Как Да Третираме Болките в Кръста и Ставите с Натурални Методи?

Време за четене: 3 min

мъж с болки в кръстаПарещите хронични болки в кръста и ставите на ръцете и краката или по продължението на гръбнака обикновено са ясен сигнал, че сме развили артритно заболяване. Тъй като числеността им надвишава 200, точното определяне на вида артроза би могло да се извърши след консултация с практикуващ специалист. Всичките разновидности се водят автоимунни, което пък ги прави практически нелечими. Експертите обикновено изписват различни мехлеми и мазила като способ за временно облекчаване на болката.

По принцип, артрита и остеохондрозата не се водят тежки заболявания, поради простата причина , че не представляват пряка заплаха за живота на човека. Но пренебрегването на симптоматиката им, както и закъснялото във времето лечение могат да попречат на мобилността ни и усещането ни за свобода на движението. Как да разпознаем ранните симптоми на различните форми на артрозата? Можем ли да я третираме с домашни способи и натурални средства? Четете по-долу, за да разберете.

Рисковите Фактори При Хроничните Болки в Кръста и Ставите

мъж с болки в кърста и ставите

Съществуват редица фактори, които могат да ви предразположат към развиване на заболяване на ставите или гръбнака. Част от тях са свързани с начина на живот, който водите, а други – с работата или здравословното ви състояние. Затлъстяването се води една от основните причини за възникването на подобен вид оплаквания.

Излишните килограми са не просто естетически неугледни, те значително увеличават шанса от диабет тип 2, някои форми на рак, както и артроза. Ако нямате време за консултация с нутриционист, а считате, че консумирате храни, които са богати на калории и мазнини, то можете да опитате и сами да си изготвите хранителен режим за поддържане на топ форма. В случай, че той не проработи, тогава можете да процедирате и да си запазите час при диетолог. Ако все пак се налага да използвате продукт най-добре е той да е с натурален състав и без противопоказания – като например Traugel.

Ако искате да избегнете превръщането на болките в ставите в хронично оплакване, то гледайте да избягвате следните неща:

 • Психически и физически стресираща дейност.
 • Прекомерно заседнал начин на живот без каквато и да е физическа активност;
 • Чувство за безпокойство, депресия и тревожност.
 • Прием на храни, които са наситени с мазнини и калории и водят до натрупването на излишно тегло.
 • Прекомерна консумация на алкохол, цигари и лекарства.
 • Тежък физически труд, включващ вдигане на тежести.

Кое Ни Кара Да Изпитваме Болки в Кръста и Ставите При Смяна на Времето?

лошо време, мъж с чадър

Всеки, който страда от болезнено усещане при смяна на времето, може да потвърди, колко досадно е то. Няма значение, дали промяната ще е в посока от топло към студено или обратното. Паренето, скърцането на ставите и изпитването на неприятен дискомфорт винаги са там. А експертите все още спорят по въпроса, кое точно ги е предизвикало.

Като главен виновник обикновено е сочена смяната в атмосферното налягане, тъй като то има способността да упражни достатъчно голям натиск върху тъканите на организма и е установено, че понякога го прави. Когато нивата му са ниски, например, те започват да подпухват поради по-слабия натиск, който въздуха упражнява върху тях.

Най-податливи на подобни промени са възрастните хора, страдащи от артрит, и тези, които са претърпели някаква форма на травма в определена част от тялото си. Атмосферните промени буквално се улавят от нервните окончания в увредените тъкани, които са свръхчувствителни заради старите наранявания. Те изпращат сигнал до мозъка, който пък от своя страна ни информира, че нещо се случва в околната среда чрез усещането за болка.

мъж с болки във врата

Ако искате да облекчите болката в засегнатата област, то можете да обърнете повече внимание на Cannabis Oil, който цели да повлияе положително на усещането за дискомфорт и парене.

Народни Рецепти за Премахване на Болки в Кръста и Ставите

Повечето народи по света имат добри практики, чийто корени се намират чак в древността, с които хората са си помагали за облекчаването на различни видове оплаквания. На базата на някои от тях учените дори са извършвали различни видове изследвания, които са ги накарали да стигнат до съставките в съвременните медикаменти.

Болките в ставите и гръбнака не са нещо ново. Повечето ви роднини сигурно страдат от тях. Обръщаме вниманието ви към някои изпитани от времето домашни рецепти за облекчаване на парещите усещания, спазмите, крампите, както и на неприятните отоци, които съпътстват артрита и прилежащите му оплаквания.

желатин и вода

Напитка с Вода и Желатин:

 • Нужни Съставки: 1 ч. ч. вода, 150 гр. желатин;
 • Смесете ги във водна чаша и разбъркайте до получаването на хомогенна смес. Нека течността преседи 1 вечер. Пие се сутрин на гладен стомах. Правете го всеки ден в продължение на 1 месец.

Компрес с Листа от Прясно Зеле:

 • Нужни Съставки: Няколко листа от прясно зеле.
 • Притиснете ги леко навлажнен бинт, а после – към мястото на оплакване. Можете да оставите компреса да преседи цяла вечер.

Жена в зелева градина

Движете Се Повече за Здрави Стави!

Липсата на достатъчно движение и прекомерно уседналия начин на живот е основната причина за появата на болки в ставите и кръста. Правете лека йога, джогинг и се разхождайте по-често. Това само ще ви помогне да избегнете развиването на артрит.

Иглика Попкирилова

2 Comments

 1. Йосифа Зафирова 27/12/2018
 2. Виолета Иванова 08/01/2019

Leave a Reply