Ползи от Прием на Вода за Отслабване

Време за четене: 4 min

Момиче в легло с чаша вода

Почти всеки човек обича да започва деня си с чаша ароматно кафе или горещ чай. Но знаете ли, че една чаша вода веднага след събуждане може да ви помогне да стопите мазнините, да предотвратите запека и да осъществите цялостна детоксикация на организма? И то по напълно натурален и естествен начин. Този сутрешен ритуал, който се смята за традиционно водолечение в японската култура, помага на жени и мъже да поддържат здравословна форма и е тайната в борбата с много от съвременните заболявания. В Европа все по-голяма популярност набира и натуралният продукт Keto Normix, който се разтваря във вода и спомага по естествен и здравословен начин да намалите килограмите и да набавите множество от необходимите на организма вещества.

Интересен Факт:

Хората в Япония страдат значително по-малко от диабет, сърдечни заболявания и наднормено тегло, в сравнение с повечето европейци и американци. Разбира се, това може да се дължи и на ген, но и определено има какво да научим за добре тонизирана фигура.

Защо е толкова важно пиенето на вода?

Ползите от Водата

Както всички сме чували и знаем много добре, водата е живот. От всякъде ни напомнят да приемаме колкото можем повече вода и течности, за да може да достигнем препоръчителната дневна доза, като разбира се не прекаляваме с количеството, понеже може да има обратен ефект. 70% от тялото ни се състои от вода – тя е основна частица за всички клетки, тъкани, органи – и е от ключово значение за правилното функциониране на организма. Ако нуждата от вода не е удовлетворена, това може да доведе до множество краткосрочни и дългосрочни здравословни последици.

Дехидратацията може да доведе до мигрена, синузит, затлъстяване, хемороиди, камъни в бъбреците и дори в най-тежките случаи до белодробна туберкулоза и рак.

Как най-правилно да пием вода?

кана и чаши с вода

За да има най-добър ефект водата трябва да се пие четири пъти дневно – веднага след събуждане, преди миене на зъбите и на празен стомах, преди хранене. Не яжте нищо, по възможност, в следващите 45 минути, и пийте водата поне 30 минути преди хранене, не по-рано от два часа след закуска, обяд, вечеря. Препоръчителна доза вода е 160 мл, със стайна температура или по-топла.

Важно! Не надвишавайте препоръчителното количество вода преди хранене, защото две или три чаши ще доведат до затрудняване на храносмилателния процес. Ако изпитате затруднение да приемете 4 чаши вода на гладно, може да започнете първоначално с по-една чаша, а след време да увеличите количеството, стигайки до препоръчителните 640 мл.

Ползите от пиенето на чаша вода?

Ускорява обмяната на веществата

Водата на празен стомах ускорява човешкия метаболизъм с близо 24%. Това е голямо предимство, особено за хора, които спазват строга диета или имат желание да отслабнат. Подобен ефект има и Goslim. Подобрете работата на храносмилателната си система и резултатите от диетата ще бъдат много по-бързи благодарение на ускореното усвояване на хранителни вещества. Това води и до прочистване на червата.

Отслабвате по здравословен начин

Пиенето на чаша вода сутрин на празен стомах подобрява фунцкията на храносмилателната система, като чувството за глад се намалява и склонността към колорични храни се изпарява. Преяждането вече няма да бъде проблем и ще може да предотвратите дебелеенето. Диетоложките Людмила Емилова и Енджи Касабие също препоръчват: “Водата е универсален метод за отслабване, защото не съдържа мазнини, няма въглехидрати и захар. Пийте много вода и отслабвайте. Водата ще запази сърдечносъдовата ви система здрава и ще намали риска от сърдечен удар.

Жена и вода

Забравете за камъни в бъбреците и инфекции на пикочния мехур

С този ритуал ще може да разредите киселините, които са виновни за образуване на камъните в бъбреците. Колкото повече вода пиете в препоръчителните граници, толкова по-лесно се предпазвате от инфекции на пикочния мехур.

Пречистете се от токсини!

Движението на червата се провокира от пиенето дори само на чаша вода. Нощта е времето, когато тялото изхвърля всички токсини. Приемът на вода на гладен стомах в сутрешните часове спомага за отмиване на тези вредни токсини и това води до поддържане на здравето, оставайки чувство за свежест. Водата помага и за произвеждането на нови кръвни и мускулни клетки.

Имунната система

Балансирането на лимфната система, повишаването на имунитета и защитата срещу най-различни заболявания е възможно – само с една чаша вода на гладен стомах!

Здрава, гладка и бляскава коса

Пиенето на препоръчителните количества вода допринася за подхранването на косата отвътре навън. Водата е една четвърт от състава на косъма. Дехидратацията и недостъчният прием на вода водят до изтъняване на косата.

Жена и вода

Погрижете се за тена и свежия вид на кожата си!

Образуването на бръчките и дълбоките пори в кожата може да се дължи на дехидратацията. 500 мл вода на ден увеличава притока на кръв към кожата. Пиенето на повече вода означава и по-качествено изхвърляне на отровните вещества, което допринася за по-здрава кожа и свеж вид. Ако успеете да пиете възможно най-пречистената вода без варовик, то тялото ви ще получи най-мощния детоксикатор. Кислородът от водата ще се погрижи за еластичността и тонуса й.

Страдате ли от киселини?

Повишената киселинност на стомаха води до лошо храносмилане. Когато пиете вода на гладно това ще доведе до правилно регулиране на киселинността.

Съвет: Пиенето на вода по време на хранене не е препоръчително в големи количества. Течностите, които приемате докато се храните, ще повлияят на стомашната киселина и ще намалят нейната ефективност в разграждането на храната. Добавяйте по малко лимонов сок – това ще засили свойствата на водата.

Чаши вода с лимон и сламки

Ако искате да направите положителна промяна в живота си и да се погрижите за здравето на целия си организъм, може да започнете да приемате топла вода на гладно. Това ще даде на тялото ви хидратацията, от която се нуждаете, а ако го превърнете в навик, ще може да стимулирате правилното функциониране на клетките. Като резултат ще си гарантирате енергията, от която тялото се нуждае, за добро храносмиланеaне и усвояване на хранителните вещества.

Иглика Попкирилова
Follow me

One Response

  1. Красена 28/12/2018

Leave a Reply