Спирулина – Японското Чудо за Дълголетие и Най-Добрата Суперхрана!

Време за четене: 4 min

Спирулина, суперхрана, таблетки, прах

Светът около нас е пълен с чудеса. Трябва само да имаме знанието да ги разпознаем и очите, за да ги видим. Природата е способна да ни даде всичко, което ни е нужно, за да имаме висок имунитет. А също и да бъдем стройни, с естествено бърз метаболизъм и в добра форма, без да се подлагаме на изтощителни диети. Често сами съсипваме здравето си с прекалено много алкохол, цигари и сладки изделия. Кога беше последният път, когато се замислихте за захарен детокс? А чудили ли сте се, защо японците се радват на дълголетие и добро здраве. Науката е установила, че това се дължи основно на диетата им. Тя е наситена с полезните Омега-3 мастни киселини. А също и със спирулина – най-полезната суперхрана на планетата?

Но какво точно е тя? От научна гледна точка, това са синьо-зелените водорасли, обитаващи сладководните водни басейни. Характеризират се с това, че са фосфорисцентни. Наричат ги още и цианобактерии. Били са част от менюто на древните маи и ацтеки. Но придобиха широка популярност, когато НАСА успешно успя да ги превърне в храна за космонавтите си.

Съставът на спирулината е онова, което я превръща в най-мощната суперхрана на планетата. Тя са наситени с растителни протеини, есенциални аминокиселини, витамини и мастни киселини. Директно консумирана, дава енергия и сила, като ви помага да отслабнете и натрупате чиста мускулатура. Много био-продукти за влизане в топ форма, като разтворимата напитка Choco Lite, я включват за своя основна съставка. И поради добра причина!

Какво точно е спирулината? Как ни помага да поддържаме топ форма и здраве? Как да я консумираме? Има ли странични ефекти от приема и? На нея ли се дължи японското дълголетие?

Научете всичко за спирулината в подробната статия по-долу!

Съдържание

Спирулина – Малкото Фосфоресциращо Водорасло с Безброй Полезни Качества!

спирулина, водорасло

Университетското издателство към Хардвард – ‚Harvard Health‘, публикува наскоро проучване на нутрициониста Селесте Роб-Никълсън. Там се говори обширно за многото здравословни ползи от спирулината. Потвърждава се и, че природният продукт няма странични ефекти. Това обяснява, защо толкова често присъства в био-продукти за отслабване и вталяване. Предпочитано такова средство от клиентите през 2021 г. е разтворимата напитка Ideal Slim.

Но какво точно е спирулината? Това са синьо-зелени фосфоресциращи водорасли, които обикновено се консумират или в прахообразна форма, или като добавка. По него живеят полезни цианобактерии. Известно е, като чудесен източник на полезни хранителни вещества. Съдържа витамини, включително витамини А, С, Е и няколко от група В, Както и цял набор от минерали – калций, магнезий, цинк и селен. Счита се за потентен антиоксидант и помага за защита на клетки те и тъканите в човешкото тяло от увреждане. Тези водорасли също са отличен вегетариански източник на желязо.

Кои са основните ползи за здравето и тялото от спирулината? Според повечето научни проучвания, те са:

 • Мощен Антиоксидант, Който Ни Помага Да Се Справим с Негативните Ефекти на Оксидативния Стрес;
 • Ускорява Клетъчната Регенерация, Подмладявайки Външния Вид;
 • Бързо и Лесно Насища и Утолява Апетита;
 • Повдига Имунитета;
 • Помага Ни Да Натрупаме Чиста Мускулатура;

Кои Хора Трябва Да Избягват Спирулината? Възможни Ли Са Странични Ефекти?

Науката счита спирулината за „най-добрата суперхрана на планетата“. Почти не са документирани странични ефекти към нея. Те могат да се проявят единствено при хора, които страдат от спефична алергия към продукта. Добре е да не се консумира от бременни жени и кърмачки с чувствителен стомах. Другите, които следва да го избягват са тези с автоимунни или приемат лекарства за разреждане на кръвта.

Леките странични ефекти от спирулината могат да включват:

 • Гадене;
 • Запек или диария;
 • Безсъние;

Спирулината Е Официално Одобрена, Като Природно Средство за Отслабване!

спирулина отслабване

Фосфоресциращото водорасло е високохранителна, но нискокалорична храна. Екстрактът от спирулина съдържа много хранителни вещества. Не е нужно да я приемате в големи количества, за да заситите глада си. Тя е официално препоръчвана от Световната здравна организация (СЗО), като добър продукт за отслабване. Въвеждането и в диетата може да помогне на хората да загубят излишното тегло, без да се подлагат на мъчителни и изтощителни диети. Резултатите от двойно плацебо контролирано проучване от 2016 г. потвърждават, че тя подпомага правилния контрол на теглото. В него, хората с наднормено тегло, консумирали редовно продукта в продължение на 3 месеца, показват подобрен индекс на телесната маса.

Как спирулината ни помага да поддържаме добра форма през всеки сезон от годината? Вижте по-долу!

 • Нужно Е Много Малко Количество от Нея, За Да Утолите Апетита;
 • Дава Енергия;
 • Забързва Метаболизма;
 • Подобрява Храносмилането;
 • Ускорява Горенето на Мазнини чрез Забързване на Вътрешните Терморегулационни Процеси в Тялото;

Убива Признаците на Алергичните Пристъпи

Макар и малък процент от обществото да има алергия към самата спирулина, тя е способна да елиминира алергичните пристъпи. Добър пример може да бъде даден с т. нар. „пролетна алергия“. Мнозина страдат от признаците и всяка година, когато дърветата започнат да цъфтят. Приемът на Синьо-зеленото водорасло успешно може да им помогне да превъзмогнат този ежегоден тормоз.

Спирулината стопира следните алергични изблици:

 • Вечно течащият нос;
 • Склонността към често кихане;
 • Запушеният нос и тежестта в дробове;
 • Сърбежите по кожата;
 • Храчките;спирулина, сърце

Спирулината и Сърцето Са Първи Приятели!

Алгаето притежава способността да подобри състоянието на сърдечно-съдовата система. Тя е наситена с полезни антиоксиданти и противовъзпалителни вещества. Подсилва кръвообращението, нормализира сърцебиенето и кръвното налягане. Препоръчителна е за хора, страдащи от хипертония. Често е сочена от науката, като основната причина японците да се радват на дълголетие. Спирулината присъства в тяхното меню почти ежедневно. Другата основна съставка в менюто пък са наситените с полезни Омега-3 океански риби и морските дарове. Ето още една причина да наблегнете на редовната и консумация!

Спирулината – за Дълголетие, Финна Талия и Здраве!

водорасли

Спирулината е тачена, както от кулинари, така и от лекари и нутриционисти. Тя попада сред препоръчителните хранителни продукти за хора с наднормено тегло, диабет и сърдечно-съдови заболявания. Затова и много създатели на средства за вталяване избират да я включат, като основна съставка в своите био-продукти. Добър пример е популярната сред клиентите разтворима напитка Bentolit. Тя се превърна във фаворит през 2020 г. заради органичното си и препоръчително за активното горене на мазнини съдържание. Както и добрата цена в България.

Иглика Попкирилова

Коментирай