Грижа за Лицето – Избор на Слънцезащитна Козметика?

Време за четене: 3 min

слънцезащитна козметикаЛетният сезон е времето, в което хората се наслаждават на слънцето в най-голяма степен. Това е свързано с приятни ваканции в различни курорти, където човек може да съчетае плажуване с хващане на тен под силните слънчеви лъчи. Всички знаем, че те са богати на витамин D и затова имат благоприятно влияние върху здравето и имунитета на организма.


През лятото всеки прави планове за почивка, която почти винаги е свързана с ежедневно и дълготрайно събиране на тен от силното слънце. Въпреки своите полезни качества и действие върху тялото, продължителното излагане на силни лъчи е опасно, особено за хора с по-светъл цвят на кожата. Високата температура в съчетание с факта, че през лятото слънцето се намира най-близо до Земята, може да доведе до изгаряне на кожата в различна степен. При по-сериозните случаи дори се развива рак на кожата.

Именно поради тази причина, винаги когато решаваме да отидем на море или басейн, задължително трябва да носим със себе си и слънцезащитен крем. Слава Богу, в днешно време пазарът на козметика предлага необятно разнообразие от продукти, които са предназначени да осигуряват на кожата висококачествена и трайна защита срещу вредните лъчи. Освен това трябва да се запознаете и с няколко метода за запазване на косата през лятото, защото тя също може да се увреди от слънцето.

Повечето от наличните продукти представляват кремове, спрейове или лосиони, които действат локално, чрез намазване върху повърхността на вашата кожа. Проблемът идва от там, че повечето хора нямат представа кой продукт да изберат и затова те често се ръководят единствено от фактора на защита, който съответният медикамент предлага. Това обаче далеч не е единствената важна характеристика, която оказва значителна роля в защитата от слънцето. Подарете на кожата си качествена грижа със крем RevitaNaturalis!

ВИЖ ОЩЕ:  Маски за лице, Които Премахват Тъмните Петна по Кожата

Защо Трябва да Използваме Слънцезащитен Продукт?

Почти всеки човек, който ходи на море знае как неприятните изгаряния през първия и втория ден могат да помрачат цялата му оставаща почивка. Както вече стана ясно обаче, това далеч не е най-лошото, което може да ни причини невниманието по време на слънчевите бани. Според проучванията, хората обикновено са изложени на най-силно влияние от страна на слънцето в часовете между 12 и 15ч. Това всъщност е частта от деня, през която вредните слънчеви лъчи действат с най-голяма сила.

Интензивното слънце и липсата на защита, която да предпазва кожата от него е комбинация, която не бива да допускате, ако не желаете да се сблъскате с тежки изгаряния. Нещо повече, в случай че кожата ви е много светла, е препоръчително да ползвате слънцезащитни препарати, дори когато се разхождате през деня лятно време. Само така ще предпазите кожата на лицето си от изгаряне. Като цяло този вид защита е задължителен през летния сезон.

ВИЖ ОЩЕ:  Черните Точки по Лицето - Как да се отървем от тях без стискане?

Как да Изберем Правилната Слънцезащитна Козметика?

слънцезащитна козметикаДобре е, винаги когато решите да купувате слънцезащитен продукт, да го правите от специализирани аптеки и магазини, а не от големите магазини. Това е препоръчително поради простата причина, че в супермаркетите се зареждат предимно продукти от масово производство. За тях е характерно това, че те разчитат повече на реклама и не толкова на качеството.

В аптеките положението е различно. Предлаганата козметика там е с по-високо качество, а и самите фармацевти са в състояние да ви помогнат в избора с компетентен съвет.

ВИЖ ОЩЕ:  Интимна Грижа при Жените - Златни Правила

Важни Характеристики на Слънцезащитната Козметика

  • Слънцезащитен Фактор SPF – Всеки продукт предназначен за защита на кожата от слънцето, следва да има обозначен фактор на защита на опаковката си. За тази цел обикновено се използва латинското обозначаване SPF (Sun Protection Factor). С други думи това е абревиатурата, която определя слънцезащитния фактор. Вариантите варират от 7 до 50+. Имайте предвид, че дори да решите да се презастраховате и да изберете по-висок фактор на защита. Това няма да възпрепятства събирането на тен, а едновременно с това ще ви осигури стабилна защита. Гледайте да не купувате продукт с SPF по-нисък от 30, особено ако сте с по-светла кожа.
  • Козметика за Бебета – Широко разпространена практика, която бихте могли да следвате успешно е това да се спрете на слънцезащитен продукт, който е предназначен за бебета. В повечето случаи, подобни кремове се предлагат на малко по-ниска цена, но ефективността им със сигурност е висока. Това се дължи на факта, че никой производител не би рискувал здравето на децата.
  • Водоустойчивост – Хубаво е конкретният продукт, на който сте се спрели в крайна сметка, да бъде водоустойчив. Това би било изключително изгодно и удобно за вас, тъй като ще ви спести пари от това, че няма да се налага да се мажете всеки път, когато излезете от водата. В допълнение, ще спестите и много време за повторно мазане. Вижте и няколко съвета за под душа!
  • Съдържание на Витамини – Проверете дали слънцезащитната козметика съдържа някакви витамини. Обикновено е добре да има съдържание поне на витамин А, Е и D. Това ще осигури подхранване на вашата кожа освен защита от вредните лъчи на слънцето.

Красиви и Здрави на Плажа!

момичета, плаж

Лятото е любимият месец на много хора. Но не трябва да забравяме да полагаме необходимата грижа за лицето, кожата и косата. Може да се доверите на натуралните съставки за красива кожа, коса и ноктиТялото има нужда от Витамин D, който може да се набави чрез слънцето. Бъдете натурално красиви на плажа и защитете косата си с HairPerfecta!

Иглика Попкирилова

2 Comments

  1. Любов Георгиева 17/10/2017
  2. Иво Аспарухов 25/10/2017

Leave a Reply