Лоши Хранителни Навика, Които да Забравите

Време за четене: 7 min
жена яден поничка пред хладилник

Има етапи в човешкия живот, които са свързани с промени, настъпващи в организма. Това е нормално, имайки предвид, че човекът е биологичен вид, който преминава през пълен житейски цикъл и през всички етапи, които са свързани с него. С оглед на това, с наближаването на 30-тата годишнина, тялото навлиза в различен период от своето биологично съществуване. На пръв поглед може да не усетите промяната, нито да започнете да се чувствате различно по някакъв начин. Основният процес, който се случва, е свързан с постепенното забавяне на метаболизма. Не ви ли се е случвало някой ваш познат да ви сподели, че не може да свали онези пет килограма толкова бързо, както преди? Това е признак, който доказва факта, че времето лети и с това и телата ни започват да се променят. Именно затова искаме да разгледаме по-подробно лошите хранителни навици.

В такъв период идва време да се приспособим към настъпващите промени, за да можем да запазим добрия си външен вид и форма. Първото нещо, което следва да се направи, е да се прецени реално вредното влияние, което лошите хранителни навици оказват все повече с всяка изминала година. Това е единственият начин да си подсигурим стабилно здраве за идните десетилетия. Нужна е промяна на цялостния хранителен режим, намаляване на приема на определени храни и спиране на други. Забавянето на метаболизма и преработвателната способност на организма се отразяват върху степента на негативно влияние, което вредните храни имат върху нас.

Как да отслабнем бързо

В настоящата статия ще ви предоставим малко повече информация за 8 от най-лошите хранителни навици, за които трябва да забравите, ако искате да останете здрави и привлекателни по-дълго. Това включва избягването на определени вредни храни и навици и заменянето им с полезни храни. Може да се използват и висококачествени хранителни добавки, които да ви помогнат да постигнете още по-бързо и ефективно отслабване по здравословен начин. Такъв един продукт например според потребителските мнения е Apollos.

Ползи от Здравословното Хранене

Здравословна храна

Не само силата на волята или липсата на такава ни кара да преяждаме и да качваме излишно тегло. Понякога това е онзи подъл лош навик, който сте развили, без дори да го осъзнавате. Като например лошият навик да излитате през вратата всяка сутрин без да сте закусили, или пък да хапнете чипс пред любимото си телевизионно шоу. Следващото нещо, което се случва е вкореняването на тези вредни хранителни навици в ежедневието. Те се развиват много често в зряла възраст и нямат нищо общо с онази култура на хранене при децата, в която сте били възпитавани като малки.

Повечето хора знаят, че доброто хранене и физическата активност могат да помогнат за поддържане на здравословно тегло. Но ползите от доброто хранене не спират до тук. Полезните хранителни навици се грижат за това тялото ви да получава всички хранителни вещества, витамини и минерали, от които се нуждае. Така то ще функционира по най-добрия начин. Планирайте храненията и закуските си, така че да включвате богати на хранителни вещества храни, които също са с ниско съдържание на калории. В същото време редуцирайте до минимум консумацията на вредни храни и напитки, или просто ограничете лошите хранителни навици – фастфууд или яденето на крак например.

Доброто хранене може да помогне в следните ключови аспекти на здравето:

  • Поддържане на нормално тегло – Много от нас погрешно свързват загубата на тегло с модни диети, но консумирането на полезни храни е наистина най-добрият начин да поддържате здравословно тегло и в същото време да постигнете необходимите нива на онези вещества, които поддържат правилното функциониране на тялото. Смяната на вредна храна и закуски с питателна такава е първата стъпка към поддържане на теглото ви в здравословен диапазон спрямо телесния ви състав, без да е необходимо да се съобразявате с постулатите на модните тенденции в диетологията. Растителните капсули Кето баланс също са мощен съюзник, който ще ви помогне да постигнете завидна физическа форма и изваяна фигура.

