Как Да Забременея Бързо и Безпроблемно? – 5 Хитрини от Женския Дневник!

тест за бременост, забременяване

Благата вест – новината, че очаква дете, е нещо, за която всяка жена си мисли. Може да бъде със страх от предстоящата отговорност или с нетърпение да я поеме. Но дамите са психически подготвени за момента, в който тестът за бременност покаже две черти още от зората на своето полово съзряване. Това е т. нар. „майчински инстинкт“. За съжаление, хубавата новина понякога идва по-късно в живота, въпреки опитите. Затова и не са малко тези, които се питат, как да забременея естествено, бързо и безпроблемно.

Решението на този проблем, не е толкова лесно, колкото премахването на соления вкус от устата или направата за маска за сън. Много жени преминават през редица медицински процедури и прибягват до оплождане ‚ин витро‘, за да станат майки. Други пък се лишават от богати на глутен храни, като сладките изделия. Излишно е да споменаваме, че интимната хигиена също трябва да е правилна и редовна. За целта, пазарът вече предлага достатъчно изцяло натурални продукти, които подхранват пробиотичната среда там. Такъв е и интимният гел за жени VagiLine.

Гинеколозите съветват да поддържаме здравословно тегло и да се храним с богати на естроген храни. Намаляването на стреса в ежедневието и спокойният и качествен сън нощем също помагат. Другото най-важно за дамите, които се питат „Как да забременея най-бързо“, е да следят своят месечен цикъл и кога са в овулация. Важно е тези опити за естествено зачеване да не се извършват тайно от партньора. Детето все пак ще има двама родители?

Как да забременея бързо и безпроблемно по естествен път? Мога ли да избера пола на детето? Трябва ли да приемам специални билки? Как да забременея по време на овулация?

Научете отговорите в подробната ни статия по въпроса по-долу!

Забременяване по Естествен Път – Как Да Се Случи Безпроблемно?

бременост, гинеколог

Зачеването е сложен физиологичен процес на оплождане на женската яйцеклетка от сперматозоида. За него са нужни двама и е нужно да се в съгласие с партньора си по въпроса.Ако се питате „Как да забременея без той да разбере или тайно от него“, то спрете. Създаването на нов живот е сериозна отговорност и не всеки е готов за нея. Готовите за тази стъпка двойки могат да се възползват от много налични по въпроса материали. Книгата „Да, можеш да забременееш: Естествени начини за подобряване на плодовитостта сега и в 40-те“ на Ейми Е. Рауп разглежда подробно гледните точки по темата.

Най-важният съвет за жена, която иска да забременее, е да се опознае функциите на тялото си, по-специално менструалния цикъл, съветват репродуктивен ендокринолози. За да оптимизирате плодовитостта си, можете да полагате по-добри грижи за себе си. Обръщайте си повече внимание. Но какво друго могат да направят жените, за да подобрят шансовете си да имат бебе?

Ето няколко бързи и лесни тактики за по-бързо и безпроблемно забременяване:

  • Изчислете и следете за точните дати на овулацията си.
  • Приемайте фолиева киселина и витамини за повече плодовитост.
  • Отпускайте се повече по време на секс. Не се притеснявайте да експериментирате с позите.
  • Постойте малко повече в леглото в легнало положение след секс.
  • Тренирайте умерено, но редовно.

А ето и 5-те хитринки от женската кухня за по-бързо зачеване.

забременяване

#1. Намалете Цигарите и Алкохола!

Пушенето може да доведе до проблеми с плодовитостта, както при жените, така и при мъжете. Химикалите в цигарения дим, като никотин и въглероден оксид, ускоряват степента на загуба на яйцеклетките. Тютюнопушенето, също така, състарява яйчниците. Добре е дамите да стоят далеч от пасивното пушене, което може да повлияе на шансовете им да забременеят. Най-безопасно е да избягват и алкохола, ако искат да заченат безпроблемно.

#2. Не Чакайте Последния Момент!

С остаряването, плодовитостта намалява поради възрастовите промени в яйчниците, които причиняват спад в количеството и качеството на яйцеклетките. Има и повишен риск от някои здравословни проблеми, като маточни фиброиди, ендометриоза и запушване на фалопиевите тръби. А това може да допринесе за загуба на репродуктивните способности. Постепенният спад на плодовитостта при дамите започва от 30-те им години, като по-рязко намаляване има след 40-годишна възраст. Тези спадове означават, че може да отнеме повече време, за да забременеете.

#3. Минете на По-Здравословно Меню!

бременнна жена, меню

Въпреки, че няма специфична диета за насърчаване на плодовитостта, яденето на разнообразни здравословни храни може да помогне. Особено с подготовката на тялото на жената за бременност, като и предостави адекватни запаси от критични хранителни вещества. Такива са калций, протеини и желязо. Това означава да ядете различни плодове и зеленчуци, постни протеини, пълнозърнести храни, млечни и здравословни източници на мазнини.Можете да приемате и добавки, съдържащи фолиева киселина. Но има и алтернативни източници, като тъмнозелени листни зеленчуци, броколи, зърнени храни, боб, цитрусови плодове и портокалов сок.

#4. Избягвайте Преяждането и Се Пазете от Затлъстяване!

Наднорменото тегло и излишните килограми могат да намалят шансовете за зачеване на жената. Но ако е твърде слаба, пак съществуват трудности в зачеването и задържането на плода. Изследванията показват, че една жена с наднормено тегло може да отнеме два пъти по-дълго време. А тези с поднормено – до четири пъти повече време за зачеване.Прекалено многото телесни мазнини произвеждат излишък от естроген, който пречи на овулацията. Загубата на 5 до 10%  от телесното тегло, преди една жена да започне да се опитва да забременее, може да подобри фертилитета.

#5. Правете Секс Всеки Ден по Време на Овулация!

Някои жени се обръщат към нови технологични инструменти, като приложения за проследяване на плодовитостта и уебсайтове. Те твърдят, че могат да им помогнат да изчислят времевия период, когато е по-вероятно да заченат. Но това не винаги е така. Просто трябва да се наслаждавате по-често на телата си, когато сте в овулация!

Бебето – Мечтата на Всяка Жена!

бременност, жена, мъж

Едва ли съществува жена, която да не иска да стане майка. Това е призвание и инстинкт, който я следва от навлизането в полова зрялост до края на живота. За съжаление, щастливото и мечтано събитие понякога закъснява. Ако искате да подобрите шансовете си за зачеване, започнете с начина си на живот. Грижете се за добрата интимна хигиена. Пазарът вече предлага достатъчно изцяло натурални продукти, които да ви помогнат. Като интимния гел за жени VagiLine. Не се свенете да се консултирате и със специалист, когато се наложи!

Иглика Попкирилова

Обновена на

Коментирай