10 Храни, Които Няма Да Докоснете, Когато Научите Съставките Им!

Време за четене: 5 min

храни, масаХранителната индустрия най-редовно използва вредни за здравето и талията оцветители и овкусители. Те ни карат системно да трупаме излишни килограми и мазнини. А изгарянето на тези калории е повече от трудно. Първо, защото съдържат вещества, към които организмът постепенно привиква и редовно ни кара да се присещаме за тях. Те действат като пристрастяващи продукти. Второ, тъй като техните елементи са ‘празни’, т.е. не дават нужната на тялото енергия. Ще ни се наложим да се храним още по-често, за да можем да му я набавим. Така се получава един затворен кръг, а излизането от него все повече започва да прилича на мираж.

Голяма част от хранителните продукти с неблагоприятно за добрия външен вид на фигурата въздействие могат да се купят свободно. Четете внимателно етикетите и внимавайте да не прекалите с консумацията на някое от тях. Съществуват и средства за повлияване на апетита, съдържащи изцяло натурални екстракти и овкусители. Те не крият преки рискове за общото състояние на организма. Стига, разбира се, потребителите да се придържат към наличните им инструкции и препоръки за употреба. Пример за такова изделие са ефервесцентните таблетки с екстракт от гарциния камбоджа, зърната на зелено кафе, форсколин и малинов кетон Keto Black.

Съдържание

Знаем Ли Какво Съдържа Храната Ни Всъщност?

Едно от най-трудните неща в днешната съвременност е да разбереш, какво точно съдържа храната, която ядеш. Мнозина изпитват сериозни трудности в разчитането на етикетите. Те не знаят, какво означават съкращенията и символите на химическите елементи. Понякога, дори не са и съвсем сигурни, кои изделия точно могат да бъдат вредни за силуета на тялото. А и не са длъжни. Към момента, обаче, законовите постановления не задължават производителите да са по-подробни в описанията, давани в съдържанието.

семейство, маса, храна

Всеки е задължен сам да се информира за това, какво приема. А и да проверят, кои са храните за стягане на корема и добър метаболизъм. Много хранителни режими са създадени точно с тази цел. Такива са например благите предписания на Учителя Петър Дънов за консумацията на храна в различните дни от седмицата. Не се поддавайте на лъскавите опаковки и шумните рекламни кампании. В някои от полуфабрикатите може да има съставки, чието назоваване предизвиква чувство на погнуса и отвращение. Добър пример е сушеният и стрит на прах пикочен мехур от риба – популярен овкусител. Не купувайте и тези с висок процент на амоняк и титаниев диоксид.

ВИЖ ОЩЕ:  Митове и Легенди за Бронираното Кафе – Какво Е?

Обръщайте специално внимание на следните изделия преди да тръгнете да ги носите към касата:

  • Прясна, замразена, сурова, консервирана риба и морски дарове: Късият им срок на годност кара много производители да пазят част от добавените консерванти в тайна.
  • Прясно, замразено, консервирано месо или кайма: Добитъкът и кокошките често се захранват нерегламентирано с антибиотици, стероиди и костно брашно, за да се забърза растежът им.
  • Млечните продукти и субпродукти, извара, сирене, кашкавал и сметана: Рискът се крие главно в добавянето на нискокачествени щамове млечно-кисели бактерии и вредни сгъстяващи агенти.
  • Яйца и включващите ги изделия: Повърхността на някои от яйцата не се измива достатъчно добре, преди да бъдат разпространени на пазара. Това крие сериозна заплаха от заразяване със салмонела. Тя се предава от кокошката по повърхността.

ГМО-Продуктите – Анонимно Вредни!

карфиол, гмо, лупа

Хората се занимаване с генно модифициране на храната, която ядем, от хилядолетия. Селектираното отглеждане на видовете видоизменя растителните и животински видове. Те се превръщат в по-издръжливи на вариращи климатични условия. Което само по себе си не е лошо. Благодарение на генното модифициране сме успели да оцелеем и да се превърнем в доминиращ планетата вид. Напоследък, обаче, те имат предимно лоша слава. Защо?

По-долу сме описали доводите, които могат да превърнат ГМО-продуктите в потенциално опасни за човешкото здраве и фигура:

  • Те включват голям брой биоциди, хербициди, инсектициди и фунгициди, които биха могли да убият полезните за организма бактерии. Освен това, увреждат ключови органи и системи;
  • Изискванията на стандартите за качество в България са с по-малко изисквания към производителите от тези в държавите от ЕС;
  • Когато инсектицидите в тях се натрупат във високи концентрации, те стават летални;

А ето и списък с 10-те хранителни изделия, чиито етикети трябва да четете повече от акуратно:

1. Готовият Нарязан Хляб – Можете Да Не Се Нахраните и с 2 Хляба!

