Без Брадавици и Папиломи – Натурално Красиви за Лятото

Време за четене: 7 min

Без Брадавици и Папиломи

Л ятото настъпва с пълна сила, а с него и позитивното настроение започва да се носи във въздуха. Всеки иска да се наслади на хубавото време и съпътстващите го удоволствия, но за целта има някои неща, за които трябва да се погрижи предварително. Влизането във форма е едно от задължителните задачи, но и грижата за кожата на лицето и тялото не трябва да се пренебрегва. Косата също изисква постоянно внимание. Не забравяйте, че когато има слънце трябва да се грижите внимателно за кожата с папиломи и брадавици! А ако страдате от такива, то препоръчваният в България продукт за папиломи и брадавици е Removio. По-долу сме събрали няколко основни съвета и семпли практики, които ще ви помогнат да засенчите слънцето на плажа. Бъдете натурално красиви на морето, бъдете себе си!

Няма мъж или жена, който да не иска да демонстрира перфектна фигура, гладка кожа и сияен тен, докато разхлажда в прохладните морски води. Модните експерти твърдят, че през лятото на 2021г. трендовете клонят в ползва на естествената красота.

Дамите следва да внимават да не прекаляват с грима, акцентирайки или върху устните, или върху очите, но никога и върху двете. В най-добрия случай могат директно да избягват изкуствено да се опитат да разхубавят ръцете си. Силният пол няма от какво да се притеснява в това отношение, но би могъл да обърне повече внимание около поддръжката на коремните си мускули и по отношение на обезкосмяването. Дамите ще бъдат впечатлени, че са обърнали внимание на детайлите. Постарайте се и да се погрижите за кожата си като елиминирате всякакви брадавици по лицето и врата, както и папиломи, които също биха могли да се появят в тази област. Всичко това ще ви осигури безупречна визия и високо самочувствие за изкарване на незабравими летни мигове с много емоции и веселие.

Знаете ли, че …? Чували ли сте някога за необикновените качества на кокоса? Едва ли сте подозирали, че е най-богатият източник на лауринова киселина след майчината кърма. Ползва се за изработка на мебели, сувенири, предмети на изкуството. Богат е на множество диетични фибри, както и на протеини.

Представителите и на двата пола могат да посветят свободното си време преди началото на отпуската върху това да стегнат малко телата си, за да не ги е срам след това да се появят в любимия си бански костюм, който не са обличали от миналото лято.

По-долу сме подбрали няколко съвета, които ще ви помогнат да поддържате естествения безупречен външен вид на кожата на лицето. Ще намерите и препоръки за това как скоростно да влезете във форма, както и да поддържате косата си, докато сте на почивка. Следвайте ги внимателно и няма да съжалявате!

 

Брадавици и Папиломи – Какво Представляват? Същност и Характеристики!

Брадавици и Папиломи

Брадавиците и папиломите оспорвано се борят за първото място сред неприятните кожни  и естетични проблеми. В повечето случаи тези образувания се появяват внезапно – брадавици по лицето, папиломи по врата. В такава ситуация човек винаги може да загуби настроение и самочувствие. Дерматолозите предупреждават, че образуванията имат упорит характер, което означава, че тяхното елиминиране изисква време и усилия. Много хора сигурно се питат кое е най-ефективното лечение за брадавици, но нека първо научим повече за това какво представляват тези кожни израстъци.

Брадавиците и папиломите са проява на дерматологичен проблем, който е характеризиран с доброкачествено разрастване на епителната тъкан. В повечето случаи образуванията се появяват по кожата на лицето, врата или ръцете, поради наличие на човешки папилома вирус (HPV). Има различни видове вируси с такъв произход и те представляват групи ДНК-представени вирусни единици. Могат да се срещнат при хора от всеки пол и всяка възраст.

В зависимост от конкретна вирусна група, се появяват и разнообразни кожни израстъци, които са твърди и сухи на допир. Най-често става дума за обикновени брадавици. Те засягат меките части на кожата и за съжаление често се позиционират на най-видните места от нея – лице, врат, ръце и ходила.

Тук трябва да се уточни, че в преобладаващия процент обикновените папиломи и брадавици не предизвикват допълнителни здравословни усложнения. Те са по-скоро естетичен и дерматологичен проблем, който нарушава външния вид. Въпреки това е важно да не се разранява повърхността на израстъците, тъй като това може да предизвика разпространение на инфекция.

Какви Разновидности Папиломи и Брадавици по Лицето Има?

