Билки за Болки в Ставите – Кои са Най-Добрите?

Време за четене: 7 min

Противовъзпалителни Билки за Възстановяване на Стави

Опорно-двигателният апарат при хората е сложен механизъм, който позволява на тялото да се движи свободно. Основен елемент тук е костната система. Самите кости са свързани по между си с помощта на ставите. Така се образува т.нар пасивна част на опорно-двигателната система. Доброто състояние на костите и ставите им позволява да функционират нормално, а това от своя страна осигурява безпроблемни движения и гъвкавост на цялото тяло на човека.

С течение на времето, а и с помощта на влиянието на външни негативни фактори, ставите и хрущялът се износват. Изхабяването засяга предимно по-възрастните, но все по-често се случва и по-млади хора да се оплакват от ужасни болки в ставите.  В тези случаи става дума за слабост на ставния хрущял, причините за която могат да бъдат разнородни. При голям процент от хората, болката в гърба и ставите (включително болки в ставите на пръстите на ръцете) е свързана с неправилно хранене, заседнал начин на живот или механично претоварване на организма.

Важно е да се отбележи, че възстановяването на нормалната функция и добро здраве на костите и ставите, е пряко свързано с навременната грижа и превенция срещу задълбочаване на проблема. При много хора, възпалението и дискомфортът в гърба и ставите прераства в хронично състояние, което води до влошено качество на живот и високи нива на стрес. Хората трябва да знаят, че за заболявания като артрит и различни видове артроза няма възраст. Популярният доцент и специалист по ревматология д-р Владимир Кадинов подчертава значението на навременната реакция и полагането на ефективни противовъзпалителни грижи срещу развитието на хронични заболявания в областта на гърба и ставите.

Различни методи и противовъзпалителни мерки…

В днешно време човечеството има възможността да се възползва от различни методи и противовъзпалителни мерки, които се прилагат върху елементите на опорно-двигателния апарат и целят осигуряване на неговата нормална функция и добро здраве.  Лечението на артрит на пръстите на ръцете, както и другите форми на това заболяване, зависят пряко от стадия, в който се намира хроничното състояние. Повечето специалисти препоръчват хирургично лечение за напредналите фази, но при по-ранните форми се прилага медикаментозно лечение. То  невинаги е щадящ лек за износени стави, поради тежките странични ефекти, които биха могли да се проявят в курса на лечение.

Различни природни билки за възстановяване на стави…

В този ред на мисли е добре да се обмисли възможността за използване на различни природни билки за възстановяване на стави. Те проявяват полезни свойства, чието действие е насочено към облекчаване на болката и туширане на дискомфорта при движение. Немалко хора се уповават и на мигновеното действие на моментни противовъзпалителни средства като компреси при ставни болки (включително компреси за болки в краката и пръстите на ръцете).

Голяма част от хората, които изпитват ужасни болки в ставите, решават да се доверят на някое от многото налични био-козметични средства за артрит и артроза. Те също се отличават с добра ефективност и имат важното свойство да регенерират структурата и действието на ставния хрущял. HondroStrong e един такъв натурален продукт, който се радва на широко одобрение сред клиентите. Той представлява гел за ежедневна употреба и подчертан био-състав.

Какво смята народната медицина за износени стави? Кои са най-ефективните билки за възстановяване на стави и компреси за болка в краката? Какво предлагат популярните Мермерски рецепти за стави? Надежден лек за износени стави?

Научете как де се справите бързо и трайно с тези ужасни болки в ставите като прочетете нашата статия!

Структура на Ставите и Ставния Хрущял – Основна Информация!

Ставите и Ставния Хрущял

Главната функция на ставата е да играе ролята на гъвкава връзка между 2 кости. Костите, от своя страна, имат краища с различна форма, която пасва по идеален начин на ставната глава. Тя е покрита с хрущял и е обвита от ставна капсула. Важен елемент тук е синовиалната течност, която изпълва капсулата и изглажда връзката между повърхностите, които свързват костите.

Ставният хрущял се характеризира с устойчиво гладко покритие. Той се намира над повърхностите на ставите и има пропусклива пореста структура. Здравето на този хрущял е основен фактор, който определя нормалната функция на ставите, а оттам и свободното движение на тялото. Това е така, поради факта, че ставният хрущял играе ролята на „амортисьор“, който редуцира процесите на триене и има ключово значение при проява на физическа активност.

