Ползите от Пиенето на Алкална Вода

Време за четене: 3 min

алкална водаВ днешно време се наблюдава развиването на една негативна тенденция, която е свързана със здравето и тонуса на хората. Факт е, че все по-често млади хора и деца боледуват от болести, присъщи за възрастните. Факторите, които допринасят за това явление са много. Най-явните и значими от тях са свързани със замърсената околна среда, в която живеем, с вредните храни, с които се храним, както и с все по-зачестяващите стресови ситуации.

Макар всички ние да сме свикнали с тези негативни влияния върху нашето ежедневие, много от нас не си дават реална сметка за това, че те допринасят за понижаването на имунитета и възникването на здравословни проблеми. Що се отнася до здравето, всеки човек си поставя различни приоритети. Голяма част от хората спортуват активно, други медитират чрез йога, трети разчитат на здравословно и природосъобразно хранене. Всички изброени методи имат доказана ефективност и полезно действие върху организма. Въпреки това, има нещо, което повечето от нас забравят – водата.

Около 70% от мозъка ни и 80% от телата ни са съставени от вода. Именно заради това, тя е най-важното вещество, което поддържа живота и нормалното функциониране на организма.

алкална водаПрепоръчва се всеки човек да пие между 1.5 и 3 литра вода на ден. Така се поддържа оптимално ниво на хидратация на организма. Освен това се предотвратява развитието на различни видове болести. За съжаление, понякога чистата вода не е достатъчна и се нуждае от малко алкалност, за да може да регулира рН-то на организма. На пазара се предлагат различни напитки, за които се твърди, че съдържат процент на алкалност, но най-добрият вариант, който бихме препоръчали е да си приготвите алкална вода у дома с органични съставки.

Приемайки редовно тази течност, ще можете да намалите значително нивата на киселинност в тялото и да го подхраните с различни хранителни вещества. По този начин може да избегнем последиците от дехидратацията, които влияят негативно на организма ни.

Какви са Ползите от Пиенето на Алкална Вода?

Нивото на рН в тялото се измерва по скала от 0 до 14. Смята се, че при стойност 7 е количеството е неутрално. Стойностите над 7 са алкални а тези под 7 – киселинни. Според специалистите, за да може организмът да бъде здрав, нивото на рН в него трябва да е между 7.35 и 7.45. Проблемът идва от там, че в последно време, по-голямата част от храната, която ядем е високо киселинна и това се отразява негативно на тялото ни.

Последствията са свързани с редица проблеми с органите, които не могат да извършват своята функция нормално и пълноценно. От своя страна това е предпоставка за появата на сериозни заболявания. Това е така поради факта, че високите нива на киселинност причиняват смърт на някои клетки в тялото, а може и да ги стимулира да станат ракови.

Като един от най-добрите методи за противодействие на този процес е приемането на поне 1 чаша алкална вода на ден. Тя стимулира организма да се освободи от киселинните отпадъчни вещества както и да регулира нивата на рН в кръвта, за да окисли правилно клетките. Освен това спомага за това организмът да не задържа вода. Други видими ползи от пиенето на алкална вода са намалената умората, предотвратяването на симптомите на преждевременно стареене и премахване на целулита. Ще се чувствате и ще изглеждате по-здрави, по-тонизирани и по пълноценни, ако пиете по една чаша вода след събуждане.

ВИЖ ОЩЕ:  6 Тайни за Спокоен и Здравословен Сън

Приготвяне на Алкална Вода в Домашни Условия

чаша с лимонАлкалната вода се приготвя чрез смесване на екстракт от 1 лимон с хималайска розова сол, разтворена в пречистена вода. Получената напитка ще ви осигури високи количества витамини, пектин и минерали. Тези полезни вещества спомагат за укрепването на имунната и сърдечно-съдовата системи.

Освен това, ако приемате водата редовно, ще можете да отслабнете по здравословен и натурален начин (в случай, че имате наднормено тегло) както и да намалите нивата на стрес и напрежение. Препоръчва се към приема на алкална вода да добавите натурални средства за забързване на метаболизма, като ReduSlim.

Необходими Съставки

  • 1 лимон
  • 1 чаена лъжица розова хималайска сол
  • 2 л. пречистена вода

Начин на Приготвяне

Първо трябва да измиете лимона с оцет и вода. Така ще го дезинфекцирате. Нарежете го на резени и ги пуснете в 2 литра пречистена вода. Добавете хималайската розова сол и разбъркайте. Оставете готовата смес за 1 нощ на стайна температура. На следващия ден изпийте една или 1.5 чаши преди закуска.

Важно е да имате предвид, че тази напитка не е препоръчителна за хора, които страдат от високо кръвно налягане. Ако страдате от хипертония, то може да се обърнете към натурални средства за регулиране на кръвното налягане, като HeartTonic.
Ако спазвате стриктно този метод за пречистване и подхранване на организма, много скоро ще започнете да се наслаждавате на положителните ефекти, които той има върху тялото и цялостното здравословно състояние.

Иглика Попкирилова

1 Коментар

  1. Силвия Житникова 14/06/2017

Коментирай