Диетата на Пиер Дюкан – Здравословна и Подхранваща Тялото

Повечето хора минават през няколко различни диети, докато открият перфектната за тях. Летният сезон предразполага към по-леки хранителни режими, а и всички се опитват да изгорят излишните калории и да покажат изваяна фигура на плажа. Истината е, че изборът е чисто индивидуален. Различните организми може и да са предразположени по-активно към нееднакви храни. Затова и винаги е препоръчителна консултацията с нутриционист преди предприемането на каквато и да било мерки във вталяваща насока.

Имайте предвид, че със 100% натуралната напитка с летен кокосов акцент ChocoLite можете да постигнете резултати и за по-кратък срок от време и по-много по-вкусен и питателен начин.

Диетата на Пиер Дюкан се води за един от 100% ефикасните и работещи методи. Сега ще разгледаме нейните специфики в детайл. Пиер Дюкан е световноизвестният автор на книгата “Как да отслабнем завинаги”. Тя се превърна в интернационален бестселър, спечелвайки слава и уважение на французина. Идеята зад неговата диета е, че не включва гладуване, откъде идва и репликата “Можете да ядете колкото искате”.

Тя е един от малкото методи, с които наистина можете да отслабнете скоростно, а и да поддържате теглото си постоянно. Изненадващото при диетата на Пиер Дюкан е, че тя се фокусира върху приема на здравословни протеини, ограничавайки количеството на въглехидрати и мазнини. Белтъчините също съставят основна част от нея.

Хранителният режим е разделен условно на четири етапа, наименовани “Атака”, “Горене”, “Консолидиране” и “Стабилизиране”. По време на първите два се акцентира върху активното отслабване, докато последващите имат за цел да хармонизират стомашно-чревните функции и да захранят тялото.

Знаете ли, че …?

 

Диетата на Дюкан е нарична още и кетогенна. Създадена и описана в прословутата му книга преди повече от 10 г., тя е компилирана на базата на дългогодишния му опит в третирането на пациенти, страдащи от затлъстяване. Официални статистики сочат, че близо 5 милиона човека по света са се вталили благодарение на нея, а сред тях се нареждат и звезди от ранга на модела Жизел Бюндхен и певицата и актриса Дженифър Лопез.

Как Протича 1-вият Етап от Диетата на Пиер Дюкан?

Първият етап от диетата се характеризира с активното изгаряне на калории. Максималната продължителност е 10 дни, но може да бъде и 5. Консумират се пилешко и пуешко месо, които могат да бъдат заменени и с риба и морски дарове. Разрешен е и приемът на яйца.

Няма ограничение за броя на храненията на ден, като количеството следва да е една идея по-редуцирано от обичайното. Фокусът върху приема на протеини кара хранителният режим да спада към високопротеиновите нискокалорични диети.

Тялото превръща изчистеното от мазнини месо в енергия и не задържа вода или калории. Наистина е важно да се отбележи, че то трябва да е “постно” и е абсолютно забранен приемът на свинско и агнешко.

Вторият етап продължава същият период от време и през него се консумират само протеини и зеленчуци. Подходящи са боб, леща, картофи, нахут, ориз, царевица, грах и артишок.

Книгата “Как да отслабнем завинаги” описва подробно и няколко соса, които са вкусни и лесно могат да бъдат забъркани с гореспоменатите продукти, без това да има никакъв негативен ефект върху изгарянето на мазнини.

ВИЖ ОЩЕ:  Митове и Легенди за Бронираното Кафе – Какво Е Всъщност?

Захранването и Вторият Етап на Хранителния Режим

Третият период цели да захрани организма и да го подготви за връщане към обичайния хранителен режим на индивида, запазвайки положителните резултати. Продължителността му варира според индивидуалните резултати, тъй като на всеки изгубен килограм се падат 10 дни.

Ако сте остлабнали със 7 кг., например, той трябва да продължи 70 дни. Позволен е по 1 плод на ден, стига да не череши, банан или грозде. Консумацията на 2 филии пълнозърнест хляб и малко изкиснато бяло сирене.

Дългата продължителност означава, че хората, които я спазват, могат да си позволят и известни “изкушения” като агнешко, свинско и чиста шунка по време на 2-те “гала вечери” (2дни в седмицата, в които човек може да си угоди) в седмицата. Те включват пълно меню – 1 салата, 1 предястие, 1 ястие, 1 десерт.

Четвъртата фаза позволява на хора да се върнат към обичайния си режим на хранене за 6 дни от седмицата. Единият трябва да остане протеинов, спазвайки режима от първия етап, а и три пъти седмично трябва да се приемат 3 супени лъжици овесени трици.

Така изгубените килограми не се връщат, а тялото остава в топ форма.

Акцент върху Приема на Вода

Макар и приемът на въглехидрати да е силно ограничен, диетата на Пиер Дюкан включва и консумацията на поне 1,5 л. вода на ден. Тя спомага за извеждането на токсини и вредни отпадъчни вещества от организма, поддържа го свеж и тонизиран, което е и една от основните идеи на хранителния режим.

Ако искате по-вкусен вариант за пречистване на организма и активно отслабване, винаги можете да и разтворите и кокос в чаша с ChocoLite. Той ще ви вкара във форма за плажа за нула време и дори и няма да усетите как сте изгорили излишните калории.

Допълнителни Овкусители и Продукти

Хранителният режим на Пиер Дюкан не изключва ползването на някои допълнителни овкусители като оцет и подправки. Дъвките без захар също са позволени, както и чаят и кафето, които не включват подсладители. Добре е да се приема и ежедневна доза от наситени с минерали мултивитамини.

ВИЖ ОЩЕ:  90 Дневна Диета за Отслабване

Диетата на Дюкан – Натурална и Здравословна

Добрите методи за захранване са изцяло съобразени с нуждите на организма. Той трябва да може да разполага с достатъчно количество енергия, за да функционира нормално, след като отслабне. Тъкмо това прави и диетата на Пиер Дюкан – кара го да гори калории плавно и запазва вталената фигура завинаги.

7 Изненадващи Съвета Как да Отслабнем Бързо и Безопасно
90 Дневна Диета за Отслабване

2 коментара

  1. Моника Георгиева 03/08/2017
  2. Елена 03/08/2017

Leave a Reply