Гъбичките – Невидимият Враг, Който Дебне Навсякъде!

Време за четене: 4 min

гъбички, крака

Онихомикоза. Сигурно се чудите, дали това звучно име не принадлежи на древногръцка муза? Всъщност, може да бъде оприличено повече на Горгоната Медуза. Зловещото създание с глава на жена и змии вместо коси много прилича на гъбичната инфекция. Повечето микози, независимо, дали говорим за гъбички по кожата между пръстите на краката, по ноктите на ръцете, са изключително трудни за премахване. Да не говори, че има и различни видове гъбички в устата и в носа, а също и в ухото и по езика. Вагиналните гъбички пък са цяла отделна тема. Само ще споменем, че е ключово за дамите да спазват добри навици по отношение на редовната интимна хигиена.

Безброй са начините, чрез които микотичните организми проникват в темата ни. Гъбичките по ноктите на ръцете и между пръстите на краката най-често попадат по дермата чрез ползването на общи бани и съблекални. Като, например, след посещение в плувен басейн или фитнес. Кандидозата по езика, в устата и в стомашно-чревния тракт обикновено е в резултат на консумация на заразена храна. Тя може да се получи при неправилно измиване и съхранение на продуктите. А също и след неподходяща термична обработка. Готвенето може да се превърне в токсичен агент за храната!

Храните, които са богати на въглехидрати, са истински рай за микотичните микроорганизми. Те просто обожават захарозата. Старайте се и да не преяждате прекалено често. Така не просто не можете да упражните качествен контрол над броя на приетите и изразходваните калории. Също увеличавате и риска от навлизането на вредители. Винаги можете да се обърнете и към натурален продукт за пречистване на тялото и повлияване на апетита. Каквито са oрганични разтвори за пречистване на тялото, като CleanForte. А също и спреят за успокояване на чувствителна дерма FungoStop +.

Как Да Разпознаем Гъбичките по Ноктите на Ръцете и между Пръстите на Краката?

крака, нокти, гъбички, гъбична инфекция

Гъбичните инфекции на кожата и ноктите на краката и ръцете (онихомикоза) са много често срещани. Те включват инфекция на краката на спортиста, постоянен сърбеж, трихофития и наличието на микотични дрожди. Тези по долните крайници са наричани още ‘кракът на спортиста’ (от английски език – athlete’s foot) Латинското им наименование е tinea pedis.

Представляват гъбична инфекция на стъпалото. Тя причинява лющене, зачервяване, сърбеж, парене, а понякога се стига и до мехури и язви. Разпространението и е повече от широко. Бактерията обича топла и влажна среда, като обувки, чорапи, басейни, съблекални и обществени душове. Най-често се среща през лятото в топъл климат. Особено изразена е при хора, които носят тесни обувки и чорапи от некачествени и изкуствени материи.

Нейните първични признаци са:

 • Напукване и лющене на дермата;
 • Зачервяване, образуване на мехури или омекотяване и разрушаване на целостта на структурата на кожата;
 • Сърбеж, парене или и двете;
 • Обезцветяване на дермата и нокътната плочка в жълто-кафяви нюанси;
 • Неприятен мирис на крайниците;
ВИЖ ОЩЕ:  10 Лека за Разширени Вени

Как Да Разпознаем Вътрешните Паразити в Тялото?

тяло, паразити

Паразит е всеки организъм, който живее и се храни от друг. Когато говорим за чревни вредители, имам предвид микроорганизми, обикновено червеи, които се хранят с остатъчните неразградени вещества в човешкия или животински стомах.Някои примери за такива включват: кръгли червеи, тения, щитовидни червеи, анкилостоми и мн. др.

Тъй като паразитите са в толкова много различни форми и размери, те могат да причинят широк спектър от здравословни проблеми.Някои консумират вашата храна, оставяйки ви гладен след всяко ядене. Вие отслабвате драстично и не можете да наддадете на тегло. Други живеят от червените ви кръвни клетки, причинявайки анемия. Някои снасят яйца, които могат да причинят сърбеж, раздразнителност и дори безсъние.

Някои от основните им симптоми са:

 • Необяснима запек, диария и газове;
 • Проблем със заспиване или многократни събуждания през нощта;
 • Раздразнение на кожата или необясним обрив, копривна треска, розацея или екзема;
 • Скърцане със зъби по време на сън;
 • Болка в мускулите или ставите;
 • Умора, изтощение, депресия или усещане за апатия;
 • Никога не се чувствате доволни или сити след хранене;
 • Желязодефицитна анемия;
 • Хронична диария или запек;
 • История на хранително отравяне, след което храносмилането ви просто не е същото;
ВИЖ ОЩЕ:  Алкална Вода за Детоксикация и Здрави Кости - 5 Ползи

Признаци на Интимни Гъбички при Жените

жена, интимни гъбички

Те са сърбящи и неприятни. Никой не обича да говори за тях. Но вагиналните дрождови инфекции са много чести при жените. Изчислено е, че 75% от тях ще имат поне една инфекция с гъбички през живота си. Те могат да се случат на всеки по всяко време, но има някои фактори, които правят заразяването с тях по-вероятно. Повечето инфекции могат да се отстранят бързо и лесно.

Женските полови органи обикновено съдържа здравословен баланс на бактерии и дрожди. Хормоните помага на тези от тях, наречени лактобацили, да растат. Те убиват вредните организми и поддържат интимната зона здрава и чиста. Но когато се случи нещо, което да наруши този естествен баланс, гъбичка, наречена кандида, може да се развие извън контрол и да предизвика сериозни проблеми.

Първичните признаци на вагиналните гъбички са следните:

 • Усещане за парене, зачервяване на дермата и подуване на външната част на женските полови органи;
 • Болка при уриниране;
 • Болка по време на секс;
 • Появата на гъст и бял секрет, който няма мирис;
ВИЖ ОЩЕ:  Домашни Рецепти Против Пърхот

Помага Ли Ябълковият Оцет за Почистване на Микотичната Дерма?

ябълков оцет

Мнозина избират да почистят своята вътрешна и външна флора и фауна с ябълков оцет. Той е чудесен почистващ агент. Независимо, дали ще го прилагате локално върху кожата, или като подправка. Благоприятства нормалната бактериална флора и фауна в организма. Способен е тотално да почисти гъбичките по кожата и паразитите в червата.

По-долу сме подбрали два начина за вътрешно и външно почистване на тялото с ябълков оцет:

 1. Добавете 2 с. л. ябълков оцет в 1 чаша топла вода и го пийте 2 пъти дневно.
 2. Можете, също така, да разреждате ябълков оцет с равно количество вода и след това да го прилагате външно върху засегнатата кожа.Оставете го за 30 минути. Или пък накиснете заразената зона на кожата в този разтвор за половин час. Когато приключите, подсушете добре мястото с кърпа.

Преборете Гъбичките със Здравословен Начин на Живот!

гъбички, крака

Гъбичните инфекции могат да бъдат повече от досадни. Лесни за прихващане и трудни за премахване, те обещават да станат наш спътник за дълго. Вместо да си ги причиняваме, трябва просто да се стараем да поддържаме добра лична хигиена. А също и да се храним природосъобразно, избирайки правилната и достатъчно дългата термична обработка за хранителните продукти. Руската рулетка може и да е забавна за някои. Но не и когато здравето е залогът в нея.

Иглика Попкирилова

Leave a Reply