 

В последно време стана модерно да се говори за щамове и инфекции, поради актуалната ситуация с covid-19 у нас и по света. Както вече отбелязахме, брадавиците и папиломите са резултат oт наличието на HPV вируси, които имат разнородни щамове. Те определят и това какъв точно тип израстък се е появил върху повърхността на кожата. Най-често срещаните разновидности на брадавици по лицето и папиломи по врата са:

 • Обикновени Вирусни Брадавици – този тип образувания се характеризират с кръгла, плътна и надигната форма, имат грапава неравна повърхност. Най-честите локации, засегнати от брадавиците са ръцете, коленете и лактите. Външно, могат да имат всякаква пигментация и големина. Всичко е индивидуално. Много потребители в България разчитат на ефективността на крем KeraDerm, за да се отърват от брадавици и папиломи.
 • Нишковидни (плоски) Папиломи – за разлика от горния вид, тези брадавици се отличават със своите миниатюрни размери и плоска (нишковидна) форма. Появяват се най-вече по лицето, гърдите, врата и мишниците. Принципно, в случай на поява на такъв вид папилом, се появяват и много други сродни образувания на различни места – брадавици по врата, брадавици по лицето, папиломи по врата, брадавици по ръцете.
 • Кокоши Трън – това са така наречените брадавици, образуващи се върху ръцете и ходилата. Те са упорити, нарушават нормалното движение и причиняват болка при ходене (когато са на ходилата). Отличават се с плоска форма и имат способността да растат навътре в кожата.
 • Кондиломи – тези израстъци често са наричани полови брадавици, тъй като се формирата в областта на гениталиите както при мъжа, така и при жената. За съжаление в някои случаи кондиломите са причинени от високорискови HPV щамове и могат да предизвикат допълнителни здравословни последствия.

Как да се Предпазим от Брадавици и Папиломи?

Брадавици и Папиломи

Важно е да се знае, че образувания от типа на брадавици и папиломи по кожата се появяват главно в резултат от проникване папилома вирус (тип 2, 4) в организма. Причината за това почти винаги е свързана със състоянието на имунната система. Тя е отслабена и недостатъчно ефективна.

Затова и хората, които се интересуват коя е най-добрата превенция или брадавица лечение, трябва да знаят, че е необходимо да се укрепи имунитетът. Това е свързано с воденето на по-здравословно ежедневие и спазване на висока лична хигиена. Наличието на постоянен сексуален партньор и противовирусни ваксинации също спомага за предпазване от брадавици по врата и папиломи по кожата. Дерматолозите подчертават и това, че в случай на поява на подобен израстък, той не трябва да се разранява и отстранява самоволно. Те също препоръчват и да се намалят факторите, водещи до засилено изпотяване на тялото. Това също предразполага към развиването на HPV вирус. Не забравяйте, че има много натурални продукти, които могат да ви избавят от папиломи и брадавици, като Removio.

Методи за Третиране на Брадавици и Папиломи от Народната Медицина!

Брадавици и Папиломи

Тук ще обърнем внимание на някои народни рецепти за третиране на неприятните кожни израстъци по тялото. Нека видим кои са най-популярните традиционни церове срещу брадавици по врата и папиломи по кожата:

 • Ябълков Оцет – този конкретен вид оцет се нарежда сред най-ефективните и разпространени домашни средства за третиране на брадавици. Високата киселинност разгражда структурата на папиломите, но не убива вируса, който ги причинява. Трябва просто да потопите малко памук в ябълковия оцет и да го поставите върху кожния израстък преди да си легнете вечер. Хубаво е киселинният продукт да действа през цялата нощ за постигане на оптимален ефект. Проявете търпение за няколко дни и брадавици по лицето и папиломи по врата ще паднат.
 • Витамин С – най-популярният витамин неслучайно се използва почти за всякакви болежки и здравословни проблеми. Той е богат на ценни микроелементи и здравословни вещества, които разграждат папилома вируса. В случая трябва просто да стриете 1 таблетка витамин С и да я смесите с малко лимонов сок, за да получите пастообразна смес. Нанесете плътно върху папиломите и брадавиците и сложете отгоре превръзка. Добре е да оставите компреса да действа през целия ден и да го слагате ежедневно, докато се види ефектът.
 • Босилек – тази силна природна билка е богата на антивирусни компоненти, които са силно ефективни при неутрализиране на вирусни елементи в организма. Затова и ефективно се прилага при третирането на различните видове папиломи и брадавици. Стривате ¼ чаена чаша босилек до получаване на хомогенна смес и нанасяте върху израстъка като наложите превръзка отгоре след това.
 • Бананова Обелка – тази конкретна част от банана съдържа ензими, които ефективно разграждат и премахват брадавиците и папиломите. Трябва само да изстържете бялата част от вътрешността на обелката от банана и да я поставите върху израстъка. Добре е да извършвате процедурата 2 пъти дневно до отстраняване на брадавицата.
 • Пчелен Мед – още едно ефективно средство за третиране на брадавици по ръцете и папиломи по тялото. Медът е полезен, понеже има силно изявени антивирусни и антибактериални свойства. Просто намажете неприятните образувания с пчелен мед и покрийте с превръзка за 24 часа. Повтаряйте, докато брадавиците не паднат сами.