нарязан хляб

Макар и да не е хранително изделие, чието приготвяне е изключително сложно, хлябът в магазините често е нискокачествен. За съжаление, най-изгодните продукти в магазина обикновено са полуфабрикатите. А те имат високи концентрации на L-цистеин. Той се прилага като кондиционер за тесто и удължава срока на годност. Онова, което не знаете, е, че се синтезира от човешка коса. Звучи ужасно, нали?

2. Сладоледът – Топка Ванилия, Малина и … Боброва Мас!?

сладоледМилиони са феновете на леденото сладко изделие по света. Той е лесен за направа и в домашни условия. Не ви трябва нищо друго, освен мляко, сметана, захар, яйца и ванилия, какао на прах или плодове за овкусители. Но производителите често добавят и подобната на слуз боброва мас, която животните използват, за да маркират територия. Нищо чудно да преминете на домашен сладолед след прочитането на тази статия.

3. Полуготовите Ястия – Качество Наполовина Надолу!

замразено месоИстината е, че никой не знае точната дата, след която полуфабрикатите вече не са годни за консумация. Това се дължи на факта, че те се замразяват предварително. Може да са били в подобно състояние с години.

 

ВИЖ ОЩЕ:  Ябълков Оцет Срещу Псориазис - за По-Красива Кожа през 2023 г.!

4. Светлата Бира – с Остатъци от Риба!

светла бираЛюбителите на светлото пиво може и да се разочароват, когато научат, че пенливата напитка е потенциално опасна. Но не заради концентрацията на чист алкохол. Големите пивоварни концерни добавят и желатин, извлечен под формата на рибен клей, за да изглежда течността по-бистра.

 

5. Енергийните Напитки – Захар, Още Захар и Повече Захар!

жена, енергийна напиткаПовечето тонизиращи газирани изделия включват толкова захар, колкото е препоръчително да се консумира в рамките на 3-4 дена. Освен това, те са богати и на таурин, извлечен от репродуктивните органи на биволи. Заместен ли е с кофеин, то той трябва е равносилен на 8 чаши еспресо. Което е повече от противопоказно за сърцето.

6. Течният Шоколад – Много Захар и Мляко и 0% Какао!

филии, течен шоколадПогледнете по-внимателно съдържанието на любимия си шоколад в течна форма следващия път, когато го вземете от рафта в магазина. Макар и да е рекламиран като изделие, съдържащо фъстъци, няма почти никаква следа от тях. Това се компенсира обилно със захар и палмово масло.

 

7. Каймата – Не Точно Месо!

кайма, аспержиСмляното свинско, телешко или пилешко месо може да включва изключително ниско количество месо. В най-добрия случай, каймата може да съдържа смлени кости и мас. В по-лошия, обаче, тя е наситена с амоняк. Той се използва за придаване на консистенция на крайния продукт. Ако от него се стича розова слуз, то със сигурност е така.

8. Дъвките – Опасни за Целостта на Зъбите!

момиче с ролки, дъвкаГоляма част от дъвките, предлагани на пазара, съдържат богати на преработени захари овкусители. Това ги кара буквално да смъкват зъбния емайл от повърхността на зъбите. Заради тях се образуват кариеси и парадонтоза.

 

 

9. Готова Сметана за Кафе – Пийте Го с Прясно Мляко!

кафе със сметанаПакетираните течни сметани за кафе, както и тези на прах, рядко включват истинско мляко в съдържанието си. Повечето от тях са богати на вредни за организма масла и захари, които водят до натрупването на тегло. Купувайте си истинско прясно мляко.

ВИЖ ОЩЕ:  Кои Храни Включва Кетогенната Диета?

10. Желираните Бонбони -Повече от Вредни!

желирани бонбониЕфектният блясък на желираните бонбони се постига със смесица от течна захар, нишесте и глюкоза. Готовата субстанция се смесва и се оставя да се охлади за около денонощие. След което към нея се добавя производно на растителната смола. Тя се ползва и при лаковете за коса и червилото.

 

Гответе Здравословно У Дома с Натурални Продукти!

лодки с плодове

Искате да се радвате на крепко здраве, добра форма на тялото и свежо излъчване? Най-вероятно ще ви се наложи да преосмислите готвенето у дома. То може да се превърне и в забавно занимание за цялото семейство. Другият вариант е да проверявате етикетите на закупените продукти повече от внимателно. Много хора се обръщат и към натурални средства за повлияване на апетита. Пример за такова са капсулите Reduslim.

Иглика Попкирилова

Leave a Reply