Домашна Кола Маска – Студена или Топла?

Стандартите за красота не са категорично постуловани. Те се променят от година на година, като често модните тенденции оформят облика на цели десетилетия.  За поддържането на женското тяло важи същото – представите за ефирност се променят. Съвременната дама не може да си позволи своеволията на предишните поколения и редовно трябва да се обезкосмява. Кой тип кола маска, обаче, е по-ефикасен – студена или топла?

Макар и процесът да е изключително болезнен, почти всяка жена в днешно време се подлага на кола маска поне веднъж на няколко месеца. Тя може лесно да бъде извършена и в домашни условия, стига човек да е изключително внимателен.

Човешката кожа е податлива на раздразнения и лесно може да се възпали или раздразни, ако организмът е склонен към алергии. Кола маската в домашни условия може да спести стотици левове, затова и много дами избират да не ходят на козметик.

Какво е Нужно за Кола Маска у Дома?

Един от основните фактори за извършването на кола маска в домашни условия е, че космите в дадената област трябва да са достатъчно дълги, така че използваните в процедурата парафин или восък да могат да ги захванат и издърпат.

Могат да бъдат добавени смола, която действа като слепящо средство, и някакъв вид масло, който да направи кожата по лека за обработка и косъмът да се отскубне по-лесно и безболезнено.

Процедурата може да се превърне и в истинско забавление или форма на почивка и бягство от действителността. Някои жени се събират на групички, за да могат да си бъбрят, докато се обезкосмяват, а други предпочитат сладкото усамотение, добавяйки ароматни свещи и етерични масла за отпускане на духа.

Имайте предвид!!!

Ако досега не сте си правили кола маска, то знайте, че не е препоръчително тя да се прави по време на месечния цикъл. Кожата е свръх чувствителна в този период от време и много лесно може да се възпали при рязък допир или по-силен натиск. Не подценявайте този фактор и знайте, че всичките ви хормони буквално изригват, затова е и по-добре да изчакате.

Каква е Разликата Между Студена и Топла Кола Маска?

Студената и топлата кола маска се различават по това, че температурата на восъка по време на провеждането им е съответно по-висока или по-ниска. При първия вид процедури той се нагорещява и разтапя предварително, след което се нанася върху участъка за обезкосмяване.

Отгоре се слага лентичката, която трябва да издърпа непослушните косъмчета заедно с фоликулата им. Основната разлика при студената кола маска е, че восъкът е предварително нанесен върху листа за епилация и се намира в полутвърдо състояние.

Той ще остане в него за остатъка на процедурата. Лентата се залепя за кожата и трябва да бъде притисната силно по посока на растежа на косъма. Издърпването трябва да е внезапно и рязко, за да има ефект.

Чети още: Красиви Съвети за Под Душа

Студената или Топла Кола Маска е По-Добра?

Двата метода имат своите предимства и недостатъци. По-голямата част от дамите предпочитат да се подлагат на топла кола маска, тъй като тя успява да отскубне по-голям брой косъмчета. Горещият восък се прилепва и значително по-лесно за кожата от топлия.

Студената кола маска пък може да бъде извършена много по-бързо и просто в домашни условия. Лентичките за не се продават в почти всеки козметичен магазин и аптека, а и процедурата е известна и като значително по-чиста.

С нея могат да бъдат премахнати и косми от почти всеки участък на тялото – от веждите до интимните части и подмишниците. Плюсът на студената кола маска е, че тя е по-безболезнената от двете.

Лентата трябва да бъде полагана неколкократно, за да даде видими и ефикасни резултати, а така лесно се образуват червени петна, екземи, кожни дразнения и събуждане на алергии. Топлото епилиране от този вид е доста по-неприятно на усещане, но обикновено успява да захване и успешно да премахне досадните косъмчета още от първия път.

Полезен Съвет!

Кола маска, независимо, дали е в топла или студена форма, не е препоръчително да се извършва по време на летуване и особено ако кожата е изгоряла или крайно изсушена от досега със солената вода и слънце. Друг фактор, за който дамите следва да внимават, е температурата на восъка – не искате да се нараните на някое особено чувствително място.

ВИЖ ОЩЕ:  Храни, Които Горят Калориите? Мисията Възможна!

Премислете Предимствата и Изберете Своята Кола Маска!

Топлата и студената кола маска са работещи методи за премахване на косъмчетата по тялото, но всеки от тях си има своите плюсове и минуси. Докато единият е по-лесен за прилагане в домашни условия и по-безболезнен като процедура, то другият успява да премахне почти всичко наведнъж и не предизвиква кожни раздразнения.

Истината е, че всяка жена трябва да реши сама за себе си. Една представителка на нежния пол може да издържа повече на болка от друга, докато другата да иска да се отпусне на спокойствие в продължение на няколко часа вкъщи и да се отдаде на грижа за тялото си.

Виж Също: Да Запазим Косата Си През Лятото

Как да се справим с разширените пори?
Да Запазим Косата Си През Лятото

Виж Още

2 коментара

  1. Ина Маринова 30/10/2017
  2. Марина Даринова 30/10/2017

Коментирай