Активен Въглен срещу Висок Холестерол – Натуралното Средство с Хиляди Приложения

Време за четене: 6 min

Активен Въглен срещу Висок Холестерол

Активен въглен – това е натурален медицински продукт, който може да се прилага за богата гама от цели. Основното му приложение е на мощен детоксикиращ агент, който допринася за идентифицирането на токсините, както и за тяхното цялостно пречистване от организма. Разчитайки на тази му способност, много средства за повлияване на холестерола също разчитат на екстракта от него, позовавайки се на способността му да предизвиква подчертан пречистващ ефект. По този начин активният въглен спомага за понижаване нивата на лошия холестерол и повишаване на тези на добрия холестерол.

Бидейки и естествен вид попивателна гъба, активният въглен може да бъде и изключително добро средство за скраб, ексфолация и поддържането на равномерна структура и текстура на дермата. Тази му функция обяснява честото му присъствие и в съдържанието на значителен брой маски за лице, както и на филтри за пречистване на питейна вода. Може да се каже, че самото вещество притежава уникален състав, който му позволява да поеме близо хиляда пъти по-голяма тежест от собствената. Нека научим още няколко любопитни неща за него и основните му приложения.

Може да се каже, че самото вещество притежава уникален състав, който му позволява да поеме близо хиляда пъти по-голяма тежест от собствената. Затова активният въглен е изключително ефективен при хора с повишен холестерол. Натуралното средство спомага за неговото понижаване и поддържане в нормални граници.

Ако страдате от проблеми, свързани с висок холестерол, може да опитате и натурални продукти с пречистен био-състав, които активно влияят на това състояние и така подобряват здравословното състояние. Това е особено важно, за да се избегнат усложнения, които могат да доведат до хронично високо кръвно налягане. Ефикасен продукт в този контекст е Tonerin.

Какво е най-ефикасното приложение на активен въглен? Как се прави пречистване с активен въглен? Помага ли детокс активен въглен при повишен холестерол? Ефективен ли е активният въглен при лош холестерол? Кои са основните ползи от активния въглен?

Дойде време да отговорим на тези важни въпроси, затова нека научим повече за същността и причините, които водят до висок холестерол, а оттам и до хипертония. Ще ви предоставим и още полезна информация, свързана с активния въглен и неговите многобройни приложения.

Какво Представлява Холестеролът? Защо Повишените му Нива Причиняват Хипертония?

Какво Представлява Холестеролът

Специалистите в областта на сърдечно-съдовата система алармират, че е важно да се осъществява профилактика на холестерола в кръвта. След преминаване на 25 годишна възраст хората трябва да се подлагат на периодични кръвни изследвания, за да се констатира какво е нивото на холестерола. По своята същност той представлява вид липид. Наличен е във всички клетки на организма и има важна роля за неговото нормално функциониране.

По-същественото количество от него се синтезира в черния дроб. Много храни обаче също съдържат определени стойности на холестерол. Той има важна роля в образуването на билиарните киселини в организма. Те са необходими на тялото, за да му помагат ефективно да разгражда мазнините. Освен това, холестеролът заема участие и при образуване на някои тиреоидни и полови хормони.

Очевидно е, че преобладаващата част от органите в човешкото тяло се нуждаят от холестерол. Въпреки това, неговите завишени нива са опасни, затова те трябва да бъдат адекватно наблюдавани и контролирани, особено при наличие на специфични симптоми. За съжаление един от най-големите проблеми, свързани с  повишен холестерол е това, че много от хората, при които той е наличен, не знаят за това, тъй като не усещат никакви неприятни симптоми, които да ги алармират.

Последствията от високия холестерол могат да бъдат разнородни и да засягат различни органи. Сред най-разпространените болести, причинени от повишен холестерол са:

 • Високо Кръвно Налягане (хипертония);
 • Периферно-Съдова Болест;
 • Инфаркт на Миокарда;
 • Исхемична Болест;
 • Коронарна Болест на Сърцето;

Както се вижда, високите нива на холестерол засягат главно сърдечно-съдовата система. Затова и най-често срещаното последствие от високия холестерол е хипертонията. Наслагването на мазнини по артериалните стени възпрепятства циркулацията на кръвта в организма. Тъй като това състояние трудно се хваща от медицинските специалисти при липса на изявени оплаквания, е важно всеки човек да знае кои са основните симптоми, които могат да спомогнат за диагностицирането на висок холестерол.