Тегло

  • Предпазване от хронични заболявания – Много хронични заболявания като диабет тип 2 и сърдечни заболявания са причинени от липсата на хранителен режим и затлъстяване. Нарастващият брой на диабетиците по цял свят поставя все по-важен акцент върху възпитаването на правилно хранене още от ранна възраст. Това става чрез изграждането на положителни хранителни навици при децата. Приемането на превантивен подход с хранителен план, базиран на цели и непреработени храни, също намалява риска от развитие на други свързани заболявания като бъбречна недостатъчност;
  • Укрепване на имунната система – нашата имунна система се нуждае от основни витамини и минерали, за да функционира оптимално. Храненето с пълноценна и разнообразна трапеза гарантира, че имунната ви система функционира правилно и предпазва от заболявания и проблеми, свързани с имунна недостатъчност. Предпазете се от подобни ситуации с помощта на био-продукти като Quickly Fitness – натурална добавка за вталяване;
  • Забавяне на процесите на стареене в тялото – някои видове храни като домати и горски плодове, могат да увеличат жизнеността и да подобрят когнитивните функции, като същевременно предпазват тялото ви от процесите на стареене на клетките в тялото. От друга страна, био-продукти като KETO Expert могат да ви помогнат да ускорите метаболизма си и така да постигнете още по-впечатляващ и здравословен ефект;
  • Подпомагане на психическата стабилност – консумацията на полезни храни всъщност може да ви направи по-щастливи – полезни вещества от типа на желязо и омега-3 мастни киселини, открити в богатите на протеини храни, могат да подобрят настроението ви. Това допринася за по-добро цялостно психическо благополучие и ви предпазва от проблеми с нервите.

8 Лоши Хранителни Навика

И така, как тогава човек може да изгради разумен хранителен план? Здравословното хранене е свързано с яденето на балансирани пропорции на храни, богати на хранителни вещества от различните групи, както и избягването на определени вредни хранителни навици. Органични добавки за отслабване като KetoBlack също са ефикасен метод за превенция срещу покачването на излишно тегло.

1. Избягвайте да Закусвате със Сладко!

сладки изкушения

Започването на деня със сладко е лош хранителен навик или избор. Сладкото не храни организма с ценни вещества, които да му осигурят енергия в дългосрочен план. С други думи, помнете че храната е гориво. Заредете тялото си с най-доброто за оптимален старт на деня ви. Сред най-добрите варианти за това са храните, които са богати на фибри и протеини като овесени ядки, плодове, яйца, кисело мляко и ядки. Не е нужно да се насилвате да ядете големи количества рано сутрин. Важното тук е просто да подадете хранителни вещества на тялото още след ставане. Така то ще се задейства по-ефикасно и ще поддържа балансиран метаболизъм. Вие самите също ще се чувствате значително по-добре през деня, без внезапни и резки спадове на енергията и силата.

А ето и няколко съвета – как да спрем сладкото

2. Не Заменяйте Закуската с Кафе!

кафе, капучино

Това да пропуснете закуската е най-голямата грешка, която можете да направите, тъй като това е най-важното хранене през деня. Изключително лош хранителен навик доказано с научните изследвания. Това е така, защото тялото има нужда да прекъсне режима на гладуване, в който е било през нощта. Необходима му е енергия, с която да се запаси, за да може да я изразходва през остатъка от деня. Освен това, приемането на храна сутрин след ставане стартира процесите, които се извършват от храносмилателната система.

В резултат на това тялото спира задържането на мазнини като енергийни запаси и започва да ги изразходва.

3. Не Купувайте Вредни Храни!

фастфууд, бургер, пържени картофки, понички, пица

В случай, че сте решили да се придържате към здравословното хранене, трябва да започнете като изчистите шкафовете и хладилника си от всички вредни храни. Тук се замислете все пак за кетогенните режими на хранене – които не изискват спиране на ядене на мазнини. Разбира се, от време на време можете да се поддадете на изкушението. Това обаче трябва да бъде изключение, а не правило за хранителния ви режим.  Освен това наблегнете на пиенето на чай. Страхотно би било ако изберете доказано ефикасен продукт като GOSlim например.

4. Пийте Достатъчно Вода!

