Упражнения за Простата – Как Помагат и Защо Да Ги Правите?

Време за четене: 4 min

 

Упражнения за ПростатаПростата е малка жлеза, която е част от репродуктивната система на мъжете. Темата за този човешки орган е доста табу при голяма част от мъжете. Причината за това е нейното нарастване, след като представителите на силния пол след 40-тия им рожден ден. Това може да доведе до притискане на пикочния канал, поради нейното разположение, и съответно изненадващо и неконтролируемо изпускане.

Мъжете винаги се стремят да покажат сила, а именно поради това проблемите с простата често биват неглижирани. Световната здравна организация поставя прегледа на простатната жлеза като един от най-важните съвети, свързани с мъжкото здраве.

Физиотерапевтични Упражнения за Простата

Физиотерапевтични Упражнения за Простата

Физиотерапевтичните упражнения за простатата за начин да се справите с евентуалните проблеми, които биха възникнали с нея. Те отнемат малка част от деня, но могат да окажат огромно влияние след години. Затова препоръчваме на мъжете да пробват физиотерапевтичните упражнения за простатата и да видят дали биха усетили промени. А ако искат, могат дори да ги комбинират с натурален продукт, като органичното средство за простатна профилактика и интимно щастие Urotrin.

Ето кои физиотерапевтични упражнения за простатата ще разгледаме днес:

Упражнения на Кегел за Простата?

Упражненията на Кегел са за простата, макар и често много млади мъже да ги предпочитат. Те смятат, че този тип тренировки могат дори да увеличат размера. Донякъде това може да се сметне и за вярно. Упражненията на Кегел са полезни в няколко аспекта за мъжкото здраве:

 • Инконтиненция на Урината;
 • Намаляване на Преждевременната Еякулация;
 • Увеличаване на Размера и Интензивността на Ерекцията.Упражнения на Кегел за Простата

Това са основните видове упражнения на Кегел за простата при мъжете. Както виждате, има няколко позиции, от които може да ги направите:

 1. В изправено положение – Свивайте тазовите мускули (на тазовото дъно) нагоре и навътре.
 2. На колене и по груб – Стегнете и отпуснете тазовите мускули
 3. По Стомах – Повторете.

Може да използвате и допълнителни аксесоари, които да Ви помогнат за правилното им изпълнение. Ластиците са най-популярният аксесоар за това, като Ви позволяват да задържите краката си в една позиция и поставят напрежение върху тях.

Йога Вместо Упражнения за Простатата? Работи Ли?

Йога за простата

Ако не сте фенове на упражненията за простата, то йогата за простата може да работи при Вас. Тя има подобни функции, които са свързани с мускулите на тазовото дъно.

Йогата е известна като метод за справяне с негативните настроения, тревожността и притесненията. Учени в Университета в Мисисипи през 2011 правят обстойно проучване, като в заключение стигат до извода, че йогата може да подобри цялостното качество на живот. Същото може да се случи и при йогата за простата вместо упражнения. Ето как изглеждат и най-известните пози при йога за простата:

Укрепването на мускулите на тазовото дъно и намаляването на напрежението в тази област може да помогне за подобряване на контрола на пикочния мехур, което улеснява уринирането. Но учените смятат и за важен аспект спокойствието и релаксацията, която идва с практикуването на йога за простата. Стресът е един от рисковите фактори за появата на ДПХ или увеличена простата. В този смисъл е възможна връзка между по-леките симптоми и по-ниските нива на стрес.

Не забравяйте, че винаги може да комбинирате упражненията и йогата с натурални продукти с формула за простата, като Potencialex. Натуралният продукт добива все по-голяма популярност и вероятно ще продължава да печели позитивни мнения и отзиви от клиентите и през 2021г.

Забранени Храни при Увеличена Простата

Ако вече сте предприели първата стъпка и правите упражнения или йога за простата, то е добре да преосмислите и хранителния си режим. Някои храни имат въздействие върху мъжките полови хормони. А дисбалансът в тях поражда все по-големи рискове от увеличаване на простатата или влошаване на ситуацията. Затова, ако сте мъж с риск от увеличена простата, то е най-добре да избягвате следните храни:

 • Червени Меса – Учените смятат, че ежедневната им консумация увеличава риска от уголемяване на простатата поне три пъти. Ще трябва да забравите за сочните ястия от телешко, свинско, агнешко, както и бургерите и преработените меса. Шунки, кренвирши, салами, кайма – забравете за тях! Ако Ви се похапва месо, най-здравословният избор остава бялото пилешко месо.
 • Мляко и Млечни Продукти – Учените отново ги свързват с повишен риск от ДПХ. Освен мляко, в тази категория влизат и сирена и кашкавали също. Не е нужно напълно да ги спирате, но е добре да ограничите консумацията. Като алтернатива може да се насочите към ядкови млека, като бадемово и овесено, а вместо сирена да пробвате тофу.
 • Кофеин – Той е добър диуретик и би влошил симптомите, ако вече страдате от увеличена простата. Няма данни, обаче, за евентуалнот й причиняване.
 • Алкохол – Проблемите с алкохола са като тези на кофеина. Той е диуретик и забързва пикочните функции, което може да се окаже голям проблем при мъжете, които вече имат увеличена простата.

храни за простата, упражнения

А Кои Храни са Полезни при Увеличена Простата?

Ето и списъкът, който дава информация за кои храни са полезни при увеличена простата. Всички те идват от природата, богати са на антиоксиданти, омега-3 и цинк. Именно цинкът се явява като един от основните елементи, от които се нуждаят мъжете при проблеми с простата. А най-добре е да си го набавяте заедно с храните, които консумирате при увеличена простата. Ето кои се препоръчват:

 • Сьомга – Сьомгата е богата на съдържат омега-3 мастни киселини, които помагат за предотвратяване и намаляване на възпалението в тялото. Сардините, пъстървата и риба тон също са богати на тези видове мастни киселини.
 • Домати – Доматите са богати на ликопен – антиоксидант, който може да бъде от полза за клетките на простатната жлеза.
 • Горски Плодове – Ягодите, боровинките, малините и къпините са отлични източници на антиоксиданти, които помагат за премахването на свободните радикали от тялото. Свободните радикали са странични продукти от реакциите в тялото и могат да причинят увреждания и заболявания с течение на времето.
 • Броколи – Броколите и други кръстоцветни зеленчуци, включително бок чой, карфиол, брюкселско зеле, съдържат химикал, известен като сулфорафан. Смята се, че той има полезно действие върху здравето на простата.
 • Ядки – Те са изключително богати на цинк. Цинкът се намира във високи концентрации в простатата и се смята, че помага за балансиране на тестостерона и ДПХ. Освен ядките, ракообразните и бобовите растения също са с високо съдържание на цинк.

Направете Правилният Избор!

мъж, здрава простата

Не се притеснявайте да споделите за своите проблеми с близките. Ако сте мъж, който има проблеми с пикочно-половата система или сексане отлагайте и потърсете решение! Не се страхувайте – това не нарушава мъжкото достойнство. А и не е нужно да казвате на никого, просто се погрижете за проблема. Доверете се на природата с продукти от 100% натурални екстракти като Urotrin и Prostamin!

Иглика Попкирилова

Коментирай