Симптоми при Висок Холестерол

Световната общност от учени и медицински експерти в сферата на сърдечно-съдовата система не са установили конкретни симптоми, за които е сигурно, че означават повишени нива на холестерола в кръвта. Въпреки това те съветват хората да се подлагат редовно на профилактични кръвни изследвания. Те могат ефикасно да помогнат да се установи цялостната клинична картина на тялото и да се направят нужните изводи, свързани с моментното здравословно състояние на тялото. Все пак има някои общоприети симптоми, за които се смята, че често са признак за повишен холестерол. Те са:

 • Болка и усещане за тежест в областта на жлъчката и черния дроб;
 • Чести оплаквания от неприятен дъх и сухота в устата;
 • Влошено храносмилане и стомашни болки, особено след консумация на мазна храна;
 • Чести газове и пориви за оригване;
 • Сънливост след хранене;
 • Запек;
 • Хронично главоболие;
 • Сърбеж по кожата;
 • Трудност при пазене на равновесие;
 • Лесно уморяване дори при лека физическа активност.

Статистиката показва интересна и напълно логична тенденция. Тя се изразява в това че хората почти винаги бъркат горепосочените симптоми с признак за по-разпространени заболявания. Това представлява още една съществена пречка за навременното откриване и третиране на повишен холестерол. Всички негативни последствия обаче могат да бъдат избегнати посредством профилактика и регулярни кръвни изследвания. Освен това е много важно да се води и по-здравословен живот като цяло.

Сега нека се върнем към другата основна тема, а именно активния въглен и неговите свойства и различни приложения в областта на здравето и красотата.

Как Се Получава Активният Въглен?

въглени и жар

Всеки е купувал дървени въглища, когато е отивал на пикник сред природата с приятели или семейството си. Именно те се подлагат на обработка с нагорещена пара. Вследствие на това, повърхността на въглена се покрива с огромен брой пори, които го превръщат в нещо подобно на супер абсорбатор – своеобразна гъба, готова да поеме хиляди пъти по-голяма тежест от своята собствена. Тя привлича токсините като магнит, превръщайки продукта в изключително ефективен с цел пречистване на организма и черния дроб от вредни вещества и бактерии.

Активният въглен се води хипоалергенен. Това го превръща и в подходящ за почистване на най-горния епидермален слой от фини прахови частици и мъртви клетки, изглаждайки порите. Мнозина злоупотребяват с доверието на хората, поради което винаги следва да внимавате за произхода на основните компоненти, както и тяхната концентрация в продукта, който закупувате.

Истинският активен въглен се извлича от редица природни дадености. Те могат да имат позитивен или негативен ефект. Ето и няколко примера:

Полезни Растителни Източници:

 • Черупки от Кокосови Орехи;
 • Дървесна Кора (Бамбук, Бреза, Бор);
 • Торф;

Опасни Източници:

 • Нефт;
 • Катран;

След като видяхме каква е методиката по която се получава натуралният продукт, нека видим и кои са основните приложение на активен въглен. Вече стана дума, че той е изключително полезен при лош холестерол благодарение на своите детокс активен въглен свойства. Те позволяват на тялото да премине през качествено и цялостно пречистване с активен въглен, което въздейства благоприятно върху здравето и тонуса. И така, кои са основните приложения на това полезно вещество?

Понижава Нивата на Лошия Холестерол LDL и Повишава Нивата на Добрия Холестерол HDL

активен въглен холестерол сърце

Някои клинични изследвания сочат, че активният въглен може да занижи нивата на лошия холестерол LDL, карайки тези на добрия да се повишат. Това е така, защото въгленът има способността да свързва холестерол и съдържащи холестерол жлъчни киселини в червата, което предотвратява тяхното абсорбиране в организма. С други думи – пречистващите свойства на активния въглен го правят не само препоръчителен в сферата на детокс с активен въглен, но и за балансиране нивата на холестерола в кръвта. Това се изразява в 2 паралелни процеса – понижаване на LDL холестерола и повишаване на HDL холестерола.

Разбира се, самолечението никога не е препоръчително. Най-добре отидете на консултация при вашия лекуващ лекар, който да ви предпише подходящото третиране и съответната рецепта.

