяхното прилагане за клиентите, които вече са ги поръчали или закупили. Те следва да се придържат стриктно към наличните в търговската опаковка инструкции за безопасна употреба.

Как се приема Коланол – подробности:

 1. Био-козметичните таблетки Collanol играят ролята на хранителна добавка.
 2. Те не са заместител на разнообразното хранене.
 3. Пие се по 1 (една) капсула дневно с чаша вода.
 4. Съхранява се на сухо място със средна температура от 15-25 градуса, което не е изложено на пряка слънчева светлина.
 5. Не е подходящо за деца и бременни жени.
ВИЖ ОЩЕ:  Какаово Масло при Високо Кръвно - Чудните му Ползи при Хипертония

Collanol Цена в България – Къде да Купя?

Цената на Collanol за стави и кости варира в различните търговски обекти в България. Това е още един факт, който възпира нашия екип да препоръча това средство за здравето на Вашите кости, стави и хрущяли. Капсулите могат да бъдат закупени и от аптеките без рецепта, тъй като се водят хранителна добавка, но на по-висока цена. Производителят дава опцията на клиентите да направят поръчка и онлайн от уебсайт на техен представител. Там може да намерите и промо оферта, от която имате право да се възползвате само ако закупите две опаковки от Коланол за стави. Имайте предвид, че доставката не е безплатна! Освен това, мненията на потребителите са категорични, че Collanol е на цена, която не отговаря на качеството и ефективността на продукта.

Доста хора търсят да открият Коланол на най-ниска цена, но истината е, че самият избор да приемат този продукт е по-добре да бъде обмислен. Трябва да приемате тези таблетки толкова много време, за да натрупате достатъчно ефект, че по-добре се обърнете към алтернатива.

Всъщност за нас беше много объркващо да разглеждаме различните налични Collanol цени в България. Ако опитате да направите таблица с различните аптеки или официалния сайт ще получите таблица от над 30 реда. Притеснително е, че цената на Коланол в тази таблица ще варира над 50%. Представете си само какви надценки слагат някои търговци в тази битка. А нещо още по притеснително Collanol цената на официалния сайт дори не е сред топ 3. Самия производител предлага продукта си на по-висока цена…

Движете Се Повече, Без Да Се Пренатоварвате!

Липсата на движение е една от причините за атрофирането на ставите. Прекомерната честота на повтарящата се физическа активност пък може да доведе до трайното им изтъркване. Истината е в златната среда. Спортувайте редовно, без да се преуморявате!

Накратко: Двойно филмираните капсули за повлияване на ставите и движението Collanol не получават добри отзиви в мненията на клиентите. Те не са преминали и през експертна оценка от вещо в областта на опорно-двигателната система лице. Не можем да препоръчаме тяхното редовно прилагане като работещ способ за повече физическа активност. Най-добре е клиентите да се ориентират към наистина натурално средство. Подходящ вариант е гелът Nanoflex.

 

Иглика Попкирилова

7 Comments

 1. Емилия Асенова 30/07/2019
  • Style Bio 06/08/2019
 2. Десислава Тодорова 17/08/2019
  • Style Bio 20/08/2019
 3. Н. Колев 28/08/2019
 4. айги 15/09/2019
 5. айги 05/10/2020

Leave a Reply