Какво Представляват Естрогенът и Фитоестрогенът?

Естрогенът и фитоестрогенът са т.нар. женски хормони. Вероятно повечето хора са чували за тях. Хормоните от своя страна са малки молекули, които се произвеждат от организма ни, за да контролират работата на всяка една клетка. Те определят цялостното поведение на организма в заобикалящата го среда. В допълнение към това, може да се каже, че естрогенът е полов хормон, а именно този вид хормони определя половите различия между мъжа и жената. Тестостеронът е отговорен за първичните физически белези при мъжете, а естрогенът при жените. Важно е да се отбележи и че те контролират нашите поведенчески реакции при междуполовите ни взаимоотношения.

Може би за голяма част от хората ще бъде интересно да научат, че освен в организма, молекули на различни видове хормони могат да се намерят и в някои редки билки и растения.
Естрогенът например се среща често в Тайланд, благодарение на разпространеното там растение Пуерария Мирифика (Pueraria Mirifica).

В настоящата статия ще ви предоставим малко повече информация за естрогена и фитоестрогена, както и за това в какви продукти можете да ги откриете. Така ще разберете основната функция и ефект на тези продукти, повечето от които са характерни за козметичната сфера.

Няколко Думи за Естрогена

Както вече споменахме, естрогенът е хормонът, който отговаря за външния вид на дамите – кожа, коса, нокти, подкожни мастни тъкани, уникални форми на тялото. Всички тези индивидуални външни характеристики зависят от нивото на естроген в кръвта, което от своя страна е генетично определено. Именно към това действие на естрогена са насочени и редица козметични продукти, които се предлагат на пазара.

BustiFull е иновативен и изцяло натурален крем, който се отличава по своя състав с наличието на екстракт от Пуерария Мирифика. За неговите свойства, вече споменахме по-горе. Благодарение на високата концентрация от тайландската съставка, както и на други натурални екстракти като жен-шен, невен, алое барбендис и др.

Всички тези съставки правят козметичния продукт изключително ефективен за стягане, оформяне и подобряване естетическия вид на женския бюст.

Знаете ли че?

Pueraria Mirifica е растение, което тайландската традиционна медицина използва активно от 2000 години насам. Според местното население тя е “чудото, което подмладява жените”. Причината, поради която мощните козметични продукти използват растението, е неговият мощен естрогенов ефект. Той се грижи за оформянето на бюста и седалищната област, а едновременно с това заглажда кожата.

Каква е Функцията на Фитоестрогена?

Интересно е първо да споменем, че природната аптека предлага достъп до различни вещества, които се произвеждат от тялото, но в по-засилена консистенция. Така например някои билки се отличават със своя особено мощен естрогенен ефект. Това са така наречените фитоестрогени. Те се отличават от естрогена по това, че действието им е стократно по-силно от това на естрогена, който се произвежда от организма. Тъй като работим върху външния вид, избрахме тази форма на прилагане на фитоестрогенните, а именно чрез крем за извайване на формите на тялото през най-големия резорбционен орган на човешкото тяло – кожата.

Ето затова продукти като Bust Size имат над 20% съдържание на фитоестрогени в своята формула. Специално за този натурален крем е използван природен екстракт наречен Пуерарин. Той представлява фитоестрогенен изофлавон, който се добива от Пуерария Мирифика и е концентриран екстракт от това растение.

Благодарение на своите малки молекули фитоестрогените имат отлична проникваемост дори при по-дебелите пластове на кожата, които служат като естествена бариера. Така те подобряват гладкостта на кожата и обема на мастните депа. В допълнение към това, приложен локално на желаното място, продукт, богат на фитоестрогени би имал благоприятен ефект върху формата и стегнатия му вид. Именно заради това натуралният крем Nano BB Shaper е предназначен за дупето.

Употреба на Естроген и Фитоестроген в Козметиката

Естрогенните ефекти на фитоестрогените, проникващи през кожата, дават възможност на производителите на козметични продукти сами да определят кои проблемни зони да третират. С тази цел, създателите на ефективни решения разчитат на коктейл от природни естрогени, които да повлияят върху формите на женското тяло без да се налагат по-инвазивни процедури като естетическа хирургия и т.н.

В резултат на това следва да споменем, че създателите на BustiFull са се съсредоточили в създаването на продукти, с натрупващ и подобряващ работата на кожната и подкожната мастна тъкан ефект. В резултат от него кожата става по-здрава и еластична. Фитоестрогените подобряват работата на мастните депа, както и натрупват повече обем в тях. По този начин подпомагат борбата с целулита и заглаждат портокаловата кожа.

Както виждате, половите хормони имат важна функция за правилното функциониране на мъжкото и женското тяло, а освен това благодарение на техните свойства всеки от 2-та пола има свои отличителни черти на външния вид.

В случай че искате да подобрите начина по който изглеждате като акцентирате върху някой от своите първични полови белези, препоръчваме ви да опитате с някои от ефективните и професионално създадени козметични решения, които се предлагат на пазара.

Иглика Попкирилова

Обновена на

Коментирай