Алкална Вода за Детоксикация и Здрави Кости – 5 Ползи

Време за четене: 7 min

Алкална Вода – за Детоксикация и Здрави Кости

Защо да пием алкална вода? В днешно време се наблюдава една негативна тенденция, която е свързана със здравето и тонуса на хората. Все по-често млади хора и деца боледуват от болести, присъщи за възрастните. Факторите, които допринасят за това явление, са много. Най-значимите са свързани със замърсената околна среда, в която живеем, с вредните храни, които консумираме, както и със стреса.

Приели сме ги за неизменна част от ежедневието. Много от нас не си дават реална сметка за това, че те допринасят за понижаването на имунитета и възникването на здравословни проблеми.Това налага нуждата от спешна детоксикация и пречистване на тялото. Някои спортуват активно, а други медитират и правят йога, за да го постигнат. Трети пък разчитат на здравословно и природосъобразно хранене. Други пък избират да се обърнат към изцяло натурални био-детокс продукти, предлагани на добра цена в България през 2023 г. Пример за такова средство са капките Clean Forte. Всички изброени методи имат доказана ефективност и полезно действие върху организма. Въпреки това, има нещо, което повечето от нас забравят – водата.

Около 70% от мозъка ни и 80% от телата ни са съставени от вода. Те най-важното вещество, което поддържа живота и нормалното функциониране на организма. Препоръчва се всеки човек да пие между 1.5 и 3 литра вода на ден. Така се поддържа оптимално ниво на хидратация на организма. Освен това се предотвратява развитието на различни видове болести. За съжаление, понякога чистата вода не е достатъчна и се нуждае от малко алкалност, за да може да регулира рН-то на организма.

Какво е алкална вода? Кой вариант да избера – минерална, бутилирана или структурирана алкална вода? Има ли специален уред, с който да вдигна процента на алкалност на водата?

Научете отговорите по-долу!

алкална вода

Какво Е Алкална Вода? Пиенето и Укрепва Организма!

Нивото на рН в тялото се измерва по скала от 0 до 14. Смята се, че при стойност 7 е количеството е неутрално. Стойностите над 7 са алкални а тези под 7 – киселинни. Според специалистите, за да може организмът да бъде здрав, нивото на рН в него трябва да е между 7.35 и 7.45. Проблемът идва от там, че в последно време, по-голямата част от храната, която ядем е високо киселинна и това се отразява негативно на тялото ни.

Последствията са свързани с редица проблеми с органите, които не могат да извършват своята функция нормално и пълноценно. Това е така поради факта, че високите нива на киселинност причиняват смърт на някои клетки в тялото. А може и да ги стимулира да станат ракови. Като един от най-добрите методи за противодействие на този процес е приемането на поне 1 чаша алкална вода на ден. Тя стимулира организма да се освободи от киселинните отпадъчни вещества както и да регулира нивата на рН в кръвта, за да окисли правилно клетките.

На пазара се предлагат различни напитки, за които се твърди, че съдържат процент на алкалност. Но най-добрият вариант, който бихме препоръчали, е да си приготвите алкална вода у дома с органични съставки. Приемайки редовно тази течност, ще можете да намалите значително нивата на киселинност в тялото и да го подхраните с различни хранителни вещества. По този начин може да избегнем последиците от дехидратацията, които влияят негативно на организма ни.

Съвременната диетология ни съветва следното по отношението на редовното пиене на алкална вода (alkaline water):

 • Има няколко различни вида – бутилирана, минерална и структурирана алкална вода.
 • Приготвената у дома алкална вода спомага за това организмът да не задържа вода.
 • Други ползи от пиенето на алкална вода са намалената умората, предотвратяването на симптомите на преждевременно стареене и премахване на целулита.

Как Да Си Приготвя Алкална Вода в Домашни Условия?

чаша с лимон

Можете много лесно да си приготвите напитката у дома, използвайки специален уред или кана за алкална вода. Не пречи и да я алкализирате чрез смесване на екстракт от 1 лимон с хималайска розова сол, разтворена в пречистена вода. Получената напитка ще ви осигури високи количества витамини, пектин и минерали. Тези полезни вещества спомагат за укрепването на имунната и сърдечно-съдовата система. Освен това, ако приемате водата редовно, ще можете да отслабнете по естествен път чрез детоксикация. Както и да намалите нивата на стрес и напрежение.