Употреба на Активния Въглен в Диететиката и Козметиката:

активен въглен, четка за зъби

Притежавайки естествената способност да извлича токсините и химикалите от тялото на човека, този растителен субпродукт намира широко приложение в съвременната медицина, козметика и нутрицистика. Последните тенденции дори сочат, че той е основна съставка на много пасти за зъби и ленти за избелване. Продукт, който има същия ефект – искрящо бели зъби, е Snap-On Smile. Въглищният прах спада и към домашните трикове за почистване на зъбен камък.

Ето и други примери за неговите способности:

 • В диететиката и нутрицистиката той се прилага за положително повлияване на апетита. Поради способността му да спре абсорбцията на токсините в стомашно-чревния тракт, той се счита за добро диуретично средство. Наскоро на пазара се появи кафето с органичен екстракт от активен въглен Black Latte.
 • Козметичната индустрия най-често го използва в маските за лице, средствата за скраб и ексфолация, както и лосиони за почистване. Фактът, че има хипоалергенен произход, говори, че прилагането му не води до появата на негативни странични реакции.
 • Медицинският активен въглен намира своята функция в детоксикацията на хранителни и алкохолни натравяния, както и в тези с опиати или медикаменти. Може да бъде прилаган и като способ за облекчаването на симптомите на гадене. Навлизането на спорите на мухъла в организма също се третират с чистия въглищен прах.

Чудесен Филтър за Вода!

активен въглен, купа и лъжица

Вече споменахме, че този природен продукт притежава структура, подобна на гъбата. Той абсорбира вредните вещества вътре в себе си, позволявайки на телата ни да се пречистят от всички вредни вещества. Но активният въглен може да направи същото и за водата, която пием! Това му свойство изобщо не трябва да ви изненадва, особено, имайки предвид, че нашият организъм се състои от между 65% и 75% от тази течност.

Въглищният прах има способността да улови всички вредни пестициди, индустриални отпадъци, както и всякакви други химикали, имащи вредно за организма влияние. Повечето системи за филтриране на вода прилагат активен екстракт от въглена. Въпреки това, природното средство не е способно да атакува вируси и бактерии.

Извършва Пречистване на Храносмилателната Ни Система!

Това растително извлечение успява да улови токсините, които водят до тежки алергични реакции и са разположени в нашия храносмилателен тракт, като по този начин намалява риска от настъпване на окислително увреждане и понижаване на нивата на имунитета.

Всъщност, учените са установили, че пречиствайки тялото именно от вредните вещества в стомаха, ние можем да облекчим и болките в ставите, подобрявайки умствената функция и засилвайки усещането за енергичност.

кафе от активен въглен, чаша и лъжица

Повишава Нивата на Добрия Холестерол HDL

Някои клинични изследвания сочат, че активният въглен може да занижи нивата на лошия холестерол LDL, карайки тези на добрия да се повишат. Разбира се, самолечението никога не е препоръчително. Най-добре отидете на консултация при вашия лекуващ лекар, който да ви предпише подходящото третиране и съответната рецепта.

Има Ли Рискове При Прилагането на Активен Въглен?

Прекаляването с консумацията на който и да е продукт, дори и да е натурален или богат на витамини, може да доведе до свръхконцентрацията му в човешкия организъм. Това, от своя страна пък, раздразва червата. Повечето експерти считат, че има много малка вероятност активният въглен да причини някакви негативни странични реакции, но все пак го приемайте умерено.

Рецепта Срещу Ужилване от Комар Или Оса:

Лесно можете да успокоите ужилване от неприятно насекомо с помощта на активен екстракт от въглищния прах. Смесете 1 капсула активен въглен с ½ с.л. кокосово масло и намажете засегнатото място. Повтаряйте на всеки 30 минути до изчезването на проблема!

Активният Въглен – Природен Дар, За Който Да Сме Благодарни!

сладолед от активен въглен

Майката Природа разполага с цяр за почти всяко оплакване. Достатъчно е само да проучим своето оплакване и със сигурност ще попаднем на натурално средство, с което да го успокоим. Така ще запазим организма си чист от химикали и по-рядко ще страдаме от здравословни проблеми, свързани с повишен холестерол, алергии, възпаления и др. Възползвайте се от даденото ви богатство. Добра алтернатива също е и използването на натурални продукти с конкретно предназначение и мощни свойства. Например, ако имате висок холестерол и страдате от хипертония, можете да се доверите на био-продукта КардиоФерол.

Иглика Попкирилова

2 Comments

 1. Иванина 27/12/2018
 2. Силвия Боянова 22/01/2019

Leave a Reply