Японска Диета Чудо – Здраве и Стил в Едно

Време за четене: 4 min

японска диета за слаб силует - момиче мирише розов цвят в гора

Японска диета – може ли да се практикува у нас, как, съвети и какво да очаквате.

Различните популярни диети имат варираща успеваемост. Диетолозите препоръчват японската диета, още позната като Японско чудо, като една от най-ефикасните. Тя включва преминаване на сравнително тежък хранителен режим. Имайте предвид, че може и да не е подходяща за всеки, който иска да свали излишните килограми. Продуктите, които са позволени за консумация при тази диета, предполагат внимателен подбор и строга дисциплина при храненията.

Периодът за провеждането на японската диета чудо е 14 дни, но може да варира спрямо навиците на определения човек, който я извършва. Хората, които досега никога не са били на специализиран хранителен режим, може и да я намерят за прекалено стриктна. Все пак голяма част от нутриционистите я намират за способна да помогне. Така ли е наистина?

Страната на изгряващото слънце е известна с причудливите си привички. Японците попадат в категорията на най-дълголетните нации, както показват редовно провежданите статистики. Средната продължителност на живота е дадена като точно 82г.

Дългият живот често се отдава на факта, че населението на страната има дълбоки традиции в здравословната кухня. Най-често консумираните продукти в средното японско семейство включват пресни риби, плодове и зеленчуци.

сьомга с подправки за морска диетаИзобилието от морски продукти говори за редовен прием на Омега-3 мастни киселини, които спадат към т.нар. “добри” мазнини. Човешкият организъм има способността да ги усвоява и превръща в чиста енергия, за разлика от “лошите”, които единствено спомагат за натрупването на излишни килограми и калории.

Наричан още диета японско чудо – а дори и яйчена диета за супер резултати, този специализиран хранителен режим наистина е способен да направи магия с фигурата на всеки, извайвайки тялото и дисциплинирайки душата му. Десетки хиляди хора по света вече са успели да се вталят, благодарение на нея.

Японската диета гарантира отслабването с 4 кг. през първата седмица, а общият брой на изгубените килограми следва да стигне впечатлителните 10 кг. Сега ще разгледаме по-подробно предимствата и недостатъците на тази диета.

Знаете ли, че …?

Кокосът е хранителен продукт с уникални свойства. Благодарение на него, коренното население на тропическите държави гради своите къщи. С дървени изделия от него обзавежда и домовете си, както и изработва посудата, от която се храни. Сладкият плод и неговите субпродукти е изключително богат на фибри и протеини, което е и основната причина той да се превърне в основна съставка на много продукти за отслабване.

Какво е диета Японско Чудо?

жена медитира до японския флаг знамеДиетата Японско чудо тепърва набира популярност на територията на нашата държава, но това не я прави по-малко ефикасна. Режимът е строг и трябва да бъде спазван стриктно. Начинаещите в областта на нутрициологията могат да започнат, изпълнявайки заръките 1 седмица, за да не изтощят прекомерно тялото си.

По-напредналите ще постигнат скоростни и гарантирани резултати, завършвайки препоръчителните 2 стартови седмици на оригиналната диета Японско чудо. Стриктното спазване на този хранителен режим спомага за свалянето на над 15 кг. в рамките на един месец.

Неслучайно Япония е държавата в света с най-нисък процент на хора, които страдат от затлъстяване и наднормено тегло. Калориите може и да се трупат неусетно, но е изключително трудно да се отървем от тях.

Японско чудо залага на здравословните продукти като ориз, риба и морски дарове, плодове, зеленчуци и яйца.

Любопитно?

Оригиналната японска диета забранява гладуването! Храненията трябва да са на малки порции и съобразени с определени хранителни практики, но това не означава, че организмът трябва да се изтощава допълнително. В противен случай той няма да има сили за ежедневните си задължения. Основната функция на храната е да бъде източник на енергия и полезни вещества за тялото.

Японска Диета – Примерно Меню? Как да се Храним

мъж избира плодове в супермаркет щандЯпонско чудо е уникална диета за трайно отслабване, способна да извае тялото за нула време. За да бъде тя максимално ефикасна, обаче, трябва да се спазват предписаните дневни хранителни продукти и техния грамаж. По-долу следва примерно меню на японска диета чудо.

Втората седмица от диетата се повтаря дословно с първата. Продуктите, които са позволени за консумация, от 1-я ден са същите като тези, които трябва да се приемат на 8-мия. Последователността се запазва и за последващите дни. Тук описваме именно оригиналния вариант на диетата японско чудо.

Несвикналите да спазват специализирани хранителни режими е най-добре да направят една седмица на захранване, преди да продължат с 2-рия етап на Японската диета.

японска диета меню - диета японско чудо меню - седмично меню

ВИЖ ОЩЕ:  Диета на Пиер Дюкан – Етапи, Логика и Резултати

Кои Продукти да Избягвате според Японска Диета чудо?

Японската диета за трайно отслабване наистина е способна да направи чудеса с фигурата, отървавайки я от излишните калории и мазнини и извайвайки я до перфектност. Има няколко прости правила относно нейното спазване, които не трябват да бъдат пренебрегвани.

Забравете за солта, захарта, обикновеното олио и маргарина. Те са абсолютно противопоказни на хранителния режим. Можете да си позволите толкова плодове и зеленчуци, колкото искате.

Месото е препоръчително да бъде запечено или варено, но дори и веднъж-два пъти да си позволите да го запържите, не е толкова фатално. Недейте да прекалявате в никакъв случай, обаче!

Диета Японско Чудо

Този специализиран хранителен режим има 100% гарантирано действие, стига да го спазвате стриктно. Бъдете младолики и здравословно слаби чрез нея! Пробвайте и няма да останете разочаровани. Ако пък вече имате опит със следване на режими и искате да разнообразите. Вижте и различни варианти на Японската диета с яйца.

Ако пък ви е трудно да следвате диетата стриктно ви препоръчваме да видите мненията за Keto Black. Това е натурален продукт за бързо отслабване с доказани резултати.

Иглика Попкирилова
Follow me

2 Comments

  1. Краси Хитрова 19/10/2017
  2. Тодор Кехлибаров 25/10/2017

Leave a Reply