Ползи от Натуралното Масло от Коноп

Време за четене: 4 min

коноп, канабис

Макар и да е известно по-скоро с еуфоричните си свойства, натуралното масло или екстракт от коноп, наречено канабидиол става все по-популярна състава в био-козметиката. Неговите свойства са изследвани по цял свят, като особено през последните години то става обхват на множество открития. Всичко това води до нарастването на популярността.

Днес все по-често го срещаме като съставка в био-козметичните средства. Понякога изборът им може да е труден, заради това желаем да започнем статията със натуралните капки Канабис Ойл . Те са добро предложение на пазара, славещо се с положителни мнения от клиентите, които са го използвали. Освен за балансиране на кръвното налягане и дневния тонус, те могат да повлияят положително и на нивата на стрес, ставите и хармонията на кръвната захар. Това е така, защото натуралният екстракт от коноп има и мощно противовъзплалително действие – той се бори срещу оксидативни стрес и токсините, като предотвратява уврежданията на органите, водещи до по-сериозни състояния.

ВИЖ ОЩЕ:  Подагра - Какво Е и Каква Диета Да Спазваме?

Ако желаете да разберете повече и за останалите свойства на конопеното масло и екстракти – прочетете статията ни до края! Събрали сме актуална информация 2020г., както и интересни факти и ползи за него!

масло от канабис

  1. Не е Психоактивно Вещество

Cannabis Sativa е латинското име на така популярното растение. Но знаете ли, че то е съставено от над 100 активни вещества? Най-известното и използвано от тях е т.нар. канабидиол. То не е психоактивно и често се използва като полезна съставка в био-козметиката. Особено през 2020г., използването на масло от коноп е един от най-популярните трендове. То съдържа просто канабидиол, извлечен естествено от растението. Обикновено то е напълно безопасно за употреба и не носи странични ефекти. Няма да почувствате еуфория или да усетите други подобни повлиявания върху ума. Макар и да действа релаксиращо, това по никакъв начин не е обвързано с психоактивните свойства на някои части на растението.

  1. Успокоява Ума, Тялото и Душата

Тревожността и депресията са често сериозни нарушения в ума и психиката, които могат да имат негативно влияние и на психическото здраве, както и на цялостното качество на живот. Интересен факт е, че дори Световната здравна организация смята, че депресията е най-големият „вредител“ на здравето в световен мащаб.

При стандартните методи за справяне с депресивните и тревожни състояния често са налични редица странични ефекти, включително сънливост, възбуда, безсъние, сексуална дисфункция и главоболие.

Маслото от коноп обаче действа обещаващо при наличие на депресия и тревожни състояние – и то е напълно естествено решение при справянето с тях.

ВИЖ ОЩЕ:  Йога за По-Добро Интимно Представяне

Бразилски учени правят проучване, в което дават на 57 мъже масло от коноп 90 минути преди да изнесат публична презентация. Останалата част от тях са получили плацебо. В крайна сметка са установили, че при тези, които са използвали маслото от коноп, притеснението е било много по-малко по време на презентацията. Чувствали са се спокойни и уравновесени. За разлика от останалите, които все пак са изпитали притеснение преди да излязат на сцената.

Маслото от канабидиол също действа релаксиращо, като помага на някои хора при безсъние или стрес. Тези качества са свързани със способността на CBD да действа върху мозъчните рецептори за серотонин – невротрансмитер, който регулира настроението и социалното поведение.

жена, коноп, канабис

  1. Действа Благоприятно На Кожата – Особено Против Акне!

Акнето е често срещано състояние на кожата. Макар и най-вече да страдат тийнейджърите, то се среща и при много хора над тази възраст. Причините за него могат да бъдат много:

  • Генетично предразположение;
  • Бактерии;
  • Свръхпроизводство на себум – секрет, срещащ се в мастните жлези на кожата.

Смята се, че маслото от коноп може да помогне при акне, поради своите противовъзпалителни свойства и способността да намалява производството на себум.

Проучване установява, че маслото от коноп може да балансира секрецията на себума в мастните жлези на кожата. Освен това той има свойства срещу възпаленията и се бори срещу появата на неприятни пъпки.

  1. Спомага за Балансираното Кръвно Налягане и Здравето на Сърцето

Поради своите успокоителни свойства, за сърцето и кръвоносната система, включително способността за понижаване на високото кръвно налягане. Високото кръвно налягане води до по-високите рискове от редица лоши здравословни състояния, като инсулт, сърдечен удар и метаболитен синдром.

Но добрите новини са, че маслото от коноп е естествен агент, който може да помогне за банансираното на кръвното налягане – особено при високо такова. Те влияят положително, особено при наличието на стрес, в следствие на което се появява високото кръвно налягане. А за това е нужно правилното био-козметично средство с масло или екстракт от коноп или новата натурална формула Cannabis Oil.

масло от канабис

  1. Може Да Помогне При Болки В Ставите

Едно от най-изненадващите свойства на маслото от коноп е положителното им влияние при болки в ставите. То беше открито съвсем скоро от учените – оказва се, че те имат обезболяващо действие, което е особено благоприятно върху ставните хрущяли.

Човешкото тяло има специализирана система, наречена ендоканабиноидна система (ЕКС). Тя участва в регулирането на различни функции, включително сън, апетит, болка и реакция на имунната система. Тялото произвежда ендоканабиноиди, които са невротрансмитери – те се свързват с канабиноидните рецептори в нервната система.

ВИЖ ОЩЕ:  Топ 10 Натурални Афродизиака

Именно поради това, проучванията показват, че маслото от коноп може да помогне за намаляване на хроничната болка чрез въздействие на ендоканабиноидната рецепторна активност, намаляване на възпалението и взаимодействие с невротрансмитери.

На това залагат и био-решението с активна формула за подвижни и активни стави Cannabis Oil. Комплексът съдържа натурален екстракт от коноп, като също са богати и на омега-3 мастни киселини, минерали и протеини. Тяхната формула подпомага мобилността по естествен път, като играе роля в процесите по регенерациця на хрущялните тъкани, като подпомага премахването на отоци и зачервявания.

Природата е Наш Приятел – Доверявайте й се По-Често

коноп, канабис

Често гледаме с презрение на даровете на природата – дори и не ги приемаме толкова сериозно, поради социалната стигма около тях. А натуралните свойства на  канабидиола са естествени и полезни за множество аспекти от нашият живот. Той идва изцяло от природата и носи толкова ползи – било то за ставите или спокойния сън. Нека не забравяме полезните билки, плодове и зеленчуци, които природата ни дава всеки ден. Често ги включваме в здравословни диети – да, това е така, защото те са напълно естествен източник на храна – и тялото ни го възприема като такъв. Нека да се грижим за нея и да я опознаем още по-добре, за да бъде утрешният ден изпълнен с щастие и радост!

Иглика Попкирилова
Follow me

Leave a Reply