В тази връзка нека видим кои са най-опасните предпоставки за появата на увреждане на хрущяла, а оттам и на ужасни болки в ставите:

 • Хронични заболявания като различни видове артрит (остеоартрит и ревматоиден артрит, подагра);
 • Повишена товароносимост поради неподходяща стойка, наднормено тегло, работа или спортна дейност, свързани с високи нива на стрес;
 • Липса на контрол върху натоварването на ставите (напр. в случай на спастична парализа);
 • Генетично унаследена предпоставеност към ускорено износване на ставите;
 • Нарушения на метаболизма, които водят до дефицит при производството на глюкозаминогликани;
 • Наличие на ставни лезии и преминаване през хирургични интервенции също увреждат хрущяла;

Очевидно е, че причините и рисковите фактори, които могат да доведат до появата на краткотрайни или хронични ставни проблеми, имат разнороден характер. В общи линии никой не е застрахован, затова добрата превенция и грижа за здравето и оптималната функция на опорно-двигателния апарат, са изключително ценни и необходими. Четете надолу, за да научите още важна информация, както и кои са най-добрите противовъзпалителни билки за възстановяване на стави.

Предпочитан Лек за Износени Стави? Здравословни Съвети и Насоки!

Лек за Износени Стави

Свободата на движение и безпроблемното справяне с физическата активност е определящ фактор за доброто качество на живот. Независимо от своята възраст и професия, хората имат нужда от движение, за да бъдат здрави и да се чувстват щастливи и тонизирани. Свободата, която дава физическата активност, обаче често е ограничена, поради различни здравословни проблеми и болезнени проявления в различни части на тялото.

В днешно време все повече хора от всякакви възрастови групи се оплакват от болки в ставите и костите, които често са проява на някой от многото видове артрит или артроза. Според официалния уебсайт на Немския здравен институт се смята, че основна причина за болката в костите и сковаността на движението на тялото е наличието на активно възпаление на ставите. То може да бъде провокирано от различни фактори. Прекомерното физическо натоварване е също толкова опасно, колкото и продължителното заседяване (при работа с компютър например).

Ефективна защита и лек за износени стави

лек за износени стави

В този контекст изглежда е важно човек да се застрахова и да се опитва да следва здравословни съвети, които да му помогнат да осигури на тялото си превенция срещу оплаквания от всякакъв род. Що се отнася до болката в костите и ставите, добре е в случай на внезапна болка и скованост да се търси помощ от билкови противовъзпалителни. Пазарът предлага широка гама от рецепти за износени стави, които осигуряват моментално локално облекчение и продължително действие, благодарение на натуралния си състав, например капсулите Канабис ойл.

Има и определени промени в ежедневието и начина на живот като цяло, които също могат да бъдат смятани за ефективна защита и лек за износени стави. Някои от най-добрите съвети за поддържане на отлично здраве включват:

 • Контролирайте телесното си тегло – поддържането на здравословни килограми предпазва тялото от завишено натоварване на ставите и хрущяла, особено в областта на гърба, колената и глезените.
 • Поддържайте висока физическа активност – движението е здраве и това не е случайно. Занимаването с регулярни физически дейности не само ще ви помогне да постигнете здравословно тегло и добър външен вид, но и ще предпази костната ви система от скованост, а мускулите от атрофия.
 • Тонизирайте мускулите си – това е важно за ставите, тъй като развитите мускули дават опора и стабилност на ставите и ги предпазват от травми и износване.
 • Хранителни Навици – това с което се храним, определя в пряк смисъл това какви необходими вещества достигат до тялото ни. Храните, богати на витамини и минерали директно засилват имунитета и снабдяват организма с полезните вещества, които поддържат и неговото цялостно здраве.

Компреси при Ставни Болки – Методология, Функция и Приложимост?

Компреси при Ставни Болки

Освен всичко споменато дотук, практиката показва, че голяма част от хората, залагат на компреси при ставни болки. Тук се включват всички компреси за болки в краката, гърба и ръцете. Очевидно е, че този подход е част от природните рецепти за износени стави, най-популярни сред които са и непреходните Мермерски рецепти за стави. В общи линии може да се каже, че този метод е ефективен, когато става дума за моментно успокояване на болката и облекчаване на напрежението. При ежедневна употреба може да се забележат и по-дълготрайни резултати като постепенно намаляване на болката в засегнатата област. Студените компреси например причиняват изтръпване в активно възпалената област и неутрализират инфламацията. Така се намаляват болката и отокът, а мускулните спазми са редуцирани.

Аналогично, макар и доста по-трайно действие, проявяват и продукти от типа на ThermaFix. Това са качествени био-магнитните наколенки, които представляват интересна и доста усъвършенствана алтернатива на методи като компреси за болки в краката.   Продуктът се предлага на достъпна цена и се радва на одобрението на клиентите. За това сочат мнозинството от налични коментари и мнения в онлайн форумите за здраве. Интересен момент е това, че тук  можете да съчетаете действието на двата противовъзпалителни способа като поставяте предварително подготвени компреси при ставни болки под самите био-магнитни наколенки.

