Упражнения за Корем – Най-Ефективните

Време за четене: 3 min

Упражнения за Корем - Дъска

Както повечето от вас знаят много добре, коремната мускулатура е най-трудната за оформяне част от тялото. По темата са изписани томове с изследвания, съвети, методи и упражнения. Въпреки това обаче, много хора продължават да срещат трудности, когато се опитват да изваят своята преса. Факт е че различните типове тела реагират по различен начин на определени упражнения. Затова е и трудно да се намерят тези техники, които са най-ефективни и резултатни за даден човек.

Да не забравяме и факта, че коремните мускули се намират точно там, където нашият организъм преработва хранителните вещества, които консумираме. В резултат от неправилното хранене тази проблемна зона често става затрупана от тлъстинки. Това като че ли ни кара още по-силно да се стремим да изваем своя корем въпреки факта, че всички упражнения, които сме опитвали досега не са имали желания ефект.

В тази статия ще ви покажем защо имате нужда да оставите обикновените коремни преси и да заложите на по-различни упражнения, които с лекота можете да изпълнявате и от вкъщи. Идеята е да практикувате техники, които имат способността да предизвикат цялата ви коремна мускулатура без дори да стъпвате във фитнес зала. Предимството на тези упражнения пред обикновените коремни преси е в това, че те могат да накарат мускулите на корема ви да заработят като едно цяло. Така ще можете много по-лесно и бързо да постигнете желаните резултати и да оформите плочките си.

Знаете ли че?

Хармоничното и балансирано развиване на коремната мускулатура е важно за цялото тяло. Още от древни времена основоположниците на бойните изкуства вярват в максимата Силен корем = Силно тяло. Това е така тъй като укрепването и стягането на коремните мускули се отразява положително върху силата на всички останали мускули. В източните бойни изкуства това се обяснява с термина „чи“, което означава енергия.

Прочетете следващите няколко параграфа, за да се запознаете по-подробно с някои от най-ефективните упражнения за корем, които можете да изпълнявате навсякъде. Надяваме се информацията да ви се стори полезна и да последвате някои от съветите, които тя предлага.

Упражнения за Стегнат Корем

Упражнения за Стегнат Корем

Тук е важно да се отбележи това, че упражненията за корем развиват и заздравяват коремната стена и мускулатурата в тази област на тялото. Въпреки това, тяхното редовно изпълняване няма да ви гарантира оформяне на плочки в случай, че имате подкожни мазнини. В този случай е задължително да комбинирате упражненията с кардио тренировки. Само така ще успеете едновременно да изчистите излишните килограми и да орелефите своя корем.

1. V – Образни Коремни преси

V – Образни Коремни пресиТози вид коремна преса е значително по-ефективен от стандартната, тъй като натоварва едновременно горните и долните мускули. Това е упражнение за средно напреднали трениращи. При него натоварването идва от от повдигането на крайници и трупа във въздуха, докато се балансира на малка площ в кръста.

За да го изпълнявате правилно трябва да легнете по гръб и да изпънете тялото си. След това протегнете ръце над главата и ги отпуснете назад. Повдигнете ръцете и трупа си към пръстите на краката и задръжте тялото си в тази позиция за секунда.

След това се отпуснете към начална позиция и повторете движението. Направете толкова повторения, колкото можете, като имайте предвид, че с времето, броят ще се увеличава, понеже тялото ви ще свикне с упражнението.

2. Повдигане на Краката

Повдигане на КракатаТова упражнение за корем е също много ефикасно, защото то натоварва долните коремни мускули. Има различни варианти за изпълнението му в зависимост от това къде се намирате и дали разполагате с някакъв подходящ уред.

Можете да повдигате краката си от легнало положение, от успоредка , на висилка. В залите за фитнес има специални успоредки, предназначени за това упражнение. Те са най-добрият вариант, тъй като изолират гърба и кръста.

3. Планк (Дъска)

Планк (Дъска)Това е статично упражнение за корем, което обаче натоварва цялата мускулатура и е изключително ефективно. В зависимост от това колко сте напреднали с тренировките, можете да правите различни видове планк, с различно натоварване.

Според много хора това е най-ефективното упражнение за корем тъй като то натоварва цялото тяло. То стимулира коремната мускулатура да работи едновременно като едно цяло.

За правилното изпълнение на основния вид планк е необходимо да застанете на колене и лакти на пода. Поставете лактите точно под раменните стави и опънете назад краката си. Така ще имате 2 опорни точки по време на упражнението – лактите и пръстите на краката. Изпънете тялото си, така че да усетите напрежение в областта на корема. Бъдете внимателни да не натоварвате гръбначния си стълб. Задръжте тази позиция на тялото за максимално дълъг период от време. След това починете и повторете. Добре е да се стремите да изпълните поне 2 серии една след друга.

Това са 3 от упражненията за корем, при които се натоварва едновременно цялата коремна мускулатура. Неслучайно те са сред най-популярните методи за стягане и оформяне на плочките. Различните им вариации за изпълнение ги превръщат в предпочитани както от начинаещи спортуващи, така и от напреднали атлети.

Ако все пак ви трябва и по-комплексно безопасно решение за отслабване обърнете внимания на наличните Keto Black мнения и отзиви.

Иглика Попкирилова

One Response

  1. Марина Тодорова 14/11/2017

Leave a Reply