Какво Е Зелено Кафе и Подходящо Ли Е за Влизане във Форма?

Време за четене: 4 min

зелено кафе, зърна

Суетата е присъща на всеки. Дори и считаните за притежаващи неземна красота рядко харесват образа си в огледалото. Прочута мисъл на философа Имануел Кант гласи, че за мъжа няма нищо по-обидно от това да го счетат за глупак. А за жената – че е грозна. Макар и звучащо повърхностно, то е просто израз на вечния стремеж да надминем себе си, бидейки по-пълноценни хора, както отвътре, така и отвън. А и никой не иска да го считат за непривлекателен.

Цялата козметична индустрия се гради върху идеята да полагаме качествена грижа за тялото си. А по този начин, обикновените хора, които не са супермодели, си подсигуряват красота и дълголетие. Правилните мерки включват редовни ритуали, свързани с интимната хигиена, денталната дезинфекция, вътрешното прочистване, антимикотичните практики и поддържането на балансиран хранителен режим. Ограничаването на простите въглехидрати в менюто също не би попречило на никого да се чувства добре. Както и избягването на преяждането. Някои храни и без това не трябва да бъдат докосвани.

Зеленото кафе придоби широка популярност в последните няколко години. Това е неизпечената форма на добре познатите кафеени зърна, от които всяка сутрин приготвяме топлата си енергизираща напитка. Обикновеното кафе е мощен диуретик, но популярният американски ТВ-водещ д-р Оз бе първият, който заговори за вталяващите качества на нерафинираният му вариант. Науката успя да потвърди, че то наистина има такива. Цената на зеленото кафе също става все по-достъпна.

Към настоящия момент, производителите на био-козметика разполага с голям брой предложения за влизане във форма, които го включват като съставка. Зелено кафе има в капсулите Liquid Chestnut. А също и в спрея Diet Spray. Има и различни комбинации, като „зелено кафе + L-карнитин’ в аптеки, като „Ремедиум“.

Нека разгледаме разгледаме ползите за отслабване от зеленото кафе!

Какво Е Зелено Кафе? Как Работи?

чувал, ръце, зърна

Зеленото кафе са кафеени семена или зърна от плодовете на кафеното растение, които все още не са изпечени. Процесът на този вид термична обработка намалява концентрацията на хлорогенна киселина в тях. Това означава, че в суровия си вариант те имат по-високо количество от нея в сравнение с обикновените. Смята се, че хлорогенната киселина в зеленото кафе носи позитиви за здравето.
Зеленото кафе стана популярно с цел отслабване, след като д-р Оз го спомена в предаването си през 2012 г. Хората го приемат орално при затлъстяване, диабет, високо кръвно налягане, болест на Алцхаймер и бактериални инфекции.

Науката е установила, че хлорогенната киселина е полезна за тялото. При високо кръвно налягане може да повлияе положително на кръвоносните съдове, така че то да се понижи. Същото свойство има новият натурален продукт Кардиум. Подходящо е и за влизане във форма, тъй като балансира кръвната захар и забързва метаболизма.

Използва се при следните състояния:

  • Високо кръвно налягане. Клиничните изследвания сочат, че приемането на екстракти от зелено кафе, съдържащи 50 mg. до 140 mg. хлорогенни киселини дневно в продължение на 4 седмици до 12 седмици, може да намали кръвното налягане. Систолното кръвно налягане също се понижава с от 5 mmHg до 10 mmHg. Диастолното кръвно налягане – с от 3 mmHg до 7 mmHg.
  • Затлъстяване. Хора, които го приемат 5 пъти дневно в за 8 седмици до 12 седмици, губят средно от 2,5 до 3,7 кг.
  • Болест на Алцхаймер. Подобрява възможността за памет и концентрация, както и способностите на моторно-двигателната система.
  • Диабет Тип 2: Балансира кръвната захар.

Кои Са Другите Начини, По Които Зеленото Кафе Въздейства Добре на Тялото?

зърна

Зеленото кафе може да повлияе положително на начина, по който телата ни усвояват и използват въглехидратите. Проучвания върху животни сочат, че добавянето на хлорогенна киселина намалява абсорбцията на глюкоза в организма. Този ефект върху метаболизма на захарта може да играе защитна роля при третирането на диабет и да обясни ефектите върху телесното тегло. Екстрактът от натуралния продукт също може да повлияе положително на кръвоносните съдове, което е добре за сърцето. Освен това, хлорогенната киселина също действа като силен антиоксидант.

Зелено Кафе за Отслабване – Как Въздейства Точно?

Изследван на индийския ‘Журнал за иновативни изследвания и развитие’ (IJIRD), показва, че хлорогенната киселина, намираща се в него, помага за вталяване. Тъй като зърната са в суровата си форма, съединението запазва своите мощни качества, които са от полза за организма. Той помага при топенето на нежеланите мазнини и по този начин стимулира активното влизане във форма.

зелено кафе, отслабване

Ето и 5 невероятни ползи за вталяването оъ редовно пиене на зелено кафе, които може би не сте знаели.

  1. Засилва метаболизма. Известно е, че наличието на хологенова киселина в зеленото кафе засилва метаболизма. Той помага да се увеличи балсамичният метаболитен процент (BMR) на нашето тяло. А това допълнително минимизира отделянето на глюкоза от черния дроб в кръвта. За да попълни липсата, тялото изгаря излишните мазнини, съхранявани в мастните клетки, и се стига до загуба на тегло.
  2. Успокоява апетита. Ако имате склонност към преяждане, отпийте малко зелено кафе. Отново холорогенната киселина въздейства като естествен агент за внасяне на усещане за ситост. Тя ни предпазва от преяждане. Известно е също, че консумацията на зелено кафе блокира образуването на мастни депа и такива от въглехидрати в тялото.
  3. Подобрява кръвообращението. Кръвта изпълнява няколко критични функции в организма, включително транспортиране на кислород до клетките. Като в същото време отстранява газовете и токсините от тях. Чаша зелено кафе може да бъде енергизатор, помагащ на тялото ви да изгаря калориите и да влезе във форма по-бързо.
  4. Стимулира горенето на мазнини. Суровите зелени кафени зърна помагат за повишаване на способността за изгаряне на мазнини в нашето тяло. Увеличава отделянето на ензими, изгарящи мазнини в организма.
  5. Забавя усвояването на въглехидрати. Консумацията на зелено кафе намалява усвояването на захарите в тънките черва. А това работи в посока на премахването на излишните килограми.

Зелено Кафе – За Повече Свежест и Елегантна Фигура!

зърна, кафе

Тепърва имаме да откриваме способностите на зеленото кафе по отношение на качествения контрол на теглото. То може да бъде чудесно допълнение към дневния фитнес-режим. А също така и чудесен тонизиращ агент. Можете да го приемате наравно с почти всеки популярен хранителен режим. Не е задължително да се лишавате и от любимата си чаша черно кафе. Можете да ги пиете заедно всеки ден.

Иглика Попкирилова

Leave a Reply