Вече дойде моментът да разгледаме и подробния ни списък с високоефективни и изцяло натурални природни билки за възстановяване на стави.  Вижте кои са те и научете повече информация относно специфичните им свойства и ползи от прилагането в традиционната медицина.

Билки от Природата – Кои от Тях Представляват най-добър Лек за Износени Стави?

Билки Лек за Износени Стави

Природата винаги е била неотменен спътник на човека и му е помагала да оцелее и да се развива през всичките години от датирането на нашата история. Поддържането на крепко здраве е един от най-ценните аспекти, в които ние получаваме безценна помощ от майката Земя. Тя ни е предоставила достъп до изключително полезни и ефективни билки и растения, чието действие спомага за третирането и лечението на всевъзможни болки и причинители на дискомфорт.

С напредването на възрастта, а и под въздействието на различни външни фактори с негативна конотация, ние често страдаме от различни болежки и здравословни проблеми, като тези в областта на ставите и костите са сред най-често срещаните. Затова и сегментът от билки за възстановяване на стави представлява един от най-ценните дарове, които ни дава Природата.

Ето го нашият списък с най-мощни и полезни билки против възпаление и болка в ставите:полезни билки против възпаление и болка в ставите

 • Джинджифил – това е широкоразпространена подправка, която проявява силен антибактериален ефект. Спомага за редуциране на възпалителните процеси в тялото и регенерира тъканите. Джинджифилът често е и основна съставка при направата на различни натурални противовъзпалителни средства като например био спрея Hondrolife.
 • Клей (Прополис) – това е най-полезният пчелен продукт, благодарение на ефикасното му антибактериално действие. Клеевата тинктура осигурява висок имунитет, но и благоприятства функцията на ставите и хрущялната тъкан. Това е и една от съставките в крем Steplex.
 • Дяволски Нокът – още една природна билка, която има силно антисептично и успокояващо действие. Най-често се използва от активни спортисти, които имат нужда от мощно средство за елиминиране на болката и намаляване на възпалението и сковаността в ставите. Присъства в продуктите за болки в ставите OptiMove и Depanten.
 • Апитоксин – това е другото име на пчелната отрова. Тя регенерира тъканите и хрущялите в областта на ставите и действа като безотказен антисептик.
 • Ленено Семе – то е богато на омега-3 мастни киселини. Те са изключително важни за човешкия организъм, който не може да си ги произведе собственоръчно. Повишават синтеза на колаген, а той от своя страна укрепва структурата на костите и ставите и позволява безпроблемната им функция.
 • Лют Червен Пипер – според практикуващите традиционна медицина, пиперът трайно забавя развитието на артрит и артроза, тъй като стимулира производството на ендорфин.
 • Конски Кестен – още една билка с антисептично и противовъзпалително действие, благодарение на която, продуктите Traugel са толкова ефективни!
 • Тамяново Дърво (Босвелия) – основно свойство на тази билка е способността й да повиши подвижността на ставите и прилежащите тъкани. В същото време елиминира отока и намалява възпалението.
 • Куркума – тази билка също е сред често срещаните съставки в популярните рецепти за износени стави. Благодарение на силното си антисептично действие. Куркумата, подобно на Босвелията, неутрализира отока и успокоява тъканите.
 • Алое вера – още един верен съюзник срещу артритни болки в ставите. Като цяло това растение е сред най-използваните в природната медицина и това се дължи на уникалния му състав. Що се отнася до ставите, тази билка стимулира заздравяването на тъканите и елиминира възпалителните процеси в хрущяла. Sinaktiv капсули използват тази съставка.

Мермерски рецепти за стави…

Всички тези ценни билки намират приложение в работата на повечето български хомеопати. Някои от трудовете на тези специалисти са постигнали завидна популярност сред потребителите, като например всеизвестните Мермерски рецепти за стави, създадени от д-р Христо Мермерски. Независимо от това кой конкретен източник на информация ще изберете, придържането към природни средства ще окаже необходимото ползотворно въздействие върху вашето здраве.

Поддържайте Здравето на Вашите Стави и си Осигурете Свобода на Движение във Всеки Един Момент!

мъж, болки в ставите, рамо

Правилната функция и доброто здраве на ставите са основа за пълноценен живот и безпрепятствена подвижност. Осигурете си свободата на движение като спортувате редовно. Хранете се правилно и природосъобразно, за да дадете на тялото си необходимите вещества за поддържане на добро здраве и тонус.  Не забравяйте да се обръщате към народната медицина, за да щадите организма. Така си осигурявате ефективна защита срещу хронични заболявания. Всичко това ще ви позволи да имате един пълноценен и изпълнен с радост живот.

Иглика Попкирилова

Leave a Reply