След като обърнахме голямо внимание на брадавиците и папиломите по кожата, нека споделим и съвети с друга насоченост, във връзка с постигане на добър външен вид и високо самочувствие през лятото!

Свалете Тегло Предварително!

Основната грешка на повечето хора е, че се сещат, че трябва да влязат във форма няколко дни преди започването на отпуската, когато вече няма какво толкова да се направи. Най-добре е месец и половина предварително да започнете да практикувате някаква форма на тренировка.

Дори и две седмици могат да ви стигнат, за да приведе тялото си в подходящия елегантен външен вид, но това означава, че упражненията трябва да бъдат по-интензивни. Йогата може да бъде изключително подходяща за стягане на тялото и неговата мускулатура без това да изисква отделяне на прекалено много време или преминаване през изтощителни занятия.

ВИЖ ОЩЕ:  Натурални Съставки за Здрава Коса, Кожа и Нокти

Внимавайте Какво Ядете и Пиете!

Здравословното хранене е от ключово значение за поддържане на стегната и фина фигура през цялата година, но докато през зимата излишните килца могат да бъдат скрити с по-дебел слой дрехи, то на плажа това е невъзможно.

Лято е! Сега е времето на сезонните плодове и зеленчуци. Наблегнете на тях, за да стопите излишните калории. Забравете за хляба, зърнените и тестените изделия. С необходимото количество протеини можете да се снабдите като приемате малко количество постни меса, изчистени от мазнини, или риба и морски дарове, богати на Омега-3 мастни протеини.

Заложете на Подходящите Бански!

Една от основните причини не всеки да изглежда добре на плажа не се крие само в излишните килограми. Хората често не залагат на най-добре прилягащия на формите им бански костюм, подари което изглеждат абсурдно на морето.

По-надарените в областта на бюста дами спокойно могат да заложат на бански с твърди чашки, които да повдигнат бюста им и да по-накарат да изглежда стегнат. Жените с по-малки, но стегнати гърди могат спокойно да се спрат на модел, който е украсен с реснички или къдрички, за да създаде впечатлението за по-напращял обем.

Цветовете, на които се набляга този сезон, са пастелните и по-ярки така, че пуснете въображението си на свобода и експериментирайте смело!

Ползвайте Хидратиращ Спрей за Коса!

Косата е една от най-уязвимите части от тялото през лятото и изисква специална грижа. Препоръчително е да се боядисате поне две седмици до десет дена преди да заминете на море, ако искате боята да има някакъв ефект и да не започне да пада след първото изкъпване в морето.

Фоликулата на косъма се изсушава лесно, което я прави податлива на негативни влияние. Започва да се къса по-лесно и придобива безжизнен външен вид. Винаги ползвайте овлажняващ спрей за коса, ако искате обем и блясък на плажа.

 

ВИЖ ОЩЕ:  Домашни Рецепти Против Пърхот

Погрижете се за Кожата!

Предварителното ексфолиране на кожата на краката и стъпалата е почти задължително, както и ползването на подходящия слънцезащитен крем. Заложете на отделен за лицето и тялото, тъй като епидермиса на първото е доста по-чувствителен и може да се получат нежелани странични реакции като появата на обриви, акне, розови и тъмни петна.

Епилацията на излишните косми в съответните области също е от ключово значение!

ВИЖ ОЩЕ:  Артрит, Псориазис и Хипертония - Екстракт от Куркума може да Помогне!

Бъдете Уверени и Усмихнати!

Погрижете се за здравето и добрия вид на своята кожа, както и за другите аспекти на вашия външен вид. Отстранете нежеланите образувания по кожата и не позволявайте на брадавиците и папиломите да действат негативно върху самочувствието ви. Както и да изглеждате, винаги помнете, че натурално красивият човек е този, който винаги се изправя уверено и с усмивка срещу превратностите на съдбата! Бъдете смели, сигурни в себе си и нека усмивката грее на лицата ви по-ярко от лятното слънце в небето!

Иглика Попкирилова

2 Comments

 1. Елена Митрова 20/10/2017
 2. Хариета Качулкова 25/10/2017

Leave a Reply