жена пие вода

Всеки знае, че напредването на възрастта оставя своя отпечатък най-напред върху кожата. В този аспект е важно да се грижим за нея, като й подсигуряваме постоянна хидратация. Това става с пиенето на повече вода през деня. Водата има многобройни ползи за всеки жив организъм. Например тя подпомага процеса на изчистване на токсините от тялото, намалява апетита, подхранва клетките и тонизира организма. Освен това, честият прием на вода през деня спомага за ускоряването на метаболитните процеси. По този начин се стимулира и изгарянето на излишните мазнини. Лош навик е да не пием достатъчно вода през деня. Тук е добре да се отбележи, че по-честия прием на по-малки количества вода е по-полезен. Нагълтването с половин литър вода 4 пъти в деня не е добро решение.

5. Не Се Хранете Късно Вечер!

среднощно хранене

В случай, че ви се наложи да вечеряте след 20 часа вечерта, имайте предвид, че не трябва да натоварвате организма с прием на тежки и вредни храни. Въобще късната вечеря е лош хранителен навик. Избягвайте продукти, които имат високо съдържание на сол, мазнини и захар. Те затрудняват процеса на храносмилане и могат да доведат да безсънна нощ. Придържайте се към чисти, по възможност непреработени храни. Така ще предразположите тялото към преминаване в състояние на релакс и възстановяване след дългия ден. Можете да помогнете на тялото си да се пречисти от излишните калории и токсини през нощта с помощта на натуралните капсули Keto balance.

6. Придържайте се към Здравословния Вариант!

ябълка и поничка избор

Това се отнася за случаите, в които ви се случи да изпитате глад между храненията. Ако се намирате в ситуация, при която имате избор между здравословна храна и вредна такава, трябва да се научите да избирате правилния хранителен продукт. Например, ако имате избор между парче кекс и ябълка, трябва да заложите на плода. Защо? Не само защото е полезен за здравето, но и защото ябълката е богата на фибри. Фибрите осигуряват на организма прилив на енергия. Това става благодарение на естествените захари на плода. Друг добър вариант е да се запасите с пакетче сурови ядки, както и да се доверите на ефикасно средство за поддържане на добра форма като U Slim например.

7. Не Прекалявайте с Алкохола!

стоп на алкохола

Пиенето на чаша вино вечер, след работа или на коктейл от време на време не е нещо, което да бъде в разрез със здравословния начин на живот. Въпреки това, колкото по-често заменяте алкохолните напитки с вода, толкова по-добре ще се чувствате. Изберете си поне 2 дни от седмицата, в които да не пиете алкохол. През останалото време консумирайте само качествени напитки, и то с мярка.

8. Контролирайте Порциите Си!

нож и вилица, чиния

Както повечето от вас сигурно знаят много добре, нуждата от храна на организма се определя от нивото на физическа активност през деня.

Нормално е, че ако спортувате редовно, ще изпитвате по-силен апетит. Ще имате нужда от повече хранителни вещества, за да подхранвате тялото си. Но е важно да обръщаме внимание на това не само какво слагаме в чинията си, но и колко. Защото в крайна сметка, това е най-добрият начин да контролираме себе си и теглото си. За тази цел има един прост, но ефективен трик, който бихте могли да опитате.

Използвайте по-малки чинии за ястията, така порциите ще ви се струват по-големи. Това ще изпрати сигнал до мозъка, че количеството храна е задоволително за неговите нужди. В допълнение към това, висококачествени хранителни добавки успешно контролират апетита и ускоряват метаболизма.

Здравословни Хранителни Навици – Метод за Стройна Фигура и Крепко Здраве!

Това са някои от съветите, които ви предлагаме, за да ви помогнем да се справите с лошите хранителни навици. Освен това, те ще ви осигурят и много по-добра физическа форма без излишни килограми. Смятаме, че при добро желание и висока мотивация, всички цели са постижими. Настоящите предложения, ще ви помогнат леко и плавно да започнете да се придържате към здравословния начин на живот. Започнете с малки, но упорити стъпки, които няма да ви изкарат от зоната на комфорт.

Не забравяйте, че има и някои много качествени хранителни добавки. Те могат да се превърнат във ваш верен съюзник в борбата с лошите хранителни навици и наднорменото тегло. Те обаче е добре да са алтернатива или временно решение. Здравословния и дълъг живот се постига по-лесно с избягване на лошите хранителни навици.

Иглика Попкирилова
Follow me

One Response

  1. Катрин Миркова 14/11/2017

Leave a Reply