Ето и какво ви трябва, за да си приготвите алкална вода у дома:

Необходими Съставки

1 бр. лимон

1 чаена лъжица розова хималайска сол

2 л. пречистена вода

Начин на Приготвяне

Първо трябва да измиете лимона с оцет и вода. Така ще го дезинфекцирате. Нарежете го на резени и ги пуснете в 2 литра пречистена вода. Добавете хималайската розова сол и разбъркайте. Оставете готовата смес за 1 нощ на стайна температура. На следващия ден изпийте една или 1.5 чаши преди закуска.

ВИЖ ОЩЕ:  Болки в Ставите и Стрес - Предимства на Сауната и Парната Баня

5 Ползи от Пиенето на Алкална Вода – за Детоксикация и Здрави Кости!

Алкална Вода – за Детоксикация и Здрави Кости

Водата е важна за всяка клетка, тъкан и орган в тялото ви. Този факт няма как да бъде подчертан достатъчно дебело. Нашият организъм се състои, в по-голямата си част, от течности. Насищането му с тях и поддържането на нормални нива на хидратация е не просто препоръчително. То има жизнено значение.

Но кой вид вода е най-полезен за нас? Мнозина експерти и учени са на мнение, че алкалната вода е по-добра от чешмяната и минералната. Това твърдение е подкрепено от редица научни факти и изследвания. Водата е комбинация от водород и кислород. Заради това я наричаме H2O. Нивото на pH на водата определя нейната киселинност и може да варира от 0 до 14. Стойност от pH 7 се счита за неутрална. Това е перфектният баланс между киселинна и алкална среда. Ако падне под 7 по скалата на pH, тя е „кисела“. Ако е по-висока от 7, става „алкална“.

Алкалната вода трябва също да съдържа алкални минерали и да има отрицателен потенциал за намаляване на окисляването. Последното е способността на водата да действа като про- или антиоксидант. Колкото по-отрицателна е стойността и, толкова по-бързо води тя до цялостна детоксикация и пречистване на тялото. Това спомага, както за бързото влизане във форма, така и за премахването на вредни паразити и бактерии от системата.

Феновете на алкалната вода считат, че тя осигурява по-добра хидратация от обикновената, особено, след тежка тренировка. Според редица учени, редовното пиене на вода с рН под 7 създава твърде много киселина в кръвта и клетките. А това предразполага към развиването на хронични здравословни проблеми, вариращи от остеопороза до рак.

Нека да видим и 5-те основни ползи от пиенето на алкална вода за правилната детоксикация и функциониране на тялото!

 1. Детоксикира и работи за изхвърлянето на вредни бактерии и паразити от организма! Създавайки силно алкална среда в организма, тя го насища с антиоксиданти. Те работят за правилната хидратация, диуретика и детоксикация натялото. Оптимизират функциите на органите и се грижат за нормалната терморегулация. Пречистват тялото от паразити и токсини.
 2. Притежава ултра-хидратиращи качества! Напитката е препоръчителна за хора, които тренират ежедневно и тялото им изисква концентрацията на повече вода. Научно доказано е, че водните молекули в алкалната вода са по-малки и по-лесно се абсорбират от клетките. Това работи за правилната терморегулация и хидратация.
 3. Заздравява костите и подобрява гъвкавостта им! Направени са няколко изследвания, документиращи ползите от пиенето на алкална вода за костната система. По-точно върху костнатата резорбция. Това е процес, при който старите костни клетки се разграждат и заместват с нови. По-малкото костна резорбция и повече минерална плътност водят до по-добра здравина на костите. Богата на бикарбонат и калций алкална вода намалява костната резорбция повече, отколкото богата на калций кисела минерална вода.
 4. Забързва метаболизма! Тъй като се грижи за поддържането на добра pH-среда в тялото, алкалната вода помага на метаболизма да работи по-бързо. Това се отразява положително и на процеса по горене на мазнини.
 5. Поддържа добра имунна защита! Редовният прием може да засили регенерацията на клетките и да забави процеса на стареене. Това дава енергия на тялото и му позволява да даде добър имунен отговор при среща с различни вируси и бактерии. Грижи се и за скоростното им премахване от тялото.

Какво Е Детоксикация? Симптоми и Етапи!

Детоксикацията, накратко – детокс, е профилактичен процес за регенерация на тялото. Той включва специализирана диета и увеличен прием на течности. По този начин се стимулира добрата диуретика и забързване на метаболизма с цел пречистване на тялото от токсини и бактерии. Подпомага кръвоносната и умствената дейност. Понякога се препоръчва и приема на различни видове помощни био-продукти, които да улеснят процеса.

