Ползите от Пиенето на Алкална Вода

В днешно време се наблюдава развиването на една негативна тенденция, която е свързана със здравето и тонуса на хората. Факт е, че все по-често млади хора и деца боледуват от болести, присъщи за възрастните. Факторите, които допринасят за това явление са много. Най-явните и значими от тях са свързани със замърсената околна среда, в която живеем, с вредните храни, с които се храним, както и с все по-зачестяващите стресови ситуации.

Макар всички ние да сме свикнали с тези негативни влияния върху нашето ежедневие, много от нас не си дават реална сметка за това, че те допринасят за понижаването на имунитета и възникването на здравословни проблеми. Що се отнася до здравето, всеки човек си поставя различни приоритети. Голяма част от хората спортуват активно, други медитират, трети разчитат на здравословно и природосъобразно хранене. Всички изброени методи имат доказана ефективност и полезно действие върху организма. Въпреки това, има нещо, което повечето от нас забравят – водата.

Около 70% от мозъка ни и 80% от телата ни са съставени от вода. Именно заради това, тя е най-важното вещество, което поддържа живота и нормалното функциониране на организма.

Препоръчва се всеки човек да пие между 1.5 и 3 литра вода на ден. Така се поддържа оптимално ниво на хидратация на организма. Освен това се предотвратява развитието на различни видове болести. За съжаление, понякога чистата вода не е достатъчна и се нуждае от малко алкалност, за да може да регулира рН-то на организма. На пазара се предлагат различни напитки, за които се твърди, че съдържат процент на алкалност, но най-добрият вариант, който бихме препоръчали е да си приготвите алкална вода у дома с органични съставки.

Приемайки редовно тази течност, ще можете да намалите значително нивата на киселинност в тялото и да го подхраните с различни хранителни вещества.

Какви са Ползите от Пиенето на Алкална Вода?

Нивото на рН в тялото се измерва по скала от 0 до 14. Смята се, че при стойност 7 е количеството е неутрално. Стойностите над 7 са алкални а тези под 7 – киселинни. Според специалистите, за да може организмът да бъде здрав, нивото на рН в него трябва да е между 7.35 и 7.45. Проблемът идва от там, че в последно време, по-голямата част от храната, която ядем е високо киселинна и това се отразява негативно на тялото ни.

Последствията са свързани с редица проблеми с органите, които не могат да извършват своята функция нормално и пълноценно. От своя страна това е предпоставка за появата на сериозни заболявания. Това е така поради факта, че високите нива на киселинност причиняват смърт на някои клетки в тялото, а може и да ги стимулира да станат ракови.

Като един от най-добрите методи за противодействие на този процес е приемането на поне 1 чаша алкална вода на ден. Тя стимулира организма да се освободи от киселинните отпадъчни вещества както и да регулира нивата на рН в кръвта, за да окисли правилно клетките. Други видими ползи от пиенето на алкална вода са намалената умората и предотвратяването на симптомите на преждевременно стареене. Ще се чувствате и ще изглеждате по-здрави, по-тонизирани и по пълноценни.

ВИЖ ОЩЕ:  Ползите от Кокоса и Кокосовото Масло

Приготвяне на Алкална Вода в Домашни Условия

Алкалната вода се приготвя чрез смесване на екстракт от 1 лимон с хималайска розова сол,к разтворена в пречистена вода. Получената напитка ще ви осигури високи количества витамини, пектин и минерали. Тези полезни вещества спомагат за укрепването на имунната и сърдечно-съдовата системи.

Освен това, ако приемате водата редовно, ще можете да отслабнете по здравословен и натурален начин (в случай, че имате наднормено тегло) както и да намалите нивата на стрес и напрежение.

Необходими Съставки

  • 1 лимон
  • 1 чаена лъжица розова хималайска сол
  • 2 л. пречистена вода

Начин на Приготвяне

Първо трябва да измиете лимона с оцет и вода. Така ще го дезинфекцирате. Нарежете го на резени и ги пуснете в 2 литра пречистена вода. Добавете хималайската розова сол и разбъркайте. Оставете готовата смес за 1 нощ на стайна температура. На следващия ден изпийте една или 1.5 чаши преди закуска.

Важно е да имате предвид, че тази напитка не е препоръчителна за хора, които страдат от високо кръвно налягане.
Ако спазвате стриктно този метод за пречистване и подхранване на организма, много скоро ще започнете да се наслаждавате на положителните ефекти, които той има върху тялото и цялостното здравословно състояние.

5 Изненадващи и Разкрасяващи Употреби на Сода за Хляб
5 Прости Съвета за Предпазване от Косопад и Стимулиране на Растежа

One Response

  1. Силвия Житникова 14/06/2017

Leave a Reply