Основните етапи на детоксикацията са следните:

 • Оценка на Настоящето Здравословно Състояние;
 • Преминаване към Режим на По-Балансиран и Здравословен Начин на Живот;
 • Пречистване на Тялото;
 • Подготовка за Излизане от Детокс-Режима;
 • Възвръщане на Нормалния Начин на Живот;

Симптомите на детоксикацията, независимо, дали е йонна или обикновена, са:

 • Отслабване;
 • Енергичност и Усещане за Добър Тонус;
 • Подобрено Настроение;
 • По-Бърз Метаболизъм;
 • Хармония със Себе Си и Околния Свят;

Няколко Бързи Съвета за По-Здрави Кости:

Костите непрекъснато се променят. Старата костна тъкан и клетки се разграждат и на тяхно място се образува нова. Когато сме млади, тялото извършва тази регенерация значително по-бързо, което води до увеличаване на костната маса. Повечето хора достигат пика около 30-годишна възраст. След това ремоделирането на костите продължава, но започвате да губите повече, отколкото натрупвате. Вероятността да развиете остеопороза – състояние, което кара костите да станат слаби и чупливи – зависи от това, колко костна маса имате на 30-годишна възраст и колко бързо я губите след това.

Ето и няколко бързи съвета от специалисти ортопеди за натрупването на повече костна маса:

 • Увеличете приема на калций.
 • Останете физически активни.
 • Редуцирайте алкохола и никотина.
 • Поддържайте балансирано тегло.
 • Следете за нивата на хормоните на щитовидната жлеза.
 • Подсигурете си достатъчно количество Витамин и използвайте натурални продукти като  Cannabis Oil.

А ето и как алкалната вода работи за заздравяване на костната система и плавната детоксикация на тялото:

#1. Тя Е Наситена с Полезни Антиоксиданти!

Антиоксидантите са онези елементи, които работят за това, тялото да може да тушира негативния ефект от свободните радикали. Те са неизменен помощник по време на детоксикация на тялото, като улесняват значително процеса. Можете да си ги набавите, включвайки повече свежи плодове и зеленчуци в менюто.

#2. Възстановява pH Бaлaнса в Тялото!

Алкалната вода има по-високи pH нива от обикновената бутилирана вода, което допринася за намаляване на киселинността в тялото. pH е термин, определящ степента на киселина или алкалност на дадено веществото. Тя се измерва по скалата от 0 до 14. Колкото по-ниско е числото, толкова по-киселинна е средата. Нормалната питейна вода обикновено има неутрално pH 7, а алкалната вода – рН 8 или 9. Научните изследвания, че втората е по-полезна, тъй като може ефективно да неутрализира киселата среда. 

#3. Хидратира По-Добре от Всяка Друга Течност!

вода

Костите и синовиалните тъкани имат нужда от постоянна хидратация, за да функционират нормално. Алкалната вода има чудесната способност да осигурява правилна хидратация чрез вискозитет. Това е измеримото ниво на влажност на тъканите и кожата. Когато имате нисък вискозитет на кръвта, хидратацията трябва да е по-висока. Тези, които консумират алкална вода, техният вискозитет намалява до около 6.30% в сравнение с тези, които консумират обикновена вода. Целият процес може да се случи и по напълно естествен път чрез приема на натурални капсули за детокс.

#4. Подобрява Настроението и Осигурява Нужното Количество Енергия!

Твърде високата киселинност в организма може да доведе до загуба на енергия, увеличаване на умората и сънливост. Установено е, че алкалната вода подсигурява нужния баланс, за да може да ви накара да се чувствате по-бодри и витални. Редовният и прием, също така, възстановява нивата на енергия. Ако искате да си подсигурите алтернативен източник, вземете био-капките за детоксикация Detoxin.

#5. Регенерира и Има Подчертан Анти-Ейджинг Ефект!

Почти от тялото е вода. Тя е от съществено значение за поддържането на здравето и силата на нашите органи, мускули и кости. Ако концентрацията и започне да намалява в някои конкретни части, като кожа, стави или сухожилия, тогава те спират да функционират нормално. Установено е, че алкалната вода съдържа антиоксиданти, осигуряващи нужната хидратация и филтриращи свободните радикали. По този начин се спира процеса на стареене на клетките. А съчетавайки напитката с био-капките Clean Forte, ще изглеждате по-млади и свежи от всякога.

Пийте Редовно Алкална Вода за Детокс и Силно Тяло!

Алкална Вода за Детокс и Силно Тяло

Приемът на алкална вода е прекрасен начин да започнете да живеете по-здравословно. Тя ще балансира степента на киселинност в тялото ви и ще го хидратира правилно. Така не само ще се детоксикирате от вредните вещества и организми, но и ще влезете отново във форма, радвайки се на силни кости. Започнете промяната още сега!

Иглика Попкирилова

One Response

 1. Силвия Житникова 14/06/2017

Leave a Reply